Korektura


(20.30 hodin)
(pokračuje Miroslav Samaš)

A já bych s dovolením tady načetl pozměňovací návrh, ke kterému se potom v pozdější podrobné rozpravě budu hlásit, a to je pozměňovací návrh poslanců - a teď budu číst - Aleše Juchelky, Andrey Babišové, Lenky Dražilové, Jany Hanzlíkové, Igora Hendrycha, Renaty Oulehlové, Jany Pastuchové, Miroslava Samaše, Aleny Schillerové a Andreje Babiše k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/95. Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, sněmovní tisk číslo 696.

Teď vlastní znění: "V čl. 1 se za bod 58 vkládá nový bod 59 který zní: V § 67 odst. 6 větě první se slovo "třetiny" nahrazuje slovem "poloviny", ostatní body se jenom přečíslují."

Teď krátké odůvodnění k tomuto pozměňovacímu návrhu. Současný zákon o důchodovém pojištění zakotvuje, že procentní výměry vyplácených důchodů se zvyšují o tolik procent, aby u průměrného starobního důchodu úhrn částky zvýšení základní výměry důchodu a částky zvýšení procentní výměry důchodu odpovídal zvýšení průměrného starobního důchodu stanoveného ve výši součtu růstu cen a jedné třetiny růstu reálný mzdy, a to oproti dřívějšímu stavu, kdy se při zvýšení vycházelo z poloviny růstu reálné mzdy...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pane poslanče, omlouvám se, že vás přerušuji, ale na základě dohody všech poslaneckých klubů byla dohoda stanovena, že konec jednání bude ve 20.30. To znamená, že zítra můžete pokračovat.

Vážené paní...

 

Poslanec Miroslav Samaš: Já jsem jenom chtěl dočíst ten pozměňovák a to je všechno.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Tak pokud tedy proti tomu nikdo nic nemá, kolegyně, kolegové... (Poslankyně Schillerová z místa navrhuje skončit, že byla dohoda.) Paní předsedkyně říká, že budeme končit...

 

Poslanec Miroslav Samaš: Tak já ho přečtu zítra.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, budete muset zítra.

 

Poslanec Miroslav Samaš: Tak vám teda děkuju. Omlouvám se, že jsem vás trošku zdržel, a přeju vám krásný zbytek večera a zítra se těšíme na viděnou.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, končím dnešní jednací den a připomínám, že se zde opět sejdeme zítra, to je 4. října v 9 hodin, kdy budeme v této schůzi pokračovat. Všem vám přeji krásný a příjemný večer.

(Jednání skončilo v 20.31 hodin.) ***

 

 

 

 




Přihlásit/registrovat se do ISP