(12.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže co vy děláte? Vy děláte to, že, ano, bohužel ten zákoník práce se porušuje, ale on se bude dodržovat, až tady bude dostatek lékařů a dostatek sester. Jak to řešíte? Proč se ta sestry mají vzdělávat čtyři plus tři? Proč ne jenom čtyři? Já jsem řešil výsluhy pro ty sestry. Když naši vojáci, hasiči a všichni, policisté, mají výsluhy, tak i ty sestry by si je měly zasloužit, protože to je extrémně těžké zaměstnání. A ti lékař bez sester, co tam budou dělat? Ano, to je nejdůležitější možná profese vedle těch dalších jako hasiči a tak dále. Takže to je to řešení. To je to řešení! A teď se bude dít co? Že mladí lékaři samozřejmě chtějí mít atestace a na to, aby měli atestace, tak musí asi dělat ty přesčasy. To mám od Dáši Žitníkové. To není můj výmysl. Jo? To je paní, která je skutečná odborářka od srdce, která tady bojuje za české zdravotnictví a která mě vždycky ukecala, aby ti zdravotníci dostali peníze. A dostali 229 miliard za nás. Za nás bylo zdravotnictví priorita, pane premiére. Priorita! Národní boj proti rakovině. Ti Pražáci tady mohli mít novou onkologickou nemocnici. Ne! Nebudou, protože to schlamstne zase nějaká nemocnice. Nebudu říkat ani to jméno. Patnáct miliard na národní boj proti rakovině. Patnáct miliard. Padesát pět miliard z Evropy pro české zdravotnictví. Takže já jsem vždycky úplně konsternován, když čtu ty jednotlivé projevy pana premiéra k různým věcem. K různým věcem.

Takže my skutečně tady, ano, jsme kritizováni, že obstruujeme. Ne, my tady můžeme mluvit. Já jsem byl před chvílí v Deníku a paní Perknerová mi stále skákala do řeči. Oni nechtějí slyšet to jako - oni se děsí toho názvu nová totalita. Ano, je to nová totalita. Je to. Je to nová totalita. Je to! Protože oni nechtějí. Oni si všude dosazují své lidi, ztratili veškeré zábrany, korupce kvete, klientelismus kvete a vrátili jsme se úplně někde, kde jsme nikdy nechtěli být.

Takže pane premiére, kromě toho, že devastujete tuto zemi, protože každého zdaňujete a nechcete dát lidem peníze, nic pro ně neděláte, mladá generace - také jsme jim vzali jízdné, chcete je zdanit, protože oni chtějí pracovat, ti mladí, ne?

Tak aby toho nebylo málo, tak váš protidrogový koordinátor Vobořil chce regulovaný trh s kokainem. To je úplně neuvěřitelné! Takže díky vám jsme se dozvěděli, kam si Dozimetr strkal ten kokain a kam si to strkali v Brně, ne? Já jsem to jak premiér měl na starosti. Já jsem navštívil ta zařízení. A tím, že jsem byl premiér, tak jsem chtěl být dobrý premiér, tak proto jsem od Schillerové vydyndal 32 milionů navíc a navštívil jsem ta zařízení, kde si lidé odvykají od drog. A tady normálně Vobořil, který tam byl za nás a který to pojal jako cestovní kancelář, ten byl stále na konferencích, tak fandí drogám. Neuvěřitelné! Ty drogy, které zabíjejí v Americe, se k nám dostaly. Ano? Takže já už jsem včera říkal, pane premiére, prosím vás, dejte ho pryč. Dejte ho pryč, protože - tady dokonce on se vyjadřuje, Vobořil, k pozdvižení kolem kokainu. A já jsem rád, že i jiné strany jako KDU vlastně říkají, že to je neuvěřitelné. Takže jeho mateřská strana je ODS a on říká: Kdybych se nemohl odborně vyjadřovat, jsem ve funkci zbytečný. Správně, pane! Jste zbytečný, tak si to sbalte a choďte pryč! Neohrožujte naše děti tady! Co to je, že se tady propagují drogy! A když to vzniklo v Brně, tak jsem se dozvěděl, že politici berou drogy. Já neberu drogy! Já ani nechci, aby naše děti braly drogy! My jsme bojovali za léčebné konopí. Za léčebné konopí pro lidi, kteří to potřebují. A zdravím pana Majzlíka a jeho dceru, který tajně pěstoval konopí, a nedali mu nic. Potom jsme přesvědčili VZP, aby to zaplatili. Ano. Takže to jsou věci, které jsou neuvěřitelné.

Takže abychom si to zopakovali. Vy jste způsobili inflaci. Ano, pan premiér stále opakuje ty lži. To je úplně neuvěřitelné. Nevím, jestli tomu věří, a možná že ano. A vy zkrátka navrhujete navýšení daní. Všech daní. A ta média, jak ona fikaně to vlastně píšou. To znamená, že média říkají, že léky, vodné, stočné, teplo, to se vás týká všechno, vážení spoluobčané, doprava, ubytovací služby, stravovací služby nebo vstupenky do divadel, kin, sportovních akcí, ta média nenapíšou, že se zvyšuje daň z 10 na 12 %. Ona napíšou, že se to dá do snížené sazby. Takže ona vlastně podprahově říkají těm lidem, že se něco snižuje. Nesnižuje se! Nevěřte jim! Lžou! Od rána do večera! Od rána do večera! Navyšuje se to. Navyšuje! Navyšujou se daně úplně zbytečně. Úplně zbytečně. A stejné je to v restauracích, ne? EET ne? - byl zákon roku. Ano, my jsme v rámci covidu chtěli pomoci. Možná že jsme tehdy byli moc hodní, ale dobře. Ale jasně jsme říkali, že se to vrátí. A jaké byly daně, když to začalo 1. 12. 2016? Dvacet jedna procent - jídlo, nealko. Točené pivo. Proč? Pro hospody, které neměly jídlo, které si ty náklady na EET nějak mohly kompenzovat. A teď půjde všechno na 21 %. Šedá ekonomika, vždyť to kvete! Za vás to vždycky kvetlo. Vy vlastně říkáte, tak nám nevadí, když tady lidé nebudou platit daně, ale ti zaměstnanci musí každý měsíc platit daně! Čtyři a půl milionu, nikdo se jich neptá, platí daně. Musí platit daně. Ano? A vy teď všem navýšíte daně. DPH z 15 na 21 %, palivové dřevo.

Takže ta média, vážení spoluobčané, abyste věděli, jak oni to píšou. Takže oni, například jsem viděl sport. Takže sport byla naše priorita. Priorita! Ano? A mě bavilo teď ty reportáže, jak byli naši fanoušci v Budapešti. Ano, fantastický stadion, atletický stadion. Fantastický stadion, a jak byli všichni nadšení. No a tady od revoluce co? Nic. O2 aréna. Díky bohu za to. No zničili jste Sazku. Ta patřila sportovcům. Ta měla zůstat. Ale já vím, že je to váš kámoš, velký podporovatel, takže fajn. Stále má nízké daně, to je vaše. Takže co oni napíšou? Že ten návrh byl, nevím, my jsme skončili na 10,5 miliardy, návrh byl, nevím, 5,2 a oni to teď trošku tam přilepší a řeknou, že vlastně tam přidali. Ale neřeknou, že nejdřív vzali 100 % a přidali. No komu přidali? Kámošům! Hamza, šéf biatlonu, dostane 400 mega! To byl ten, který zabránil Sáblíkové v stadionu v Novém Městě na Moravě! Novák od Sáblíkové, a můžete si to psát, kolik chcete, my jsme mu ukazovali dva pozemky v Brně, jemu se to nelíbilo, a tam to zabránil. Hamza teď konečně přes poradce, přes kámoše dostane 400 mega. Další kámoš šéfa agentury - nevím, proč tady pan poslanec, který se angažoval ve sportu, není šéf agentury, že tam dali nějakého člověka, který tam teď dělá nějakých 22 milionů pro nějakého kámoše. A potom čteme v Blesku, pan šéf té agentury, že oni budou podporovat ty... že oni vlastně vyhodnotí a řeknou, které ty sporty jsou fajn a které nejsou. Tak můžete třikrát hádat, že kdo vyhraje.

Takže o tom je ta debata. O tom je ta debata, ne? Místo toho, aby řekla vláda, že bude investovat, protože investice jsou navýšení DPH, že je to příjem, ano, tak ne! Tak ne. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP