Korektura


(9.00 hodin)

(Jednání zahájeno v 9.00 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji třetí jednací den 112. schůze. Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Aby byla zaznamenána naše účast, nejprve vás odhlásím a prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci a poslankyně. Adamec Ivan do 11 hodin - pracovní důvody, Babiš Andrej celý jednací den - pracovní důvody, Bauer Jan celý jednací den - pracovní důvody, Bělobrádek Pavel celý jednací den - pracovní důvody, Benešík Ondřej celý jednací den - zdravotní důvody, Berky Jan celý jednací den - pracovní důvody, Bureš Jan celý jednací den - pracovní důvody, Carbol Jiří celý jednací den - pracovní důvody, Dražilová Lenka od devíti do 10.30 - pracovní důvody, Fialová Eva celý jednací den - rodinné důvody, Fischerová Romana celý jednací den -zdravotní důvody, Foldyna Jaroslav celý jednací den -pracovní důvody, Gazdík Petr celý jednací den - pracovní důvody, Heller Šimon celý jednací den - pracovní důvody, Hrnčíř Jan celý jednací den - pracovní důvody, Jáč Ivan celý jednací den - rodinné důvody, Jílková Marie celý jednací den - zdravotní důvody, Kasal David celý jednací den - zdravotní důvody, Kašník Pavel celý jednací den - zdravotní důvody, Klíma Pavel celý jednací den - pracovní důvody, Koten Radek celý jednací den - pracovní důvody, Kubíček Roman celý jednací den - pracovní důvody, Langšádlová Helena celý jednací den - zahraniční cesta, Lesenská Vladimíra celý jednací den - zdravotní důvody, Levko Jarmila od 14 hodin bez udání důvodu, Liška Petr celý jednací den - pracovní důvody, Lochman Ondřej celý jednací den - pracovní důvody, Maříková Karla celý jednací den - pracovní důvody, Metnar Lubomír do 12 hodin - pracovní důvody, Mračková Vildumetzová Jana celý jednací den - pracovní důvody, Nacher Patrik celý jednací den - pracovní důvody, Naiclerová Hana celý jednací den - pracovní důvody, Navrátil Jiří celý jednací den - pracovní důvody, Potůčková Lucie do 10 hodin a od 15.45 do 19 hodin bez udání důvodů, Quittová Petra od 15 hodin - pracovní důvody, Richter Jan do 11 hodin - pracovní důvody, Ryba Drahoslav celý jednací den - pracovní důvody, Síla Jan od 9 hodin do 14.30 - pracovní důvody, Svoboda Bohuslav celý jednací den - pracovní důvody, Šafránková Lucie celý jednací den - pracovní důvody, Šebelová Michaela celý jednací den - pracovní důvody, Šimek David celý jednací den - pracovní důvody, Špičák Julius celý jednací den - zdravotní důvody, Tureček Karel celý jednací den - zdravotní důvody, Válková Helena celý jednací den - pracovní důvody, Vích Radovan celý jednací den - bez udání důvodu, Vondráček Radek do 11 hodin - zdravotní důvody.

Z členů vlády se omlouvají Fiala Petr do 11 hodin - zdravotní důvody, Baxa Martin do 10 hodin - pracovní důvody, Bek Mikuláš od 10 hodin do 16 - pracovní důvody, Černochová Jana do 14.30 se omlouvá z pracovní důvodů, Hladík Petr celý jednací den - pracovní důvody, Lipavský Jan do 11 hodin - pracovní důvody, Stanjura Zbyněk celý jednací den - zdravotní důvody, Šalomoun Michal do 13 hodin - pracovní důvody, Válek Vlastimil do 11 hodin - pracovní důvody, Ženíšek Marek celý jednací den - zahraniční cesta.

Ještě dorazila jedna omluva, Skopeček Jan se omlouvá po celý pracovní den z pracovních důvodů.

Toliko omluvy z dnešního jednání.

Dnešní jednání zahájíme bodem 225, což jsou odpovědi členů vlády na písemné interpelace.

 

225.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

Upozorňuji, že nejpozději do 11 hodin je možno podat přihlášky k ústním interpelacím a poté proběhne jejich slosování.

Na pořad jednání 112. schůze Poslanecké sněmovny bylo předloženo celkem 17 odpovědí na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nebyli spokojeni, a z toho důvodu požádali o zařazení na pořad schůze Poslanecké sněmovny.

Upozorňuji všechny poslance na ustanovení § 112 odst. 6 jednacího řádu Poslanecké sněmovny, které zní: Není-li interpelující poslanec na schůzi Sněmovny přítomen, nekoná se o odpovědi na jeho interpelaci rozprava a Sněmovna k ní nezaujme stanovisko ani o ní dále nejedná. A nyní přistoupíme k projednávání odpovědí na písemné interpelace.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek odpověděl na interpelaci poslance Ivana Adamce ve věci činnosti některých orgánů činných v trestním řízení. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 418. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti ministra spravedlnosti.

Z toho důvodu, že pan ministr není přítomen a tedy nebyla splněna podmínka, pro kterou tato interpelace byla přerušena, nebudeme se touto interpelací zabývat.

Další interpelací je písemná interpelace na ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek odpověděl na interpelaci poslance Ivana Adamce ve věci pokusu o zásah do mého ústavou garantovaného práva podávat interpelace na člena vlády.

Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 419. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti ministra spravedlnosti. Vzhledem k tomu, že pan ministr není přítomen, nebyla tedy splněna podmínka pro zahájení této interpelace a nebudeme se touto interpelací zabývat.

Další Interpelací je interpelace na ministryni obrany Janu Černochovou. Ministryně obrany Jana Černochová odpověděla na interpelaci poslance Martina Kolovratníka ve věci ukvapených závěrů raketového zásahu na území Polské republiky. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 591. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP