261. Rudolf II. Mikulášovi z Lobkovic a Mikulášovi Školskému z Dubu, aby Janu Vinklmanovi z Hazntálu, rychtáři císařskému v městě Mostu, od kláštera Zahražanského postoupenou mu ves Skršín do desk zemských vepsati dali.

NA HRADĚ PRAŽSKÉM. 1584, 20. ledna. - Krát. relací žlutý od 1582 do 89, č. 47, fol. C. 20. v král. česk. archivu zemském.

Rudolf Druhý etc. Urozený a statečný, věrní naši milí! Jakož jest někdy císař Maximilian, pan otec náš najmilejší, slavné paměti, skrze relací svú ke dekám zemským, kteréž datum na hradě Pražském ve čtvrtek po svatým Vavřinci [11. srpna] jminulého sedmdesátého pátého léta na poníženu prosbu poctivých převory a všeho konventu kláštera Záreského blíže města našeho Mostu, nábožných nám milých, k tomu své milostivé povolení dáti ráčili, by pro potřebu opravování a zlepšení téhož kláštera zápisu svého na půl pátá sta kop grošův českých, v kterýchž jest jim někdy statečný Volf z Vřesovic na Doubravské Hoře dědiny své Skršín, ves celú s dvory kmetcími, s platem, s dědinami, lukami i se vším a všelijakým k též vsi příslušenstvím, k jmění, držení, prodání, zastavení, zapsání a s tím jako s svým vlastním učinění postoupil a zastavil, dále podle jisté smlouvy slovutnému Janovi Vinklmanovi z Hazntálu, rychtáři našemu nadepsaného města Mostu, věrnému milému, postoupiti a odevzdati mohly, jakž táž relací v sobě to šíře obsahuje a zavírá. I prošení jsme etc. Dán na hradě našem Pražském v pátek den sv. Fabiana a Šebestiana léta etc. osmdesátého čtvrtého etc.




Přihlásit/registrovat se do ISP