Čtvrtek 11. března 1926

Předseda (zvoní): Přistoupíme k hlasování.

Ježto k osnově této podán byl značný počet pozměňovacích návrhů, míním dáti hlasovati tímto způsobem:

Nejprve bychom hlasovali o návrhu pp. posl. Roschera a druhů na vrácení osnovy výboru soc.-politickému.

Bude-li tento návrh zamítnut, budeme hlasovati o osnově meritorně na podkladě výborové zprávy a podaných návrhů pozměňovacích a doplňovacích v tomto pořadí:

O §u 1 budeme hlasovati podle zprávy výborové, neníť k němu pozměňovacích návrhů.

O §u 2 budeme hlasovati rozděleně, a to takto:

O odst. 1 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Roschera a soudr.; nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

Pak bychom hlasovali o alineích a), c) a d) z odst. 2, a to podle zprávy výborové.

Poté budeme hlasovati o al. b) z odst. 2, a to nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu posl. Fischera, Böllmanna a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

Pak bychom hlasovali o al. e) z odst. 2, a to nejprve v úpravě shodných pozměňovacích návrhů pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr. a posl. Fischera, Böllmanna a soudr.; bude-li tato úprava zamítnuta, podle zprávy výborové.

O al. f) z odst. 2, jejíž škrtnutí navrhují pp. posl. Tichi, Stenzl, Eckerta soudr., budeme hlasovati positivně, a to v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Fischera, Böllmanna a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

Konečně bychom hlasovali o odstavci 3 §u 2 podle zprávy výborové, poněvadž není pozměňovacích návrhů.

O §u 3 budeme hlasovati rozděleně v tomto pořadí:

Nejprve o odstavci 1, a to: v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a druhů; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O odstavci 2 §u 3 hlasovali bychom v úpravě navržené pozměňovacím návrhem pp. posl. Patzela, L. Wenzela a druhů; bude-li úprava podle pozměňovacího návrhu zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě navržené eventuálním návrhem pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr.; bude-li i tato úprava zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě navržené pp. posl. Roscherem a soudr.; nebude-li ani ta přijata, budeme o tomto 2. odstavci §u 3 hlasovati v úpravě navržené pp. posl. inž. Kallinou a soudr.; bude-li i ta zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě téhož odstavce §u 3, navržené pp. posl. Fischerem a druhy; nebude-li ani ta přijata, budeme hlasovati o tomto odstavci podle zprávy výborové.

Při §u 3 jest nám ještě hlasovati o doplňovacím návrhu pp. posl. Böllmanna a druhů na vsunutí nového 3. odstavce.

O §u 4 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Roschera a druhů; bude-li zamítnuta, v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Böllmanna, Fischera a soudr.; nebude-li ani ta přijata, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 5 budeme hlasovati podle zprávy výborové, poněvadž není k němu pozměňovacích návrhů.

O §u 6, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. Roschera soudr., budeme hlasovati positivně takto:

o prvních třech odstavcích §u 6 podle zprávy výborové, poněvadž není k nim meritorních návrhů;

o odst. 4 tohoto §u 6 nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr.; nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

Přijetím nebo nepřijetím některého znění bude rozhodnuto o negativním návrhu pp. posl. Roschera a druhů na škrtnutí celého §u 6.

O §§ 7 a 8 a o prvních čtyřech odstavcích §u 9 budeme hlasovati najednou podle zprávy výborové, poněvadž není k nim pozměňovacích návrhů.

O odstavci 5 §u 9 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr.; nebude-li tato úprava přijata, podle zprávy výborové.

O zbytku §u 9, to jest o jeho odstavcích 6 až 11, budeme hlasovati podle zprávy výborové, poněvadž není pozměňovacích návrhů.

O §u 10 budeme hlasovati takto:

O odstavci 1 a prvních pěti číslech z odstavce 2 budeme hlasovati podle zprávy výborové, neníť k této části pozměňovacích návrhů.

O čísle 6, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. Patzel, L. Wenzela druzi, budeme hlasovati positivně ve znění zprávy výborové. Přijetím nebo nepřij etím bude rozhodnuto o negativním návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr.

O číslech 7 až včetně 11 budeme hlasovati podle zprávy výborové, neníť k nim pozměňovacích návrhů.

O čísle 12 hlasovali bychom nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Tichiho, Stenzla, Eckerta a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O číslech 13 až 15 z odst. 2 a o odstavcích 3 až 6 §u 10 budeme hlasovati podle zprávy výborové, neníť pozměňovacích návrhů.

O §u 11 budeme hlasovati podle zprávy výborové, neníť pozměňovacích návrhů.

O §u 12 budeme hlasovati takto:

Nejprve o odstavci 1, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. Roscher a soudr., budeme hlasovati positivně, čímž rozhodnuto bude také o tomto negativním návrhu.

O odstavcích 2 až včetně 5 §u 12 budeme hlasovati podle zprávy výborové, poněvadž není pozměňovacích návrhů.

O §u 13 budeme hlasovati podle zprávy výborové, neníť pozměňovacích návrhů.

O §u 14 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 15 budeme hlasovati takto:

O odstavci 1 bychom hlasovali podle zprávy výborové, neníť pozměňovacích návrhů.

O odstavci 2, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. inž. Kallina a soudr., budeme hlasovati positivně, čímž rozhodnuto bude také o tomto negativním návrhu.

O §u 16 budeme hlasovati podle zprávy výborové, neníť pozměňovacích návrhů.

O §u 17 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr.; bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §§ 18 až včetně 23, k nimž není pozměňovacích návrhů, budeme hlasovati najednou podle zprávy výborové.

O §u 24, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. Roschera soudr., budeme hlasovati positivně podle zprávy výborové a tím rozhodneme také o tomto negativním návrhu.

O §u 25, k němuž není pozměňovacích návrhů, bychom hlasovali podle zprávy výborové.

O §u 26 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a druhů; bude-li tato úprava zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě podle eventuálního pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr.; nebude-li ani tato úprava přijata, budeme hlasovati o §u 26 podle zprávy výborové.

O §u 27 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Kunze a soudr.; nebude-li přijata, v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Fischera, Böllmanna a soudr.; bude-li i tato zamítnuta, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ 28, 29 a 30, k nimž není pozměňovacích návrhů, podle zprávy výborové.

O §u 31 budeme hlasovati nejprve v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Roschera a soudr.; nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

O §§ 32, 33 a 34, o nadpisu zákona, o nadpisech jednotlivých hlav, oddílů a paragrafů a o úvodní formuli zákona budeme hlasovati podle zprávy výborové, ježto není pozměňovacích návrhů.

Jsou proti uvedenému způsobu hlasování nějaké námitky? (Nebyly.)

Není jich. Budeme hlasovati tedy, jak jsem uvedl.

Žádám paní a pány poslance, aby přesně sledovali hlasování, neboť jest dosti složité.

Nejprve budeme hlasovati o návrhu pp. posl. Roschera a soudr. na vrácení osnovy výboru soc.-politickému k podání nové zprávy.

Kdo souhlasí s návrhem na vrácení osnovy výboru soc.-politickému, nechť pozvedne ruku. (Děje se.).

To je menšina. Návrh je zamítnut.

Nyní budeme tedy hlasovati meritorně o této osnově na podkladě zprávy výborové a podaných návrhů pozměňovacích a doplňovacích.

Kdo souhlasí s §em 1 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 1 jest přijat ve znění zprávy výborové.

Nyní budeme hlasovati o §u 2, a to odděleně po odstavcích.

Kdo souhlasí s odst. 1 §u 2 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Roschera a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Návrh je zamítnut.

Kdo souhlasí s odst. 1 §u 2 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Odstavec 1 je přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s alineami a), c), d) odstavce 2 §u 2 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Přijato.

Kdo souhlasí s alineou b) odstavce 2 §u 2 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Fischera, Böllmanna a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Zamítnuto.

Kdo souhlasí s touto alineou b) podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Přijato.

Kdo souhlasí s alineou e) odstavce 2 §u 2 v úpravě shodných návrhů pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr. a pp. posl. Fischera, Böllmanna a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Návrhy tyto jsou zamítnuty.

Kdo souhlasí s touto alineou e) ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Přijato.

Kdo souhlasí s alineou f) odstavce 2 §u 2, jejíž škrtnutí navrhují pp. posl. Tichi, Stenzl, Eckert a soudr., v úpravě návrhu pp. posl. Fischera, Böllmanna a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Zamítnuto.

Kdo souhlasí s touto alineou f) ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.) To je většina. Přijato.

Tím tato alinea přijata jest ve znění zprávy výborové a odmítavě rozhodnuto o návrhu pp. posl. Tichiho a soudr. na škrtnutí.

Kdo souhlasí s odstavcem 3 §u 2 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.) To je většina. Jest přijat.

Tím vyřízen jest § 2 této osnovy a přikročíme k hlasování o §u 3.

Kdo souhlasí s odstavcem 1 §u 3 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo souhlasí s tímto odstavcem 1 §u 3 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Odstavec 1 přijat jest podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s odstavcem 2 §u 3 v úpravě navržené prvým pozměňovacím návrhem pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tento prvý návrh jest zamítnut.

Kdo souhlasí s tímto odstavcem 2 v úpravě druhého, eventuálního pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Také tento eventuální návrh jest zamítnut.

Kdo souhlasí s odstavcem 2 §u 3 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Roschera a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Návrh jest zamítnut.

Kdo souhlasí s odstavcem 2 §u 3 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. inž. Kalliny a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo souhlasí s tímto odstavcem 2 §u 3 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Fischera a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.) To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo konečně souhlasí s tímto odstavcem 2 §u 3 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Odstavec 2 §u 3 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s doplňovacím návrhem pp. posl. Böllmanna a soudr. na vsunutí nového 3. odstavce do §u 3, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

§ 3 jest tedy přijat podle výborové zprávy a přikročíme ku hlasování o §u 4.

Kdo souhlasí s §em 4 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Roschera a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo souhlasí s tímto §em 4 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Böllmanna, Fischera a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo konečně souhlasí s §em 4 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 4 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s §em 5 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 5 jest přijat podle zprávy výborové.

O §u 6, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. Roschera soudr., budeme hlasovati nyní positivně, a to po odstavcích. Kdo souhlasí s prvními 3 odstavci tohoto paragrafu podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jsou přijaty.

Kdo souhlasí s odstavcem 4 tohoto §u 6 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Úprava tato je zamítnuta.

Kdo souhlasí s tímto odstavcem 4 §u 6 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Odstavec 4 §u 6 přijat je podle zprávy výborové.

Tím § 6 přijat je celý ve znění zprávy výborové a rozhodnuto zároveň odmítavě o negativním návrhu pp. posl. Roschera a soudr.

Kdo souhlasí s §§ 7 a 8 a prvními 4 odstavci §u 9 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jsou přijaty podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s odstavcem 5 §u 9 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnut.

Kdo souhlasí s tímto odstavcem 5 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijat.

Kdo souhlasí se zbytkem §u 9, to jest s jeho odstavci 6 až 11 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.) To je většina. Jest přijato.

Tím § 9 přijat jest celý ve znění zprávy výborové a přikročíme ke hlasování o §u 10. Budeme o něm hlasovati rozděleně po odstavcích.

Kdo souhlasí s odstavcem 1 a s prvními 5 čísly odstavce 2 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijato.

Nyní budeme hlasovati o číslu 6 druhého odstavce §u 10. Škrtnutí tohoto čísla navrhují pp. posl. Patzel, L. Wenzel a soudr.

Kdo souhlasí s tímto číslem podle zprávy výborové, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Číslo 6 druhého odstavce §u 10 je přijato podle zprávy výborové a tím zamítnut jest návrh pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr. na jeho škrtnutí.

Kdo souhlasí s čísly 7 až včetně 11 téhož druhého odstavce §u 10 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijato.

Kdo souhlasí s číslem 12 v §u 10, odst. 2 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Tichiho, Stenzla, Eckerta a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo souhlasí s tímto číslem 12 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijato.

Kdo souhlasí se zbytkem §u 10 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Tím celý § 10 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s §em 11 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijat.

O §u 12 budeme hlasovati rozděleně.

Kdo souhlasí s odstavcem 1 §u 12 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijata tím odmítavě rozhodnuto o návrhu pp. posl. R os c h e r a a soudr. na škrtnutí tohoto odstavce.

Kdo souhlasí se zbytkem §u 12, to jest s jeho odstavci 2 až 5, ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijat o podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s §em 13 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina, § 13 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s §em 14 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo nyní souhlasí s §em 14 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 14 jest přijat podle zprávy výborové.

O §u 15 budeme hlasovati rozděleně.

Kdo souhlasí s 1 odstavcem §u 15 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijat.

Kdo souhlasí s 2. odstavcem §u 15, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. inž. Kallina a soudr., ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijat o podle zprávy výborové a odmítnut návrh na škrtnutí.

Kdo souhlasí s §em 16 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Jest přijat o podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s §em 17 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Úprava tato jest zamítnuta.

Kdo nyní souhlasí s § 17 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 17 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s §§ 18 až 23 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. §§ 18 až 23 přijaty jsou podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s § 24 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 24 jest přijat ve znění zprávy výborové a odmítnut tím návrh pp. posl. Roschera a soudr. na škrtnutí jeho.

Kdo souhlasí s § 25 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 25 jest přijat podle zprávy výborové. Kdo souhlasí s § 26 v úpravě prvého pozměňovacího návrhu pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tento návrh jest zamítnut.

Kdo nyní souhlasí s druhým, eventuálním návrhem týchž pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Také tento návrh jest zamítnut.

Kdo konečně souhlasí s § 26 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 26 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s § 27 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Kunze a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Úprava tato jest zamítnuta.

Kdo souhlasí s tímto paragrafem v úpravě doplňovacího návrhu pp. posl. Fischera, Böllmanna a soudr., nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Také tato úprava jest zamítnuta.

Kdo konečně souhlasí s § 27 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 27 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s §§ 28, 29 a 30 ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Paragrafy ty jsou přijaty podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s § 31 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. Roschera a druhů, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Jest zamítnuto.

Kdo souhlasí nyní s tímto § 31 podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. § 31 jest přijat podle zprávy výborové.

Kdo souhlasí s konečnými §§ 32, 33 a 34, dále s nadpisem zákona, s nadpisy hlav, oddílů a paragrafů, jakož i s úvodní formulí zákona ve znění zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Tím tato část zákona jest přijata podle zprávy výborové.

Tím poslanecká sněmovna přijala osnovu tuto ve čtení prvém.

Druhé čtení navrhnu na pořad příští schůze.

Zbývá nám ještě rozhodnouti o resolucích.

Především máme resoluci výboru pro průmysl, obchod a živnosti, otištěnou ve výborové zprávě tisk 148.

Kdo s touto resolucí souhlasí, nechť pozvedne ruku. (Děje se.). To je většina. Resoluce tato jest přijata.

Dále jest prvá resoluce pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., jednající o zemědělských plodinách a o prodeji starých věcí. Kdo souhlasí s touto resolucí, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Resoluce tato jest zamítnuta.

Teď budeme hlasovati o druhé resoluci pp. posl. Patzela, L. Wenzela a soudr., podané pro případ, že bude zamítnuto jimi navržené znění §u 17, k čemuž skutečně došlo.

Kdo souhlasí s touto resolucí, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Resoluce tato jest zamítnuta.

Konečně jest zde resoluce pp. posl. inž. Kalliny a soudr. ve prospěch Krušných Hor. Kdo souhlasí s touto resolucí, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Resoluce tato jest zamítnuta.

Tím jest tento odstavec pořadu vyřízen.

Přistoupíme k projednávání dalšího odstavce pořadu, jímž jest:

2. Druhé čtení osnovy zákona, jimž se prodlužuje účinnost zákona ze dne 8. února 1922, č. 50 Sb. z. a n. o obmezeni působnosti porot na Podkarpatské Rusi (tisk 16).

Zpravodajem výboru ústavně-právního jest p. posl. dr Králík.

Jsou nějaké návrhy oprav nebo změn textových?

Zpravodaj posl. dr Králík: Nikoli.

Předseda: Není tomu tak, budeme tedy hlasovati.

Kdo ve druhém čtení souhlasí s osnovou zákona tak, jak ji poslanecká sněmovna přijala ve čtení prvém, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Tím poslanecká sněmovna přijala tuto osnovu zákona také ve čtení druhém.

Tím vyřízen jest 2. odstavec pořadu.

Přistoupíme k projednávání dalšího odstavce pořadu, jímž jest:

3. Druhé čtení schvalovacího usnesení, kterým se souhlasí s úmluvou mezi Československem a Polskem o usnadnění pohraničního styku, sjednanou v Praze dne 30. května 1925 a uvedenou v prozatímní platnost vládni vyhláškou ze dne 14. listopadu 1925, č. 238 Sb. z. a n. (tisk 1 24).

Zpravodajem výboru zahraničního jest p. posl. Prokeš, zpravodajem výboru pro záležitosti průmyslu, obchodu a živností je p. posl. Chalupník.

Jsou nějaké návrhy oprav nebo změn textových?

Zpravodaj posl. Prokeš: Nikoli.

Zpravodaj posl. Chalupník: Ne.


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP