Korektura


(14.00 hodin)

 

Poslankyně Berenika Peštová: Dále jsem si myslela, když teda opravdu pan ministr říkal, že jde jenom o nějaké dvě, tři korunky, takže se to třeba udělá formou, já nevím, spotřební daně. Kdyby se o dvě, o tři korunky zvedla spotřební daň, tak zabráníme tomu, aby právě docházelo k těm spekulacím s těmi emisními povolenkami. Takže by se nestalo, že ta emisní povolenka nám může vystoupat do výšin třeba 150, 170 eur. Ale to se taky nestalo. Prostě oni jdou záměrně a cíleně tím, že ví, že ta emisní povolenka se stane právě tím nástrojem toho, té spekulace, toho obohacování se v uvozovkách na úkor těch, co opravdu ty emise vytvářejí. A to jsou věci, které jsem myslela, že právě budou, nebo spíš už ne...

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Prosím, kolegyně, kolegové, já jsem si chtěl vypnout mikrofon a omylem jsem ho vypnul vám. Prosím.

 

Poslankyně Berenika Peštová: Já myslela, že končíme, že je 14 hodin.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dokončete svoji řeč, máte zhruba 12 sekund ještě.

 

Poslankyně Berenika Peštová: No, tak to už nemá cenu, tak já si to řeknu příště. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře. Děkuju vám.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády., na základě dohody přerušuji 112. schůzi Poslanecké sněmovny do úterý 17. září 2024 do 14 hodin. Já vám děkuji a přeji vám pokud možno klidný deštivý víkend. Na shledanou.

(Jednání skončilo v 14.01 hodin.) ***

 

 




Přihlásit/registrovat se do ISP