Autorizace


(15.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže je potřeba, abychom - já tady navrhuju z opozice tento bod, abychom toto diskutovali, protože vláda nemá řešení, likviduje český průmysl a stavebnictví a s opozicí nemluvíte. To znamená, my bychom rádi tady probrali naše návrhy, a proto tady navrhuju tento bod.

Co se týče návrhů řešení, které má hnutí SPD připraveno, jak jsem říkal, jejich realizace předpokládá ukončení Fialovy vlády a její nahrazení kompetentní vládou s účastí SPD, vládou, která hájí české národní zájmy. My navrhujeme snížení přímého zdanění českých firem, které nejsou dceřinými společnostmi zahraničních korporací, snížení přímého zdanění českých živnostníků, snížení DPH a spotřební daně, dočasné osvobození bytové výstavby od DPH, státní podporu bytové výstavby bezúplatným převodem státních pozemků na města a obce, snížení daně z nemovitosti na úroveň před nástupem Fialovy vlády, výrazné snížení státem regulované složky cen energií výrobním firmám a následně přímý prodej silové elektřiny těmto podnikům od společnosti ČEZ za zastropovanou cenu, postupné odstoupení od klimatických a energetických závazků Green Dealu Evropské unie včetně vystoupení z likvidačního systému emisních povolenek a řadu dalších věcí, které máme připraveny.

Když jsem tohleto opakovaně navrhoval i při diskusích v televizi, od vládních představitelů jenom slyšíme: To nejde, to nejde, to nejde. Tak jaké máte řešení vy? Žádné. Všechno se jenom zhoršuje. Jde to od desíti k pěti.

Jako další bod na schůzi této Poslanecké sněmovny, bod číslo 17, navrhuji bod s názvem Prosazujeme ukončení inkluze. Upravím to: SPD prosazuje ukončení inkluze, která je drahá a která škodí žákům i učitelům. To je název bodu. Inkluze, kterou zavedla tehdejší Sobotkova vládní koalice ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL, je jedním z mnoha důvodů současného úpadku českého vzdělávacího a školského systému. Neprospívá ani většinové populaci dětí a škodí též skupině inkludovaných dětí, kterým měla pomoci, ale ony kvůli ní v praxi nemají šanci zažít pocit úspěchu, který je pro proces vzdělávání velice důležitý. Inkluze navíc významně zatěžuje rozpočet Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Asistenty pedagogů, kteří byli z důvodu podpory inkluze zavedeni velice nepromyšleně, chce totiž nyní Ministerstvo školství z finančních důvodů značně omezit a ještě více tak zatížit učitele při výuce. Lze jednoznačně říci, že Ministerstvo školství chce po pedagozích stále více muziky za čím dál méně peněz. Plán SPD v této oblasti je jasný a jednoduchý; již nepokračovat v inkluzi, která stojí mnoho miliard korun, nechat dokončit školní docházku děti, které v tomto systému již byly do příslušných škol přijaty, a postupně se navrátit k ověřenému a funkčnímu systému speciálních škol se speciálními pedagogy a k integraci dětí s poruchami učení do specializovaných integrovaných tříd v rámci základních škol. Takže chci jenom říct, že Ministerstvo školství, Fialova vláda, chce omezit asistenty v rámci inkluze, protože na ně nemá peníze, protože peníze poslali na Ukrajinu, takže aby z toho vyplynul ten správný závěr.

Další bod, který navrhuju, je to bod 17, pardon, 18, bod 18 navrhuju na program této schůze Sněmovny a bod má název V České republice kvůli Fialově vládě roste počet osob a domácností nacházejících se v pásmu takzvané energetické chudoby. Zopakuji: V České republice kvůli Fialově vládě roste počet osob a domácností nacházejících se v pásmu takzvané energetické chudoby. Energetická chudoba se týká už šestiny domácností. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který představili zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí a o kterém informovala agentura ČTK. Hnutí SPD má jasný recept na levné energie. Znovu tady dochází k té tragikomické situaci, že sama vláda má svoje vlastní analýzy o tom, jak zhoršujete situaci českých občanů, ale vy místo abyste pracovali na tom, aby se zlepšovala, taky ji ještě zhoršujete dál, takže je to zcela záměrné. Záměrně škodíte našim občanům a České republice. Dle dat Českého statistického úřadu a iniciativy Za bydlení si zhruba 450 000 českých občanů v loňském roce nemohlo dovolit dostatečné vytápění. Energetická chudoba se týká 700 000 českých domácností, tedy téměř šestiny. Kategorie energetické chudoby zahrnuje lidi, kteří si jednak nemohou dovolit dostatečně vytápět svoje obydlí, mají pak dluhy za energie, anebo za ně platí minimálně 20 % svých příjmů. Hlavními skupinami zasažených energetickou chudobou jsou samoživitelky, nízkopříjmové pracující rodiny s dětmi a osaměle žijící seniorky a senioři. Jde o naprosto nepřijatelný stav vzhledem k tomu, že Česká republika je čistým vývozcem a producentem elektřiny, který je schopen domácí poptávku po elektrické energii uspokojit z vlastních zdrojů. Fialova vláda ale servilně nechá naši elektřinu vyvážet do Německa a pak tam přeplácíme zahraniční státy, samozřejmě za tržní cenu a draze.

Recept hnutí SPD na cenově dostupnou elektřinu je jasný: zastropovat ceny elektřiny příjmových výrobců a následně i u dodavatelů ve prospěch koncových zákazníků. Cestou k tomu je i převzetí zodpovědnosti státu za výrobu, cenotvorbu a distribuci elektřiny v České republice. Je rovněž nezbytné prodávat v České republice vyrobenou elektřinu přímo, bez zahraničních prostředníků a komoditních burz, aby se prodávala přímo českým spotřebitelům. Fialova vláda ale situaci neřeší.

Jako bod číslo 19 na dnešní schůzi Poslanecké sněmovny navrhuji bod s názvem V České republice roste podíl kriminality páchané cizinci. A ještě dodám k názvu; nejvíce mezi nimi ji páchají Ukrajinci. Nejvíce mezi nimi ji páchají Ukrajinci! A dodám, že u Ukrajinců rekordně kriminalita stoupla. Podle zprávy o situaci v oblasti migrace a integrace cizinců na území České republiky v roce 2023, kterou vydalo Ministerstvo vnitra, u nás bylo v loňském roce trestně stíháno 78 969 fyzických osob, z toho 9 345 cizinců. Podíl cizinců na celkovém počtu trestně stíhaných osob je 11,7 %. V roce 2023 byl evidován vůbec nejvyšší počet trestně stíhaných cizinců od roku 2011. V průběhu roku 2023 bylo v České republice pravomocně odsouzeno celkem 6 392 cizinců, což je meziročně o 16,5 % více. Podíl cizinců na celkovém počtu osob odsouzených v České republice dosáhl hodnoty 12,5 %, což je vůbec nejvyšší zaznamenaný podíl v historii samostatné České republiky. Takže vy prokazatelně, prokazatelně jste i z hlediska bezpečnosti v České republice nejhorší vládou v historii České republiky. Nejhorší! Takže co vy jste tady způsobili, je, že podíl cizinců na celkovém počtu odsouzených osob v České republice dosáhl vloni za vaší vlády vůbec nejvyššího podílu v historii samostatné České republiky, logicky s tím samozřejmě i podíl nevinných českých obětí, které tady vůbec nemusely být, kdybyste nedělali tuhletu migrační politiku. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP