(14.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Ani samotný migrační pakt se podstatou migračních kvót dokonce ani netají a v důvodové zprávě přímo uvádí - cituju: "Kompenzace v oblasti příslušnosti by měly být zavedeny jako sekundární solidární opatření, na jehož základě se příslušnost k posouzení žádosti převádí na přispívající členský stát v závislosti na tom, zda přísliby týkající se relokací dosáhnou určitých prahových hodnot stanovených v tomto nařízení, či nikoliv. Za určitých okolností se jejich uplatňování stává povinným, aby se zajistila dostatečná předvídatelnost pro členské státy, které využívají pomoci." Konec citátu. Takže tiskové oddělení Rady Evropské unie i samotný pakt tedy přiznávají, že pro případ, že státy Evropské unie nerelokují, to znamená, nepřevezmou stanovený počet migrantů, je v migračním paktu povinný mechanismus převádění příslušnosti, což už jsem vysvětlil, co to znamená. Je to takzvaná příslušnost k řízení o jejich žádostech o mezinárodní ochranu, volně řečeno o azyl. Takže premiér Fiala a ministr vnitra Rakušan tady obelhávají celou veřejnost i novináře a další. Řeknou: Tam nejsou migrační kvóty. My jsme se na to podívali a samozřejmě, ono se to jmenuje převádění příslušnosti k řízení o žádostech migrantů o mezinárodní ochranu, volně řečeno o azyl - normální migrační kvóty, akorát to nazvali trochu jinak. Takže my jsme od začátku měli samozřejmě pravdu. Já jsem na to upozorňoval, že to tak je. Je to tak, takže nelžete! Je to šílené, co Fialova vláda chce s naší republikou udělat. A když to dáme dohromady s povinností migranta být přítomen v příslušném státě... No, jasně, přerozdělí, protože při řešení příslušnosti k řízení o azyl ten migrant navíc musí být přítomen v dané zemi, takže to je jasná relokace. A když to dáme dohromady s povinností migranta být přítomen v příslušném státě, je jasné, že ačkoliv se to jmenuje jinak, skutečně se ve výsledku jedná o migrační kvóty.

Samozřejmě velmi správně si toho už v červnu - a to jsem tady citoval, už v červnu jsem na to upozorňoval - si toho všimli Maďaři, protože do zápisu červnového jednání Rady Evropské unie z letošního roku, kde byl pakt schválen, schválen i hlasem Fialovy vlády, konkrétně ministra vnitra Rakušana, který to dostal zaúkolováno od Fialovy vlády, protože tam zastupoval Českou republiku, Maďaři uvedli, cituju: "V souladu se svým důsledným postojem Maďarsko nemůže podpořit vytvoření mechanismu solidarity založeného na povinném rozdělování migrantů, a proto nesouhlasí se zavedením kompenzací v oblasti příslušnosti jako povinného prvku rámce solidarity." To je situace kolem migračního paktu.

Já to znovu říkám, vy jste vláda národní katastrofy. Vy normálně jste souhlasili s tím - a čím dřív vaše vláda skončí a podá demisi, a je potřeba všemi, všemi politickými demokratickými prostředky vás přinutit už konečně odejít a přestat škodit. Takže my jsme opakovaně vyzvali už odbory, já už jsem s nimi jednal, k vyhlášení generální stávky, generální stávky proti vám, protože premiér Fiala se vysmál vaší včerejší stávce arogantně. To je úplně neuvěřitelné. Takže je potřeba pokračovat v tom tlaku. Vy nás úplně zničíte, protože v okamžiku, že tady budeme mít africké a islámské migranty, samozřejmě už se jich tady nezbavíme. A já za SPD říkám jasně: nulová tolerance nelegální migrace. Nula. A SPD prosazuje zákaz propagace islámu v České republice. Nechceme tady ani mešity, ani propagaci islámu. Takže to je samozřejmě potřeba udělat. Je to islámská ideologie a ideologii zakázat u nás lze, ostatně už, jak víme, některé ideologie už tady zakázány ze zákona jsou v České republice, v souvislosti samozřejmě s druhou světovou válkou a tak podobně.

Chtěl jsem jenom říci, že je to obrovské nebezpečí, co Fialova vláda předvádí. Navíc jak víme, už v současné době dochází k obrovskému nárůstu ilegální imigrace do Evropské unie, mimochodem i do České republiky, a Evropská unie tomu vůbec není schopná zabránit, ani Česká republika. Před dvěma lety byla Česká republika 6. nejbezpečnější zemí světa a nyní klesla kvůli cizincům na 12. místo. Uvítali jsme, že Česká republika na základě tlaku nás z opozice prodlouží namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem do 3. ledna 2024, ale my nechceme namátkové kontroly, my chceme trvalé kontroly státní hranice, vždyť ty hranice jsou jako cedník. A dokonce i sociologové z Univerzity Karlovy, pan Drbohlav, upozorňuje na to - je to vedoucí oddělení geomigrace na Univerzitě Karlově - upozorňuje na to, že - já jsem to citoval, když jsem byl s panem Michálkem z Pirátů v neděli v poledne v diskusním pořadu Za pět minut dvanáct na Nově, jsem ten citát přesně citoval - říká, že Česká republika vůbec neví, kolik je nelegálních migrantů na našem území. A dodává k tomu: protože Fialova vláda pořád operuje jenom čísly zachycených migrantů. A já tady celá léta říkám, že je to jenom špička ledovce. Vám je totiž úplně jedno bezpečnost českých občanů. Je to otřesné. Přitom všichni víme, že je to jenom špička ledovce.

Takže všechno je jenom další faktické potvrzení toho, že Evropská unie dlouhodobě není absolutně schopná, ani česká vláda Fialova, řešit katastrofální situaci v oblasti nelegální masové imigrace a že vůbec nefunguje takzvaný schengenský systém a zachycování vstupu imigrantů do Evropské unie na její vnější hranici. Dochází k obrovskému nárůstu ilegální migrace, a to za situace, kdy radikální islamisté pochodují zeměmi západní Evropy, například Francií a Německem, a chtějí zde vyhlásit chalífát. Islámská ideologie není kompatibilní se způsobem našeho chápání hodnot svobody, demokracie, které je potřeba bránit. A já říkám na rovinu, buď tady bude islám, nebo demokracie, buď jedno, nebo druhé, nic není mezi tím. A neříkejme tady, co pořád tady říkají někteří z vládní pětikoalice: Ještě to tady nemáme. No, máme to tady už pomalu, vždyť je to vedle všude. Vzpomeňte na znásilnění české nezletilé dívky v Lukavci u Terezína africkým islámským migrantem, který k nám přešel z Německa, a další kauzy. Úplně nevinná dívka, která za bílého dne šla z vesnice do vesnice. Je otřesné, co předvádí Fialova vláda v tomhletom. Vy to ještě bagatelizujete, vy to ještě zlehčujete, ale přece problém migrace je takový, že nemůžeme tady mít ani jednoho takového nelegálního migranta, ani jednoho radikálního vyznavače islámu - nepozná se, kdo je radikální, a kdo ne. Takže žádný islám, žádná propagace islámu v České republice, žádné mešity, protože pak už je odtud nedostaneme. Nedostaneme je odtud!

Já vždycky s oblibou říkám to srovnání s košem jablek. Kdybyste věděli, že v koši jablek je jedno jablko zkažené, dáte ten koš svému malému dítěti, aby si vybralo? Nedáte mu celý koš. A takhle já přistupuju k České republice, k bezpečnosti našich občanů, protože chci, abychom všichni měli bezpečnou Českou republiku, ne jako vy ve Fialově vládní pětikoalici. To není ani rasismus ani xenofobie, tohle, co jsem řekl. Zase někdo bude říkat: Srovnává nelegální migranty s jabkama. Kašlu vám na to, na tyhlety vaše hloupé poznámky. Já chci bezpečnou Českou republiku! A váš návrh na řešení migrace je: Až tady chytneme nějakého teroristu, zjistíme, že to je ten radikální - mezitím, co někoho zabije nebo je tady další nevinná oběť. Je to marné, to je pozdě. Vy si taky nepustíte někoho domů, abyste zpětně zjišťovali, že je ten člověk divnej. Nikoho rizikového si ke své rodině domů nepustíte, neříkejte, že jo. No, tak někteří aktivisti ve vládě - to si představit umím, možná ještě budou rádi, když je tam někdo obšťastní. Ale prostě tohleto je úplně otřesná situace. Mě až překvapují názory některých vládních politiků. Ale nebudu to nějak blíž komentovat, mně se jedná teď o věc jako celek. Takže je to opravdu velký problém. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP