Autorizace


(17.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Také děkuji panu poslanci. Název bodu jsem zaznamenal, Řešení dopadu Green Dealu na Ústecký kraj. A máte nějaké zařazení, na kdy byste to chtěl? Jako druhý bod, ano? Jako druhý bod. Dobře, děkuji moc.

Tím pádem máme na řadě pana poslance Radka Kotena, připraví se po něm paní poslankyně Pošarová, potom pan poslanec Kukla a poté pan předseda Benda. Pane Kotene, máte slovo. Prosím.

 

Poslanec Radek Koten: Dobrý den, dámy a pánové. Děkuji, vážený pane předsedající, za udělení slova. Já bych rád navrhl bod, který se bude jmenovat Platy bezpečnostních sborů. Vzhledem k tomu, že od ministra vnitra Rakušana jsme obdrželi poměrně mnoho slibů, včetně výboru pro bezpečnost, kde tedy sliboval navýšení platů právě u pracovníků bezpečnostních složek, jako jsou policisté, hasiči a tak dále, a jak jsme zjistili o prázdninách, tak se žádné zvýšení platů právě těchto bezpečnostních složek týkat nebude a konat se nebude. Je jasné, že ministr vnitra nebyl schopen vyjednat další peníze u ministra financí právě na platy, a místo těch platů se bude kupovat nějaké další vybavení pro policisty, nicméně ti policisté vzhledem k tomu, že reálná výše mezd v České republice díky inflaci se poměrně dramaticky propadla, a to bych dokonce si dovolil tvrdit, že víc jak o desítku procent, tak samozřejmě pracovníci bezpečnostních sborů si nějak díky svému časovému vytížení nemohou nikde přivydělat. Předpokládám, že by mohl následovat i odliv pracovníků z bezpečnostních složek, a to tak, že by šli na nějaké lépe placené místo, a bohužel stát by přišel o proškolené lidi, do kterých investoval nemalou částku, do jejich výcviku a podobně. Takže z mého hlediska je to ohrožení bezpečnosti České republiky a její vnitřní bezpečnosti. A právě proto bychom se tady o tom měli bavit a ministr vnitra a ministr financí by skutečně měli se dohodnout na tom, aby bylo na financování právě platů příslušníků bezpečnostních sborů. Tento bod bych zařadil jako bod číslo 2, popřípadě bod číslo 3 na tomto programu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Také děkuji. Já to jenom zopakuji, Platy bezpečnostních sborů jako nový bod, a buď ve variantách jako bod číslo 2, anebo jako bod číslo 3. Tím pádem děkuji panu poslanci Kotenovi.

Na řadě je paní poslankyně Marie Pošarová a poté pan předseda Benda jako poslední přihlášený. Paní poslankyně, máte slovo. Prosím.

 

Poslankyně Marie Pošarová: Děkuji za slovo. Vážené poslankyně, poslanci, já bych chtěla zařadit nový bod, a to Ochrana dětí před propagací LGBT. Je třeba posílit bezpečné prostředí pro děti a dospívající při respektu k jejich přirozenému biopsychosociálnímu vývoji. V současné době se z odborných otázek zdravotnického charakteru ohledně menšinových sexuálních preferencí, alternativních partnerských vztahů a vnímání pohlavní identity stalo aktivisticky prosazované téma, prezentující dokonce volbu svého pohlaví jako ukazatel míry politických svobod v zemi. Jakkoliv jsou tyto diskuse legitimní v dospělé populaci, a zvláště na odborné zdravotní rovině, v individuálních případech jejich plošná prezentace nezralým dětem a dospívajícím neprospívá. Naopak se vlamuje do jejich intimity, narušuje přirozený vývoj, přispívá ke genderovému zmatku a genderové dysforii. V případě genderové dysforie dospívající snadno najde propagátory, kteří je ujišťují o tom, že příčinou jeho duševního strádání je doposud neodhalený fakt, že se narodili do špatného těla, a poskytne hned i návod, jak dosáhnout změny biologického pohlaví. Ta je ve skutečnosti nemožná. Vždy jde jen o více či méně zdařilou nápodobu, vyžadující kastraci s celoživotní závislostí na hormonální léčbě.

Rodiče, kterých se separační proces dítěte z rodiny bytostně týká, jsou zmateni. Uznávané autority poukazují na ty, kteří nalezli spokojenost s přijetím opačné genderové identity včetně biologické tranzice jako přirozenou vrozenou variantu života rovnocennou všem ostatním. Avšak mělo by nás znepokojovat, že výzkumné studie věnují malou pozornost těm, kteří na jejich dotazníky o spokojenosti neodpovídají. Neuspokojivých výsledků léčby genderové dysforie může být mnohem více, než si připouštíme. Lidé, kteří se potýkají s transsexualitou, se sdruží na sociálních sítích a vzájemně se podporují v boji proti diskriminaci.

Hledání identity je pro velkou část dnešních teenagerů vnitřním bolestivým zápasem bez opory zvenčí. Tyto děti strádají ve vnitřní osamělosti a nemají ještě prostředky, jak je srozumitelně vyjádřit. Hledají smysl života a pohybují se často mezi dospělými, kteří jej ztratili. Prostředí školy různých volnočasových aktivit, kroužků a tak dále, a rovněž narůstající dostupnost nejrůznějších informačních a komunikačních technologií včetně sociálních sítí představuje širokou paletu příležitostí, kdy děti a dospívající mohou být vystaveni vlivům, jejichž důsledkem může být vznik pochybností ohledně sexuální identifikace a svádění dětí k experimentování ohledně menšinových sexuálních vztahů. Je třeba mít právní úpravu a ochránit děti před takovým jednáním, jehož cílem by bylo nabádání dětí k menšinovým sexuálním vztahům a vytváření pochybností ohledně vlastní sexuální identifikace a ochránit je před jejich zneužitím pro kulturní a společenské boje.

Já bych tento bod chtěla navrhnout jako druhý na dnešní schůzi.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Děkuji. Druhý bod Ochrana dětí před propagací LGBT od paní poslankyně Pošarové. Já moc děkuji. Posledním přihlášeným je v tuto chvíli pan předseda Marek Benda. Pane předsedo, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Dobrý den, vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové. Moc se omlouvám za svojí ne nedostatečnou pozornost na ranním grémiu, na kterou jsem byl upozorněn organizačním odborem. Zapomněl jsem, že ještě jeden z bodů někdo z našich opozičních lavic, chtěl, abychom nezařazovali z grémia, zapomněl jsem ho načíst, takže navrhuji, abychom kromě toho, co jsem navrhl v svém prvním vystoupení ještě za bod 16, tedy vládní návrh zákona o státní službě, tisk 673, jsme  zařadili bod 19, vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu, zákona o zbraních, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 689, druhé čtení. Jde o ten blok druhých čtení, všechna ostatní jsou buď z grémia, nebo jsem je navrhl zařadit dopoledne, ale na tento jeden bod jsem prosím zapomněl, takže prosím, aby na závěr jednání bylo ještě o něm hlasováno. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Taktéž děkuji. Já to jenom zopakuji, je to nový bod pana předsedy Bendy, je to zákon o zbraních a střelivu, sněmovní tisk 689, a bude to jako zařazeno za bod číslo16.

 

Poslanec Marek Benda: Ano, ale není to nový bod. Prosím, je to bod (Předsedající: Je to číslo 19. Rozumím tomu. Ano.) stávajícího pořadu, ano, jenom to řazení.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Mám to tady poznamenáno úplně přesně.

V tuto chvíli nám propadly některé přihlášky. S přednostním právem se hlásil a nebyl zde přítomen pan předseda Jakub Michálek, ale já ho tady pořád nevidím. Taktéž pan poslanec Jan Síla, který taktéž nechce vystupovat sborem, nebo ano? Ano, tak, pane poslanče, máte slovo. A než vám ho udělím, tak ještě se může připravit pan kolega Richard Brabec. ***

 

 

 




Přihlásit/registrovat se do ISP