Projevy, zdravice, tiskové zprávy, program

16.02.2020   Oficiální návštěva předsedy PS v Thajsku a v Laosu

Ve dnech 16. - 23. února 2020 uskuteční předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček oficiální návštěvu Thajského království a Laoské lidově demokratické republiky. Na cestě jej bude doprovázet ministr životního prostředí ČR Richard Brabec a podnikatelská mise organizovaná Hospodářskou komorou ČR.

Thajsko i Laos představují pro českou ekonomiku perspektivní hospodářské partnery. V rámci  Asie nabízejí našim firmám vedle tradičních ekonomických center Japonska, Číny, Koreje a Indie zajímavé příležitosti.

V obou zemích jsou na programu předsedy PS a delegací jednání s nejvyššími představiteli vlády a parlamentů, dále podnikatelská fóra a jednání s rezortními ministry. V Thajsku, které je významným partnerem ČR v jihovýchodní Asii, bude Radek Vondráček jednat s předsedou Národního shromáždění, Senátu, s předsedou vlády Thajského království, s ministrem pro přírodní zdroje a životní prostředí. V Laosu se program soustředí na oživení vztahů mezi oběma zeměmi, které perspektivně nabízejí našim podnikům spolupráci například v infrastruktuře a v technologiích životního prostředí. Předseda Vondráček bude jednat s prezidentem a s předsedou vlády Laosu a vládními ministry pro přírodní zdroje a životní prostředí, energetiky a těžebního průmyslu, setká se s předsedkyní Národního shromáždění a s guvernérem provincie Luang Prabang.


Mgr. Radek Vondráček


Mgr. Radek Vondráček


ISP (příhlásit)