Úterý 14. dubna 1992

Kdo souhlasí, ať zvedne ruku. 99.

Kdo je proti? 3.

Takže návrh byl přijat.

Kdo dále souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 707 - týká se státního fondu české kinematografie - ať zvedne ruku! 75.

Kdo je proti? 1.

Návrh byl přijat

Kdo souhlasí se zkrácením 60denní lhůty k projednání zákona České národní rady podle sněmovního tisku 708 - týká se státního fondu kultury - ať zvedne ruku! 77.

Kdo je proti? 2.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání zákona ČNR podle sněmovního tisku 709 - týká se referenda - ať zvedne ruku! 39.

Kdo je proti? 20.

Tento návrh nebyl přijat.

Kdo dále souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 710 připomínám, že se tento tisk týká úplat ve vodním hospodářství - ať zvedne ruku! 99.

Kdo je proti? 5.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 711 týká se České akademie věd - ať zvedne ruku! 82.

Kdo je proti? 3.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 712 týká se vědy a technologií - ať zvedne ruku! 87.

Kdo je proti? 1.

Návrh byl přijat.

Kdo dále souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 713 týká se ochrany zvířat proti týrání - ať zvedne ruku! 74.

Kdo je proti? 4.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 714 týká se změny názvů vysokých škol - ať zvedne ruku ! 49.

Kdo je proti? 8.

Návrh přijat nebyl.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 715 týká se regionální politiky - ať zvedne ruku! 6.

Dovolíte-li, nebudeme hlasovat, návrh přijat nebyl.

Kdo dále souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 716 týká se daně z nemovitostí - ať zvedne ruku! 91.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 717 týká se daně dědické, darovací a z převodu nemovitostí - ať zvedne ruku!

Přerušuji hlasování pro faktickou poznámku pana poslance Payna.

Poslanec Jiří Payne: Rád bych upozornil, že zkrácení lhůty jsme právě u tohoto zákona schválili v tisku 716. Ty dva tisky 716 a 717 jsou zcela identické, mají jenom jiné číslo. Myslím, že bychom neměli hlasovat o téže věci podruhé.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Jestli dovolíte, pokusím se příslušný materiál najít, zdá se, že není zcela soulad s tím, co řekl pan poslanec Payne.

/Hluk./

Je? Není. Takže je-li ohlas sněmovny takovýto, budeme pokračovat s tím, jak jsem začal.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 717 daň dědická, daň darovací a z převodu nemovitostí - ať zvedne ruku! 83.

Kdo je proti? Nikdo.

Takže návrh byl přijat. Nicméně pan poslanec Payne chce sněmovně přece jenom cosi sdělit.

Poslanec Jiří Payne: Vážený pane předsedající, domnívám se, že musíme revokovat část našeho usnesení týkající se tisku 716 a 717. V prvním tučně vytištěném odstavci se sice liší, ale ve třetím odstavci obou tisků je text naprosto identický. Takovéto usnesení by bylo nesprávné, musíme část tohoto usnesení revokovat a navrhnout jiné znění usnesení.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Jaké znění, pane poslanče?

Poslanec Jiří Payne: Třetí odstavec tisku 716 zní: "Česká národní rada souhlasí s vládním návrhem zákona České národní rady o dani dědické, darovací a z převodu nemovitostí." Přesně stejný text je ve třetím odstavci tisku 717.

Takto nesprávné usnesení nemůžeme přijmout a není možné usnesení dodatečně opravovat. To znamená, je třeba navrhnout správné usnesení a dát o něm hlasovat.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Ano pane poslanče, zřejmě paní poslankyně Röschová, mně chce pomoci v této složité situaci a věřím, že přednese návrh usnesení.

Poslankyně Anna Röschová: Doporučovala bych, abychom revokovali naše usnesení k tisku 716. Pozměňovací návrh by zněl takto: "Česká národní rady souhlasí, aby vládní návrh zákona ČNR o dani z nemovitostí byl projednán..." atd. a tisk 717 je tím pádem v pořádku.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Dobře. Prosím!

Poslanec František Homola: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, chtěl bych upozornit na to, že to v tisku 716 a 717 je naprosto přesně, protože tak ty tisky znějí. Tak jsme to projednávali ve výboru. Kdo se neseznámil s těmito podklady, tvrdí opak. Je to, tak jak to je přesně: 716 a 717 jsou dobře.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Abychom se nedopustili nepřesnosti, požádám předsedu ústavně právního výboru, aby zaujal stanovisko, protože ty tisky zde nemám.

Poslanec ČNR Miloslav Výborný: Pane místopředsedo, to je od vás milé, že mi dáváte slovo. Bude to stanovisko jednoho poslance: jsem přesvědčen, že pravdu měla poslankyně Röschová. Pokud by měly být nějaké pochybnosti, tak by mohlo být uvedeno do návrhu usnesení, o kterém nepochybují, že je ČNR přijme, za poslankyni Röschovou navrženým textem, že ČNR souhlasí, aby vládní návrh zákona ČNR o dani z nemovitostí (tisk 659) byl projednán ve lhůtě kratší než 60 dnů od doby, kdy byl rozeslán poslancům ČNR, s tím, že bude dodržena lhůta 25 dnů.

Tím je vše vyjasněno. Pokud takto usnesení přijmeme, není žádný problém a kolega Payne, jak vidím, souhlasně pokyvuje hlavou.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Děkuji za vydatnou pomoc.

Dávám tedy návrh na revokaci usnesení týkající se tisku 716.

Kdo souhlasí s tím, abychom usnesení revokovali, ať zvedne ruku. 93.

Kdo je proti? 1.

Návrh byl přijat.

V tisku 716, třetí odstavec, navrhuji ve smyslu návrhu poslankyně Röschové a poslance Výborného:

Česká národní rada souhlasí, aby vládní návrh zákona ČNR o dani z nemovitostí (tisk 659) byl projednán ve lhůtě kratší než 60 dnů od doby, kdy byl rozeslán poslancům ČNR s tím, že bude dodržena lhůta 25 dnů.

Kdo souhlasí, aby v tisku 716 poslední odstavec zněl takto, ať zvedne ruku. 80.

Kdo je proti? Nikdo.

Nyní dám hlasovat o celém tisku 716.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle upraveného sněmovního tisku 716, ať zvedne ruku. 73.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Budeme pokračovat dál. Dámy a pánové, kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 718, týká se daně silniční, ať zvedne ruku. 77.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 719, týká se správních poplatků, ať zvedne ruku. 74.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona ČNR podle sněmovního tisku 720 (týká se obecního zřízení), ať zvedne ruku. 58.

Kdo je proti? 2.

Kdo se zdržel hlasování? 38.

Kdo vůbec nehlasoval? 2.

Je nás tedy přesně 100. Musíme pozvat další poslance do sálu. Prosím poslance, aby neopouštěli sněmovnu, naopak, aby do sněmovny vcházeli.

Pokusíme se nyní o reparát.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 720 (týká se obecního zřízení), ať zvedne ruku. 70.

Kdo je proti? 2.

Kdo se zdržel hlasování? 38.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 721 - týká se okresních úřadů, ať zvedne ruku. 72.

Kdo je proti? 7.

Návrh byl přijat.

Kdo dále souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 722 - týká se notářského řádu, ať zvedne ruku. 74.

Kdo je proti? 1

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 723 - týká se jmenování příslušníků Policie a Sboru nápravné výchovy do funkcí? Kdo souhlasí, ať zvedne ruku. 78.

Kdo je proti? 1

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 724 - týká se správy daní a poplatků, ať zvedne ruku. 93.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Kdo dále souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 725 - týká se Psychologické komory, ať zvedne ruku. 36.

Kdo je proti? 15.

Návrh přijat nebyl.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 726 - týká se novely zákona o malé privatizaci, ať zvedne ruku. 86.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 727 - týká se orgánů veterinární péče, ať zvedne ruku. 25.

Kdo je proti? 5.

Návrh nebyl přijat.

Kdo dáli souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 728 - týká se úředního jazyka, ať zvedne ruku. 21.

Kdo je proti? 18.

Návrh nebyl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 729 - týká se požární ochrany, ať zvedne ruku. 26.

Kdo je proti? 9.

Návrh nebyl přijat.

Kdo souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 730 - týká se majetku obcí, ať zvedne ruku. 80.

Kdo je proti? 1.

Návrh byl přijat.

Kdo dále souhlasí se zkrácením zákonné 60denní lhůty k projednání návrhu zákona České národní rady podle sněmovního tisku 731 - týká se zaměstnanosti, ať zvedne ruku. 25.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP