(9.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže co tady ještě máme dál? Tak paní Schillerová mluvila o panu Novotném. Pan Novotný, Řeporyje, který deklaroval, že Zeman má zemřít, Babiš má zemřít, zneužíval mého syna. Všichni tam chodí za tím magorem od prezidenta, o té kandidátky na všechno, všichni tam chodili, se fotili. U nás v hnutí ANO by takovýhle člověk nezůstal jednu sekundu. Vždyť pan Stanjura tvrdil, že nejlepší by bylo, kdyby - podle Stanjury tady, říkal 19. května 2024 - kdyby pan Novotný se rozhodl situaci řešit odchodem. Já bych to uvítal, řekl pan Stanjura. Pan Benda říkal - podle mého názoru Pavel Novotný překročil hranice, které jsou v politice nastaveny. Takže co říkal pan Fiala? Je to překročení hranice. S takovými výroky nelze souhlasit a každý, kdo sleduje naši politiku, ví, že s podobnými výhrůžkami nemáme nic společného. Fakt jo? Je to překročení určité hranice. Považuji to za nepřijatelné a budeme se tím zabývat, řekl pro CNN Prima News pan Fiala. No tak jak jste se zabývali? Vždyť ten Novotný, ten si z vás dělá srandu. On tam říká v tom rozhovoru, co běhá teď po sítích, že vy ho potřebujete. Vy ho potřebujete. ODS ho potřebuje. To je taková ta vizitka té morálky a těch hodnot. No. Takže jak to dopadlo, víme. Zkrátka si děláte z lidí srandu. Nikdo vás už nemůže vlastně brát vážně. No a tady, co ještě říkal pan Fiala? Co pan Novotný napsal, bylo absolutně za čarou. Děti se do politiky netahají. Jasně, to kromě samozřejmě mých dětí. Ty jste zatáhli a ty jste zneužívali. A tady jste to hned odsoudili. Tak co se stalo, že jste mu odpustili? To je jako neuvěřitelné. Takže já myslím, že vás už nikdo nemůže brát vážně.

Já jsem tady vůbec nechtěl vystupovat, protože samozřejmě je to o korespondenční volbě. Co je ta korespondenční volba? Protože... Ale tenhle rozhovor, když si to člověk přečte, ty titulky, tak říkám, že na čele vlády stojí člověk, který je patologický lhář, který skutečně potřebuje terapii, protože uvěřil vlastním lžím. A pro naši zemi je to úplná katastrofa. Úplná katastrofa. Ten člověk vůbec nevnímá, co se děje v naší zemi. Nevnímá to. On nevnímá to, že v těch evropských volbách zkrátka ti občané se nějak vyjádřili. To vůbec nevnímá, jo? Takže on je v pohodě. Teď skončily volby a on v tom rozhovoru pár dní po volbách říká, že zase ty volby to jako rozhodnou a že vlastně oni to budou analyzovat a tak dále. Ta čísla jsou jasná. A já jsem, říkám, úplně z toho v šoku. Já nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. Ale tenhle člověk, který se stal shodou okolností bohužel pro naši zemi premiérem, je skutečně velké neštěstí, velké neštěstí pro naši zemi a bohužel, samozřejmě, protože pětikoalice tam bude až do konce - co by jinak dělali, kde by měli takové příjmy? - tak samozřejmě ta škoda, která je páchána na naší zemi, bude ještě podstatně větší. Takže tolik jenom k tomu rozhovoru.

K té korespondenční volbě. Tak samozřejmě po tom, co jste vlastně díky bývalému předsedovi Ústavního soudu si prosadili ten zákon o koalicích, tak teď je samozřejmě korespondenční volba, je to jasné. Já myslím, že víme, že pan Lipavský jako ministr zahraničních věcí, co dělá, navštěvuje jednotlivá velvyslanectví, která to budou mít na starosti, která samozřejmě vždy správně vysvětlí našim krajanům a dalším spoluobčanům, jak mají volit. No, takže rozumím tomu. Je jasné, že to zase převálcujete, a my se potom samozřejmě soustředíme na to, abychom všem lidem, kteří žijí v zahraničí, vysvětlili, že nemají věřit některým českým médiím.

Když se podíváme na tu Českou televizi, co zase tam předvádí ti redaktoři, tak to je úplně neuvěřitelné. Já chápu, že je tam dohoda, že je to vlastně korupce. Já jsem o tom mluvil, že je to korupce. Protože navýšení poplatků pro Českou televizi a Český rozhlas je korupce médií. Korupce médií. Vidíme to, jak to funguje, jak tam skáčou do řeči našim, jak je nenechají domluvit, jak to manipulují. Viděli jsme tu předvolební debatu, kde znovu byli tři zástupci - přitom je to jedna koalice SPOLU - proti Karlovi Havlíčkovi. Takže ano, lidi v zahraničí věří na základě těchto různých vybraných médií... Vidíme Seznam Zprávy. Majitel se probudil a teď říká, že musí být pravicový! Představte si, že by Babiš, když byl majitel Mafry, řekl, jaká má být Mafra! No tak milion chvilek nenávisti, už by byla zase plná Letná. Bylo by dobré, kdyby lidi to vnímali. Kdyby to vnímali, tu manipulaci.

A samozřejmě tady pan ministr kultury bude předkládat navýšení poplatků. Ano, souhlasně kýve místo toho, aby postavil už konečně Novou scénu, co jsme mu připravili, nebo to muzeum v Uherském Hradišti nebo Národní galerii. Neudělali jste nic, pane ministře. No, takže... Nebo církevní restituce, máte tam osm miliard inflaci. Důchodcům jste to vzali, okradli je, ale církev to dostává. Ne? Tak to jsou vaše výsledky. Je to normální korupce. Kdo se dívá na Českou televizi, vážení spoluobčané? Já vám to nedoporučuju. Já se vůbec nedívám. Nedívám. A proč bychom měli platit víc poplatků za to, že mám nějaké připojení na internet? Za to mám platit? Kolik tam jde těch peněz? Sedm miliard? Kdo nám řekne, kam ty peníze tečou? A jak to funguje? Ty pořady některé, tak to víme jako dobře.

Takže plán je jasný. Tahle pětikoalice se chce udržet za každou cenu. Takže po tom, co změnili vlastně zákon o koalicích, tak teď korespondenční volba. Bude to masáž. Bude to masáž. A budou tvrdit, jak to hnutí ANO a ti všichni (nesrozumitelné) strašný a jak ta pětikoalice je úžasná. Ale ti, kteří nežijí u nás doma a sem nechodí, nebo občas, a jsou jenom odkázaní na média, tak samozřejmě nemají ty správné informace. Takže je to další projekt, pětikoalice to určitě bude chtít využít a zneužít. Protože co ten velvyslanec, kterého může Lipavský odvolat? A prezident s nimi je samozřejmě jedna parta, co ten... No tak když mu domluví, správně, no tak to tam správně budou volit. Takže o tom to je, celá korespondenční volba.

Já jsem vůbec vystupovat nechtěl, ale když člověk vidí, kdo vede tuto vládu, že lže takovým způsobem, i když jsou jasná čísla, jasná fakta, tak vystoupit jsem musel. A co se hraje tady? No hraje se zase, že tady je nějaký ruský útok. No tak pokud je, tak konejte! My jsme konali! My jsme vyhodili 80 diplomatů. My jsme po Skripalovi vyhodili tři diplomaty. Vy jste se objímali s Putinem v Nečasově vládě, tam jste seděl, pane premiére. Kde je pan světový lídr Lipavský? Kde jste? Tak máte konat. Nebo je to vymyšlené? Nebo co to je? Kde to mělo být? Jak to mělo být?***




Přihlásit/registrovat se do ISP