(15.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vystřídali jsme se v řízení schůze s tím, že zopakuji, že na 15. hodinu jsme si odhlasovali, že proběhne hlasování. Vypnu časomíru. Já tedy uvedu, že je 15. hodina. Byť registruji faktickou poznámku, tak dělám to, že končím obecnou rozpravu.

Ptám se na závěrečná slova, zda za navrhovatele nebo za zpravodaje chce vystoupit...? Vidím, pan zpravodaj že se chce ujmout slova. Tak prosím, máte slovo.

 

Poslanec Radek Vondráček: Děkuji za slovo, já jenom právě si nejsem jistý, kde ve vaší variantě se nachází závěrečné slovo. Už by se mělo rovnou hlasovat. Ale upíráte tím mimo jiné právo zpravodaje přednést závěrečnou zprávu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane zpravodaji, já jsem přesvědčený, že v současné době je potřeba ukončit rozpravu a postupovat dále podle jednacího řádu. V rámci toho je samozřejmě důležité, aby zaznělo případně slovo zpravodaje nebo závěrečné slovo navrhovatele. A poté já dám hlasovat. Není-li zájem o závěrečná slova, budu pokračovat dál podle procedury.

V rámci obecné rozpravy zaznělo několik návrhů a o nich dám hlasovat. Přivolám kolegy a kolegyně z předsálí. Nejprve budeme hlasovat návrh na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování. Návrh zde zazněl od několika poslankyň a poslanců, jednak od pana poslance Vondráčka, od paní poslankyně Lesenské, od paní poslankyně Vildumetzové Mračkové a dalších.

Eviduji žádost o odhlášení. Já vás slyším velmi dobře, musím pokračovat krok za krokem. Já vás odhlašuji a požádám vás, abyste se přihlásili svými kartami. Počkám, až se kvorum ustálí. Ještě poprosím chvíli o trpělivost, paní poslankyně Ožanová čeká na vydání náhradní karty. Až budu vědět číslo náhradní karty, budu postupovat dál. Paní poslankyně Ožanová bude dnes hlasovat a jednat s náhradní kartou číslo 27.

 

Nejprve tedy dám hlasovat o návrhu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 46, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro návrh 80, proti 86. Tento návrh byl zamítnut.

 

Jako další dám hlasovat návrh na zamítnutí předloženého návrhu. Ten přednesl předseda Tomio Okamura.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh na zamítnutí? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 47, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro 80, proti 88. Tento návrh byl zamítnut.

 

Vzhledem k tomu, že ani jeden z těchto návrhů nebyl akceptován, budeme se tedy zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně-právnímu výboru jako výboru garančnímu. Ptám se, zda někdo máte návrh na jiný garanční výbor než ústavně-právní? Žádný návrh nevidím. Paní poslankyně Válková? Já mluvím o garančním, nikoliv... Tak nejprve hlasujeme garanční a potom přikázání dalším výborům. Návrh na garanční výbor, jeho změnu nevidím.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, aby byl tento tisk dán k projednání ústavně-právnímu výboru jako garančnímu výboru? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 48, přihlášeno je 173 poslankyň a poslanců, pro návrh 157, proti 16. Tento návrh byl přijat. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání ústavně-právnímu výboru jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru, ale registroval jsem paní poslankyni Válkovou jako první a potom další. Tak prosím o návrhy na přikázání dalším výborům. Prosím.

 

Poslankyně Helena Válková: Škoda, že to nejde jako garanční, stálá komise pro ústavu, já už jsem to tedy v rozpravě avizovala. Čili navrhuji, aby to projednala naše stálá komise pro ústavu, protože jsou tam ty ústavní prvky. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji, váš návrh jsem si poznamenal. Pan poslanec Okleštěk. Prosím.

 

Poslanec Ladislav Okleštěk: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já žádám o přikázání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Někdo další? Prosím, pan poslanec Mašek. (Trvalý hluk v sále.)

 

Poslanec Jiří Mašek: Děkuji, pane předsedající. Vzhledem k problematice, která zde byla diskutována...

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já se omlouvám, pane poslanče, ale...

 

Poslanec Jiří Mašek: Ano, navrhuji jako další výbor výbor bezpečnostní. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Já jsem chtěl akorát kolegy požádat o ztišení, protože je zde hůř rozumět. Takže další je bezpečnostní výbor, ano? Paní poslankyně Pokorná Jermanová. Prosím.

 

Poslankyně Jaroslava Pokorná Jermanová: Já bych prosila přikázat tento tisk i zahraničnímu výboru, protože se dost dotýká Ministerstva zahraničních věcí. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Váš návrh jsem si poznamenal. Pan poslanec Kolovratník. Prosím, kolegové, já vás poprosím o ztišení! Ono se to nezdá, ale tím, jak hlučíte, tak já potřebuji rozumět. návrhy pro jednotlivé výbory. Požádám vás o součinnost. Prosím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne. Já bych prosil a navrhuji i hospodářský výbor. Není to žádná opoziční obstrukce nebo ironie, ale ze zkušenosti z praxe víme, že ta problematika se týká ohromného množství zahraničních pracovníků a zaměstnanců firem Škoda Auto, DAKO-CZ, EPH, u ODS oblíbený energetický holding, a tak dál, a tak dál. Těch zaměstnanců v zahraničí je opravdu velké množství a myslím si, že názor Hospodářské komory, podnikatelských svazů, že bychom měli slyšet také. A pokud svoje koaliční slova myslíte vážně - kolegyně, kolegové, vy jste tady nebyli, ale pan předseda Michálek dnes nabízel takovou podanou ruku v dopolední debatě, že s námi, s opozicí, chcete mluvit, že se tomu chcete věnovat, chcete ve výborech pracovat. Já jsem rád tu podanou ruku teď přijal, slyšel jsem jeho slova, tak věřím, že pan předseda Adamec i tohle vyslyší a že bude svolný a ochotný k tomu, abychom se opravdu i v hospodářském výboru z pohledu zaměstnavatelů tomu krátce pověnovali. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo. Já jsem tady měla řeč, většina pravého spektra tady nebyla, takovou skoro závěrečnou a mluvila jsem o tom, že tam nemáme RIA, že tam vlastně neznáme žádné dopady ekonomické, takže já to navrhuji ještě, a motivoval mě můj ctěný kolega Martin Kolovratník, navrhuji rozpočtovému výboru.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Všechny návrhy jsem si poznamenal. Prosím. (K poslanci Hrnčířovi:) Stahujete svoji přihlášku? Dobře. Vzhledem k tomu, že už nevidím žádnou přihlášku z pléna o přikázání dalším výborům, budeme hlasovat jednotlivě po jednotlivých komisích nebo výborech.

 

Jako první dám hlasovat, kdo je pro, aby tento tisk byl přikázán stálé komisi pro ústavu?

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 49, přihlášeno 174 poslankyň a poslanců, pro 64, proti 26. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP