(12.10 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Aneta Snopová se jmenuje. A Aneta Snopová má údajně velkého kámoše v Dopravním podniku. Takže Aneta Snopová je vedoucí dramaturgyně a moderátorka. Petr Vašek už odešel, ten mi stále píše, jak Česká televize je skvělá. No, škoda, že to neslyší. A Aneta Snopová je kámoš s Martinem Dušičkou. To je vedoucí odboru centrálního nákupu Dopravního podniku města Prahy. Pamatujeme na tu redaktorku, která už v roce 2021, jak na mě útočila? Tak ona tam měla manžela, ale to už byla součástí týmu Petra Pavla. Takže Česká televize zase připravuje reportáž. Ještě se mě ptala ta Černá na nějakou politickou odpovědnost. Jakou politickou odpovědnost? Za co jako? Dozimetr je organizovaný zločin a Rakušan je jeho hlava a sedí tam. Tak čtěte, co se děje v Středočeském kraji, jak se to rozlezlo! A už tam Kupka je někde a už je tam nějaký Pirát. To je neuvěřitelné!

Česká televize nám bude zase vykládat o tom, že policie byla u vojáků. A to jsou takové neuvěřitelné věci tohle. Takové prasárny. Protože oni celé léto chtějí zakrýt ten Dozimetr. Celé léto. To je koordinovaná kampaň. Koordinovaná kampaň.

Jaký je další projev nové totality? Karel Havlíček jde do Českého rozhlasu. Paní Koubová mu nedovolí říct, definovat, co je to ta nová totalita. Třikrát mu skočí do řeči, nenechají mluvit, ne? Nenechají mluvit! iRozhlas. iRozhlas.

Když jsem včera mluvil o tom, že Vobořil by měl okamžitě skončit, protože tady propaguje kokain, a tahle vláda nejenom ohrožuje celou tuto zemi a všechny občany České republiky, ale i naše děti, tak jsem si dohledal, jak ta paní z iRozhlasu vyhodnocovala činnost naší vlády. Činnost této vlády nikdo nikdy nevyhodnotil. My vlastně za dva roky nevíme, jaký mají program. Jsem rád, že tehdy bylo splněno, že jsem slíbil 32 milionů na navýšení drogové prevence a že jsme to splnili. Tady to nikoho nezajímá. Takže to je ta nová totalita. To je ta nová totalita, kde vlastně do televize potom zvou ty různé... Politologové, někteří v minulosti pracovali pro Sobotku, teď zase pracují někde jinde.

Já můžu jenom říct, že korupce je, že tahle vláda, i když pan ministr Baxa sliboval, že nebude navyšovat ty poplatky, tak je navyšuje. Normálně je korumpují. Ne? Jak Dvořák chodil za námi - snižte mi DPH a já udělám hezký pořad pro důchodce. Normální korupce. My jsme ho vyhodili. Ano? Takže proč občané mají platit 10 miliard za rozhlasové a televizní poplatky? Proč? Nevidím na to.

A když jsem to řekl, tak pan místopředseda sněmovny Bartošek řekl, že ohrožuju demokracii. No, tak je zajímavé, že komerční televize brojí proti novele. Takže vlastně ty komerční televize taky ohrožují asi demokracii? Ne, neohrožují. Já taky neohrožuji. My ohrožujeme ten systém, ten zkorumpovaný systém. A vy jste ztratili veškeré zábrany. Veškeré zábrany! To je úplně skandální, jak vy se chováte! Vy zkrátka berete lidem peníze a sami hodujete. Sami hodujete! Pan Rakušan... Ale vám říkám, že všichni úředníci jsou totálně ve stresu, oni jsou v panice, oni se strašně bojí, protože je brutálně vyhazují. I ty, kteří měli smůlu, že dělali s Babišem jako normální úředník, tak je popravili. Popravili je! Pan Rakušan, ten údajně nechodí ani do práce. Tam má nějakou Spiritku. Tam bydlí ten Pirát, který tam navrhoval tu švédskou trojku milence a manželce, potom je zmlátil. Potom stále tam pijou, utrácejí. Odměny zase. A výlety. Takže oni chtějí od lidí, aby všechno tohle zaplatili.

Proto já říkám, že je to nová totalita. A samozřejmě to nemá nic společného s tou starou totalitou. Chvála bohu. Chvála bohu. Jak ta Česká televize řešila tu demonstraci v sobotu? No, řešila ji tak vlastně, že tam bylo pár tisíc lidí, ne? Je zajímavé, že když byly demonstrace proti mně, Milion chvilek, tak policie si to hezky zaměřila z dronu a věděli přesně, jestli tam bylo, nevím, sto tisíc, dvě stě tisíc. No a tady lidi, kteří chodí na Václavské náměstí - a podle paní Pekarové Adamové jsou to podporovatelé Varšavské smlouvy, no, takovou pitomost sem fakt v životě nikdy neslyšel, a v Ostravě, kde chodí rodiny i s dětmi se koukat na ta krásná letadla, tak to jsou podporovatelé NATO. No, tak fakt to už jako... Takže na tom Václaváku, kde bylo plno našich voličů, tak údajně tam bylo jenom pár tisíc. Takže zase ta manipulace. Zase manipulace.

A teď normálně pan ministr vnitra, který podepsal tu pozvánku, a může stokrát říkat, že jsme my chtěli stejné, a je to sprostá lež. Přečtete si včera můj komentář v Mladé frontě DNES. Z toho jde normálně strach, jak se jiné kultury k nám infiltrují, jakými způsoby. A věřte mi, že to mám od člověka, který to dobře zná. A co se děje s těmi uprchlíky? Co se děje? Ta Lampedusa? Za pár dní přišlo nevím kolik? 120 lodí, 10 000 lidí? A Ursula se zase probudila. Ale vždyť jsme to na úrovni Evropské rady řešili stokrát, že se má dojednat dohoda s Marokem, s Alžírem, Tuniskem. Libye. Libye. Libye nikoho moc nezajímá. Tam je 11 000 mrtvých v rámci záplav, ale to moc tady televize nejede.

A pan Rakušan stále o tom lže. A podívejte se, co se děje v té Evropě. Co dělají ti Eritrejci. Všude, kde jsou Eritrejci, tak to je panika. To násilí, co tam je. U nás někde, nevím, kde to bylo, na Václaváku, se popraly dvě asi nějaké ruskojazyčné mafie. Jestli to byli Ukrajinci, nebo z Ruska, nevím. Ale Novinky zakázaly debatu, ani nám neřekli, kdo to byl. Tady je takový nárůst kriminality, takový problém s bezpečím. A pan Rakušan bude stále říkat, že vlastně... ještě teď napadl Orbána, že údajně pouští ty ilegální uprchlíky na Slovensko. Kdyby nebyl Orbán postavil plot 2015, tak máme plný Václavák těch ilegálních migrantů. Plný Václavák máme! (Potlesk z několika lavic ANO.) Tehdy mu nadávali, ale potom všichni otočili. Ne? I Kurz tehdy vítal. Všichni vítali. Angela vítala. Wir schaffen das. Jo! V Německu se bojí. Bojí se říct pravdu, co se tam děje. To je neuvěřitelné. Neuvěřitelné! Takže je to ohrožení. Ohrožení naší země, je to ohrožení Evropy.

A všichni mají projevy. Pan premiér mluví o naší bezpečnosti. Jasně, k tomu se ještě dostanu. Ale toto je naše ohrožení. Toto je naše ohrožení, že k nám se infiltrují lidi, kteří mají jinou kulturu, jiné zvyky. A oni se nezmění. Oni se nezmění. A většina států v Evropě teď vlastně úplně změnila. Německo říká, že je plné. Belgie taky nechce ubytovávat. Řecko staví plot. Ne? A Itálie? Tak samozřejmě, je plná. Tak to je ta neschopnost Evropské unie vlastně jasně říct, že je to organizovaný zločin, že jsou to pašeráci, kteří rozhodují o tom, co se děje, že ty neziskovky z toho mají kšefty. Ano?

My jsme jako V4 tehdy posbírali 32 milionů eur. Česká republika dala 8 milionů a něco. To je dost peněz. To je asi 200 milionů. A já se už popáté ptám, aby pan ministr vnitra vlastně zjistil, kde ty peníze skončily? Ty peníze měly být pro libyjskou pobřežní stráž. Proč? Protože jediné řešení migrace je boj proti pašerákům a že ty lodě nevyplujou. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP