(14.10 hodin)
(pokračuje Radek Koten)

Ovšem touto korespondenční volbou by se otevřela bezbřehá tolerance mezi voliči, kteří žijí v zahraničí, tam by to bylo naprosto tolerantní, sice nemuseli být v České republice ani, ale mají české občanství, to znamená, mohou volit na ambasádách. A tímto krokem vy byste v podstatě nepotřebovali nic, ani aby se ověřovalo, zda podpis na obálce sedí nebo nesedí, v podstatě by vám to bylo jedno.

Samozřejmě prostor pro podvody je naprosto evidentní. A předpokládám, že se najde ve Spojených státech poměrně dost nevládních neziskových organizací, které budou krajany obcházet a snažit se získat, protože tam to bude možné i pomocí nějakého předání plné moci, ta volba, takže předpokládám, že ty nevládní neziskové organizace se tam budou předhánět, kdo ty krajany bude obcházet.

Když si to shrnu, ve Spojených státech, tam s tím je velice dobrá zkušenost, protože při minulých volbách, kdy tedy všechny korespondenční hlasy, které přicházely do sčítacích míst po přerušení sčítání a potom tedy pro znovuzahájení sčítání, což sice odporuje všem statistickým možným bych řekl úzům nebo zkušenostem, že tedy nechodí jenom jedny hlasy, tak přesně v těch státech, kde došlo k takzvanému switchi, že tedy ty volby se obrátily obrovským přívalem jenom jedněch hlasů v neprospěch Donalda Trumpa. Tak já si myslím, že vy to chcete zopakovat tady v České republice, protože ta podpora od občanů v České republice je tady opravdu marginální pro vás. Proč neudělat to, co funguje? Anglosasové jsou takoví. V podstatě to, co funguje, tak my to budeme opakovat, ono to bude fungovat i jinde. Jedná se tedy i o barevné revoluce, které probíhaly, například takzvané arabské jaro.

Vrátím se tady ještě k jedné věci. Můj strýc žil od roku 1966 ve Spojených státech, konkrétně ve Phoenixu, kde učil na tamější univerzitě. Jeho dvě děti, které tedy měl se svou manželkou, tak ty umějí česky tak nějak částečně. Nevolily nikdy v České republice, ani se o to nesnažily. A můj strýc po roce 1990, který sem jezdil vyučovat na České vysoké učení technické, protože on učil informatiku a tady ty další věci, tak sem jezdil přednášet. Ale nikdy se nám tady nesnažil volit v České republice, protože říkal, to je vaše věc, vy to tady znáte, vy si tady musíte zvolit, co je pro vás nejlepší. Co se týká vnoučat, tak to je věc další. Vnoučata už neumí česky absolutně vůbec. A tato vnoučata o to samozřejmě nemají zájem. A už se ani neučí česky. Reálie tehdejšího Československa už je vůbec nezajímají. Takže to jenom pro dokreslení.

Samozřejmě volba, která je pro občany krátkodobě žijící kdekoliv po světě, ti mohou skutečně volit už nyní klasickým způsobem na ambasádách, ale stejným způsobem jako občané v České republice, to znamená tajně, svobodně, za plentou a ten hlas mohou odevzdat do té urny prostě tak, aniž by je někdo ovlivnil, což u korespondenční volby samozřejmě absolutně není možné.

Co se týká nějakých obstrukcí, co o nás tady říkáte, že my tady obstruujeme a že už 40 hodin obstruujeme a 50 hodin obstruujeme, tak já bych tomu řekl jediné: Kolik dní jste obstruovali EET? Kolik dní jste obstruovali církevní restituce? To je prosím vás úplně směšné. To je řádově někde jinde. 400 dní, nebo více jak 400 dní, více jak 200 dní. A vy se tady hroutíte po 45 hodinách. Místo abyste seděli tady v sále a poslouchali nějaké relevantní informace od opozičních poslanců, tak jste na svých klubech a děláte tam bůhvíco. Jestli slavíte už výsledek Ústavního soudu, který byl ve váš prospěch?

Vrátím se k jedné věci. Byl jsem s jedním vaším členem v České televizi, kde se probírala korespondenční volba, a on v podstatě říkal, ať to posoudí Ústavní soud rovnou, ať to posoudí Ústavní soud. Protože vy jste si jistí, že vám to opět pokryje potom to rozhodnutí Ústavního soudu. Takže pokud bych to tu mohl zrekapitulovat...

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Pane poslanče, chcete druhých deset minut?

 

Poslanec Radek Koten: Ano. Ano. Já si myslím, že to dám. (Předsedající: Dobře.) Když se takhle jako trošičku rozto, tak to bude dobré. (Pobavení v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Máte to zapnuté.

 

Poslanec Radek Koten: A ten Ústavní soud samozřejmě vám půjde na ruku, protože když to zrekapituluji, tak samozřejmě v Senátu máte většinu, v Parlamentu máte většinu, na Hradě sedí váš člověk - který mimochodem teď pro svého kancléře si vezme bývalého ředitele Aspen Institutu, tak to už jenom pro dokreslení. A ten Ústavní soud jmenuje Senát a prezident. Takže nejvyšší ústavní funkce v podstatě máte ovládnuté. Já při tom přivítání, jak jsem vás tady vítal, drazí kolegové, poslanci a tak dále, tak mně už se chce říct, drazí soudruzi tady na té pravé straně, protože to převzetí moci, jak se tomu říkalo v roce 1948, tak ta paralela je tady naprosto, ale naprosto zřejmá. Je možné, že za to budu někde ostrakizován, že jsem něco takového si dovolil říci. Ale myslím si, že ti, kteří si pamatují historii tehdejšího Československa, to převzetí moci, samozřejmě byla to ta ozbrojená pěst pracujícího lidu, nebo jak se tomu říkalo. Ale dneska už se to nedělá se zbraněmi, dneska se to udělá v podstatě novelou nějakého zákona. To nám tady jde. Máme většinu. Máme pohodlnou většinu, sice ne ústavní.

Víte, vy tady pouze dokazujete, že korespondenční volba a zároveň ten navazující zákon, který bude o občanství České republiky, on tam je zadaný jenom deset nebo jedenáct tisků vlastně od této novely o korespondenčním hlasování, nebo správě voleb, tak to vám poslouží opravdu velice dobře.

Ještě se tady vrátím, protože tento měsíc probíhalo Světové ekonomické fórum, a já se vrátím od tohoto, kdy tedy zavádíte digitální občanské průkazy a další věci, které samozřejmě v budoucnu budou sloužit pro nějakou identifikaci voličů v České republice, tak se tady vrátím právě o těch sedm let zpětně do Davosu. A tam se mluvilo o umělé inteligenci, tehdy tedy nebyla ještě tak rozšířená do komerční sféry, a rovněž o tom, jak právě umělá inteligence bude předpovídat tu sluncem zalitou budoucnost. Teď budu konkrétnější.

Podle Klause Schwaba se prediktivní schopnosti umělé inteligence v dohledné době mohou překlopit do takzvaného preskriptivního modelu, kdy umělá inteligence bude nejen předvídat výsledky voleb, ale bude je takzvaně předepisovat. Tak jako tak se tomu budeme blížit. A je to sedm let staré. Ta preskripce voleb znamená, že umělá inteligence předepíše výsledek voleb, aniž by se volby musely fyzicky konat. Tam tedy ještě nejsme. Podle Schwaba tím dojde k zásadnímu omezení uhlíkové stopy celých národů, protože při volbách dochází k obrovskému cestování lidí a k mohutným zátěžím na klima planety.

Takže pokud se podíváme teď zpětně na ten Green Deal, který je tady prosazován samozřejmě i za předsednictví České republiky a Petra Fialy s Bruselem, tak už to začíná zapadat konečně do sebe. Právě digitalizace voleb je zřejmě finálním cílem globalistů Evropské unie a v České republice by byly v době zasedání spuštěny české digitální průkazy v mobilech.

Mezistupněm na snížení emisních dopadů mají být korespondenční volby. Lidé nebudou cestovat k volbám, budou hlasovat nejprve poštovně. Po zavedení digitálních identit a občanských průkazů v mobilním telefonu, jako právě teď v České republice, bude možné v dohledné době hlasovat přímo z mobilního telefonu bez asistence pošty a papírových hlasů. Tedy budete sedět někde v restauraci, řeknete si, já bych mohl volit, tak to tam hodím Mirkovi třeba nebo Frantovi. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP