(17.00 hodin)
(pokračuje Jana Mračková Vildumetzová)

Proto si dovoluji dneska zařadit jako první bod - a já předpokládám, že někdo z vlády vystoupí a vysvětlí mi, proč rozpočet v tomto garančním rozpočtovém výboru nebyl projednán - Státní rozpočet na rok 2024 a jeho neprojednání v rozpočtovém výboru, kdy se neměl nikdo z veřejnosti možnost vyjádřit. Prosím, abyste to zařadila jako první bod dnešního jednání. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Také děkuji. To byla poslední přihláška k návrhu programu. Zagonguji na kolegy. (K mikrofonu přistupuje poslanec Cogan.)

Ano, s přednostním právem, prosím.

 

Poslanec Josef Cogan: Já bych jenom krátce zareagoval na kolegyni s tím, že teď můžu vystoupit právě jenom s přednostním právem. Já mám tady takovou informaci, že ten rozpočet se projednával zcela standardním způsobem přesně podle jednacího řádu, takže to, co tady bylo řečeno, není oprávněné.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. S přednostním právem lze k čemukoliv, i bez návrhu bodu programu.

Takže znovu opakuji, gonguji pro kolegy, protože budeme hlasovat návrh programu dnešní schůze. Nejprve bychom hlasovali návrhy z grémia. Pokud není námitek, hlasovali bychom tyto návrhy najednou. Nikoho namítajícího nevidím.

Vnímám zájem o odhlášení. Všechny jsem vás odhlásila.

Pan ministr Rakušan bude hlasovat s náhradní kartou číslo 15.

 

Zopakuji, hlasujeme návrhy z grémia.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 71, přihlášeno 166 poslankyň a poslanců, pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o všech návrzích, jak byly předneseny kolegyněmi poslankyněmi a pány poslanci.

 

Jako první pana předsedy Bendy, bod číslo 149, sněmovní tisk 566, návrh na působení rezortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích a na pobyt ozbrojených sil jiných států na území České republiky v letech 2023 a 2024, jako první bod dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 72, přihlášeno 168 poslankyň a poslanců, pro 153, proti 14. Návrh byl přijat.

 

Pro informaci, pan poslanec Kaňkovský bude hlasovat s náhradní kartou číslo 27.

 

Nyní budeme hlasovat návrh opět pana předsedy Bendy, bod číslo 16, sněmovní tisk 520, vládní návrh o úřednících územně samosprávných celků, první čtení, jako čtvrtý bod dnes, to znamená za bod 21.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 73, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro 156, proti 14. Návrh byl přijat.

 

Další návrh pana předsedy Bendy, bod číslo 134, sněmovní tisk 548, vládní návrh zákona o právu na digitální služby, středa, jako druhý bod za bod GA ČR. Říkám to správně, pane předsedo? Jako první bod před bodem GA ČR.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 74, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro 154, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Další bod pana předsedy Bendy, bod číslo 133, sněmovní tisk 543, vládní návrh zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, pátek jako třetí bod po bodech 131 a 132.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 75, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro 153, proti 14. Návrh byl přijat.

 

Nyní body pana předsedy Okamury. Jako nový bod žádá o zařazení bodu s názvem Ve školství panuje dlouhodobá nejistota a nekoncepčnost.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 76, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro 79, proti 63. Návrh nebyl přijat.

 

Další bod, který navrhuje pan předseda Okamura jako nový bod s názvem Fialova vláda prosazuje přerozdělování nelegálních migrantů do České republiky.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 77, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro 79, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Další bod pana předsedy Okamury s názvem Strany Fialovy vlády prosazují konec České republiky.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 78, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro 16, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní body navržené panem předsedou Babišem, první s názvem... (O slovo se hlásí poslanec Okamura.) Omlouvám se, já to tady mám takto od kolegyně poznamenané. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Tomio Okamura: Já jsem neříkal konec. Já jsem mluvil o tom, že strany Fialovy pětikoalice prosazují zrušení veta členských států EU, a to by byl konec suverenity České republiky. Teď to bylo v evropském - hlasovalo se o tom, pirátští europoslanci hlasovali pro, takže můj návrh nebyl, že konec České republiky, ale já jsem tady říkal - konec suverenity České republiky. Prosím vás, říkejme to správně.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Dobře, děkuji. Takže navrhujete, abych hlasování prohlásila za zmatečné? Budeme o tomto bodu hlasovat znovu. Předchozí hlasování (číslo 78) prohlašuji za zmatečné a budeme znovu hlasovat o návrhu pana předsedy Okamury s názvem Strany Fialovy vlády prosazují zrušení práva veta, což by byl konec suverenity. Také ne?

 

Poslanec Tomio Okamura: No tak já nevím. Já si myslím, že byste si to tam měli nahoře trošku poznamenat. Není to na vás, byla tam paní místopředsedkyně Kovářová v tu chvíli. Nemám oči vzadu. Takže: Strany Fialovy vlády prosazují konec suverenity České republiky. To je vše. To je vše, co jsem chtěl říct.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Takže znovu název bodu pana předsedy Okamury: Strany Fialovy vlády prosazují konec suverenity České republiky.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 79, přihlášeno 170 poslankyň a poslanců, pro 39, proti 86. Návrh nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP