(12.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Vláda nám tu říká, že na té falešné konsolidaci, kterou tady předvádíte, se musíme podílet všichni. Občané kvůli vládě platí, a tvrdě! Reálné mzdy klesají a média píšou o největším propadu životní úrovně v historii moderní České republiky. Čeští občané doplácí na svůj stát vedený špatnou vládou jak mourovatí, asi nejvíc Evropě. A jak se na nějaké konsolidaci podílí vláda? V této Sněmovně zazněly desítky příkladů, kdy vláda vytváří politické trafiky pro své spolustraníky a utrácí horem dolem a posílá miliardy americkým zbrojařům a také ukrajinským oligarchům. Navíc si poslanci vládní pětikoalice letos sami sobě zvýšili platy. Poslanci SPD samozřejmě hlasovali proti.

Vážené dámy a pánové, jak jsem už uvedl, konsolidovat znamená analyzovat a škrtat zbytné výdaje, nikoliv škrtat bez hlavy jak příslovečná cvičená opice. A začít musí vláda v prvé řadě u sebe. Pokud sama vyhazuje miliardy a stamiliony, kam se podíváme, stamiliardy do zahraničí, a současně Fialova vláda obírá plošně všechny občany, důchodce, rodiny a živnostníky o poslední haléře, pak se nesmí divit, že občané ji mají nejen za hloupou, ale také za vládu ničemnou, která by měla ihned odejít.

Pokud bych měl tak nezdravé finance jako Fialova vláda, tak bych v prvé řadě přemýšlel, jak upadající ekonomiku, a tím i příjmy zvýšit. Český stát je na tom bohužel po vládách ODS, ale i ČSSD, lidovců, TOP 09 a dalších totálně vykradený. Má minimum vlastního majetku a minimum ziskových firem. A nekompetentní vládnoucí politici v čele s ODS si myslí, že jediná cesta, jak zvýšit příjem státu, je rozprodat, co se dá, ještě i to poslední, a zvýšit daně. Jen opravdu hodně pomatený člověk by konsolidoval příjmy tím, že si zaškrtí ekonomiku a bude čekat, že z lidí vyždímá více, aniž by jim dal šanci více vydělat. Vláda má pocit, že na firmy a na občany nepotřebuje cukr, že stačí jen pořádný masivní bič. Jenže když ekonomiku ožebračíte vysokými cenami energií, vysokými odvody, vysokým zdaněním, tak jí podříznete nohy a ona padne. Recept Fialovy vlády je jednoduchý: sedřít české občany. Stovky miliard putují do zahraničí a sanovat se tyhle nesmyslné šílené výdaje musí z toho, co vláda sebere českým občanům a firmám. A tomu pak říkáte konsolidace. Je to nejen sprostá lež, ale je to také hanebné, protože Fialova vláda okrádá vlastní občany, likviduje ekonomiku vlastního státu ve prospěch cizích mocností. Vy, kdo okrádání vlastní země a vyvádění peněz svých občanů podporujete, styďte se!

V čem vidím problém? Je to v prvé řadě hloupost vládních politiků, kteří udržují vysoké ceny energií a pohonných hmot, prosazují vyšší daně, zvyšují inflaci a snižují reálné příjmy občanů a firem. Nejhorší na všem je, že Fialova vláda opakuje až sto let staré i ve světě ověřené ekonomické chyby. O takzvané Lafferově křivce už jsem tady hovořil minule. Škodlivé změny se pochopitelně už za dva roky, kdy budou volby do Sněmovny, pokusí změnit další vláda. A celkem logicky, protože návrhy této Fialovy vlády uvrhnou českou ekonomiku do ještě hlubší krize, než je ta, co nás čeká. Pan premiér Fiala a páni ministři z jeho vlády přichází s návrhy, které ekonomiku likvidují a jsou v naprostém rozporu se základy ekonomie a daňovými principy.

Z výše uvedených důvodů poslanecký klub SPD nepodpoří vládou navržené zvyšování daní českým občanům a firmám. Zároveň připomenu, že jsem podal návrh na opakování druhého čtení, jelikož vláda předložila totální paskvil, který nemá hlavu ani patu a postrádá veškerou logiku. O mém návrhu tedy bude Sněmovna hlasovat.

A nyní bych chtěl zmínit ještě jednu aktualitu. Další velký podraz Fialovy vlády na naše občany. Je to děs! Zástupci členských zemí Evropské unie minulý týden schválili poslední část takzvaného nového migračního paktu na povinné přijímání afrických a islámských migrantů do Evropské unie. Zástupce Fialovy vlády se jménem České republiky alibisticky zdržel hlasování. Proti hlasovaly pouze Polsko a Maďarsko. Pro předchozí část migračního paktu hlasoval i český ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN s plným mandátem a souhlasem celé Fialovy vládní pětikoalice. A hnutí SPD vyzývá premiéra Fialu, aby zástupce české vlády při závěrečných jednáních o novém migračním paktu EU hlasoval proti němu a aby se jím česká vláda po maďarském a polském vzoru neřídila. Fialova vláda ale podporuje migraci z afrických a islámských zemí do Evropské unie a do České republiky. Závěrečná část migračního paktu zmiňuje i takzvanou povinnou solidaritu se zeměmi, které čelí krizové migrační krizi. Tyto státy budou moci požádat o solidární příspěvky od jiných zemí Evropské unie. Tyto solidární příspěvky mohou mít několik forem, jak je uvedeno - přemístění nelegálních migrantů do jiného členského státu EU, tedy do České republiky například, výpomoc s azylovým řízením, materiální podpora nebo finanční příspěvky, tedy výpalné, do rozpočtu Evropské unie, potažmo do těch států, které migranty přijímají, ve výši v přepočtu okolo 500 000 korun za jednoho odmítnutého migranta. Dvacet tisíc eur to je.

Nyní směřuje celý migrační pakt do poslední fáze k jednání mezi zástupci členských států a Evropským parlamentem. Je reálné, že závěrečné hlasování může proběhnout ještě před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu na jaře příštího roku. Maďarská i polská vláda již jasně prohlásily, že ani v případě jeho schválení nový migrační pakt dodržovat nebudou. V Polsku k němu tento týden společně s parlamentními volbami proběhne i celostátní referendum.

A já už jsem tady opakovaně vyzýval Fialovu vládu, aby umožnila referendum o migračním paktu EU, aby se občané mohli vyjádřit, jestli souhlasí s politikou Fialovy vlády, aby Česká republika přijímala tyto africké a islámské migranty. A navrhuji, aby Fialova vláda toto referendum spojila s důvěrou! S důvěrou vládě Petra Fialy, aby bylo přesně jasné, co tady Fialova vláda prosazuje, a aby byl plný mandát i od občanů, aby prostě vaše vláda už skončila. Ale Fialova vláda se tomu brání a nechcete po vzoru i sousedního Polska umožnit občanům, aby se k této otázce vyjádřili. To znamená, vy tady chcete nastěhovávat islámské a africké migranty proti vůli občanů České republiky. Ničíte Českou republiku! (Poznámky zprava: Hanba!) Ano, je to hanba. Na příkladu vnucování nelegálních migrantů členským státům Evropské unie je jasně vidět škodlivost většinového hlasování v rámci Evropské unie i samotného členství v této organizaci. A jenom dodám, že to většinové hlasování, to, aby Česká republika ztratila právo veta v Evropské unii, prosazuje prezident Petr Pavel, který byl podpořen ve volbách Fialovou vládní pětikoalicí, a podporují ho, prosazují to i strany Fialovy vládní pětikoalice, protože tento návrh prezidenta Petra Pavla již otevřeně podpořili TOP 09 a Piráti. A já jsem se tady včera ptal premiéra Petra Fialy, on se dosud nevyjádřil, jestli je to tedy stanovisko celé Fialovy vlády. Jak to tedy je? Proč zase strká hlavu do písku premiér Fiala? Proč neodpovídá na tyhle dotazy? Mohl to říci i někde v médiích. Je to zásadní otázka. To znamená, a jak už proběhlo i veřejností, to, že chcete, aby Česká republika měla zrušeno právo veta, podle i renomovaného právníka Hasenkopfa, bývalého poradce prezidenta Václava Klause, to může být porušení ústavy a může to být velezrada.

Takže to je to, co jsem ještě chtěl tady říct, protože Fialova vláda - skutečně den po dni ničíte Českou republiku a jednáte proti národním zájmům České republiky. Otevřeně podporujete přijímání afrických a islámských migrantů do České republiky, nebo abychom platili výpalné 500 000 za jednoho odmítnutého migranta, což nemá konce v tom případě! To nemá konce! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP