Projevy, zdravice, tiskové zprávy a avíza

26.02.2013   Předsedkyně PS navštíví Moravský Krumlov a Bohutice na Znojemsku

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České repubilky Miroslava Němcová se ve středu 27. února 2013 setká se členy rady města Moravského Krumlova a starostou obce Bohutice.

Během své návštěvy také předsedkyně Poslanecké sněmovny shlédne společně s místními studenty film „Nickyho rodina“ v kině v Moravském Krumlově. Jde o hraný dokument o Siru Nicholasovi Wintonovi, který v roce 1939 zachránil před nacisty 669 židovských dětí z tehdejšího Československa tím, že zorganizoval jejich odjezd do Anglie a následné umístění do tamních rodin. Promítání se zúčastní i jedno z „Wintonových dětí“, paní Zuzana Marešová.

Miroslava Němcová nominovala v lednu letošního roku Nicholase Wintona na Nobelovu cenu za mír a dlouhodobě podporuje projekt „Nickyho rodina do škol“, který s Wintonovým příběhem seznamuje mládež.

Dále se předsedkyně PS zúčastní představení plánovaného projektu stálé výstavy o soužití Čechů a Židů na zámku v Moravském Krumlově a prohlédne si křížovou cestu z cedrového dřeva v Bohuticích.

Plánovaný program

11:00 Přijetí na radnici v Moravském Krumlově

12:00 Promítání filmu „Nickyho rodina“ (Kino Moravský Krumlov)

15:35 Návštěva zámku Moravský Krumlov - představení projektu stálé výstavy o soužití Čechů a Židů

16:00 Návštěva obce Bohutice - přijetí na obecním úřadě a prohlídka křížové cesty z cedrového dřeva

Pavlína Kroupová
Tiskový odbor


Miroslava Němcová


Miroslava Němcová

Narozena: 17. 11. 1952
Životopis

Volební kraj: Vysočina
Zvolena na kandidátce: ODS



ISP (příhlásit)