(19.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji pěkně. Vystoupí pan poslanec Král, připraví se pan poslanec Michálek.

 

Poslanec Václav Král: Děkuji. Já bych se chtěl přihlásit ke sněmovnímu dokumentu 3618, který obsahuje můj odůvodněný písemný pozměňovací návrh k této novele energetického zákona. Jedná se o zavedení ekologického poplatku na spalování fosilních paliv. Cílem je příprava České republiky na transpozici evropské směrnice, která mění systém pro obchodování s emisními povolenkami, kdy poplatky za vypouštění emisí CO2 budou platit všechny zdroje spalující fosilní paliva. Lze tak vytvořit finanční fond, který lze využít ke snížení negativních sociálních aspektů vysokých cen energií či k rozvoji obnovitelných zdrojů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji, pane poslanče, a poslední přihlášený do podrobné rozpravy je pan poslanec Michálek.

 

Poslanec Jakub Michálek: Vážený pane místopředsedo, já se tímto hlásím k pozměňovacím návrhům: sněmovní dokument 3640 a sněmovní dokument 3656. Jde o pozměňovací návrhy, které se týkají zeštíhlení Energetického regulačního úřadu na tři členy rady, opatření pro ochranu spotřebitelů a opatření pro adekvátní vymezení lokálních distribučních soustav. Odůvodnění je uvedeno v systému u daných pozměňovacích návrhů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji pěkně. To byl zatím poslední přihlášený do podrobné rozpravy. Ptám se, zda se ještě někdo nehlásí do podrobné rozpravy? Nehlásí, podrobnou rozpravu tedy končím.

Ptám se na zájem o závěrečná slova ze strany navrhovatele? Pane ministře? Není. Pane zpravodaji? Také není.

Než přikročíme k hlasování o zkrácení lhůt, kde návrh zazněl v podrobné rozpravě, načtu tři omluvy. Pan poslanec Berki Jan se do 19 hodin omlouvá z pracovních důvodů, pan poslanec Metnar Lubomír se od 17.45 hodin omlouvá z pracovních důvodů a paní poslankyně Mračková Vildumetzová Jana se od 19 hodin omlouvá z rodinných důvodů.

Podrobnou rozpravu jsme ukončili. V průběhu rozpravy zazněl návrh na zkrácení lhůty ze 14 dnů na 10. Jiný návrh tu nezazněl.

 

Budeme hlasovat o zkrácení lhůty, které přednesl pan poslanec Adamec.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 23, bylo přihlášeno 148 poslanců, pro hlasovalo 119, proti nebyl nikdo. Návrh na zkrácení lhůty jsme přijali.

 

Protože nezazněly jiné návrhy, které by byly hlasovatelné, končím druhé čtení tohoto tisku.

 

Vzhledem k tomu, že podle mých informací je dohoda předsedů poslaneckých klubů na tom, že toto byl poslední bod, který dneska budeme projednávat, dovolím si naši schůzi přerušit a sejdeme se zítra v 9 hodin, kdy budeme pokračovat. Přeji vám hezký zbytek večera.

 

(Jednání skončilo v 19.42 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP