(15.40 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Ano, takže pan Rakušan si pěstuje tu pověst, jaký byl skvělý, a potom samozřejmě ve vládě nastoupil jako ministr vnitra, kdy se úplně utrhl z řetězu. První krok - šikana policejního prezidenta, který mu nešel na ruku, tak hned tlačil na odchod, to ještě nebyl ani ministr, a samozřejmě tam byly ty podezřelé dary a tak dále: "Na transparentní účet politické strany Starostové a Nezávislí začaly hned po volbách chodit zvláštní sumy od 100 do 200 tisíc korun, které posílaly firmy, jež ovládají jedni a titíž lidé, anebo společnosti, kterým velí firmy z Kypru, případně je v minulosti kyperské firmy založily" - zase STAN a Kypr. "Za dva měsíce už straně takto rozdrobeně poslaly přes 3 miliony korun. Jen namátkou pár podezřelých případů. Den po Mikuláši poslala akciová společnost Nemohold, jejíž hospodaření skončilo ztrátou 1,4 milionu, 100 000 korun. Jde o firmu, která zprivatizovala bývalý podnik Potraviny Brno Boskovice a kterou podle posledního zápisu z letošní valné hromady vlastní z více než 66 % kyperská firma Urbane Investment Ltd. V minulosti ve firmě Nemohold figurovali lidé, kteří dnes ovládají několik obchodních center po zemi a síť obchodních domů Prior. Firma patří do skupiny RSIM Group, kam spadá například společnost Investiční a majetková a pro změnu Starostům poslala 150 000 korun 4. října. Firma, která ji ovládá, Humble, poslala zase 100 000 korun. Takže tohle všechno se tady dělo, v podstatě média jsou úplně v pohodě a tady můžu číst o těch darech - 180 000 DBK Management a tak dále.

Takže otázka je vlastně, že jak je možné, že člověk jako pan ministr vnitra Rakušan se dostal tak daleko. O tom jsem mluvil a je zajímavé, když došlo na pseudokauzu, kde pětikoalice vlastně odsuzovala ministra Blažka, že se setkal s panem Mynářem - a nevím, jak daleko jsou Piráti, kteří hlasovali, že tedy mají odejít z vlády, nebo nevím, jestli jim stačí ta žlutá karta, no, zkrátka je to divadlo - tak pan Rakušan, v podstatě tady se píše, že vlastně byla schůzka s panem Mynářem, že se podle ministra vnitra uskutečnila z Mynářovy iniciativy - jo, jasně. Mynář, to je něco jiného, to víme, že Mynář nebo Nejedlý, že v tom až tak velký rozdíl není, ale chápu funkce, takže tam pan Rakušan chodil na Hrad, a potom když tam pan Blažek a všichni věděli, že zařizuje vlastně tu vládu, protože pan prezident Zeman nechtěl tuhle vládu, a celkově to takhle proběhlo, tak samozřejmě taky hrál tam nějakou roli. Takže já tady můžu samozřejmě tohle všechno číst dlouho. Je to tak, celá ta analýza, a já jsem přesvědčen, že je to organizovaný zločin - má 65 stran, takže to je tak na tři hodiny. A když se podíváme na ty staré články, tady například iRozhlas dokonce: "Neviditelné stopy obviněného podnikatele Rédla" - zlínský hotel, konspirační výrobní haly, všechny nemovitosti, co tam mají, to je skutečně neuvěřitelné.

A panu premiérovi je to jedno, takže my bychom strašně rádi ho navštívili. My mu tedy napíšeme - já vím, že někoho vyzývat přes tady pultík nebo přes tiskovku není efektivní - takže uvidíme, jestli dostaneme ten termín. My jsme přesvědčeni, že nejenom to, že pan ministr vnitra je součástí této struktury a asi měl nějakou pozici, teď asi povýšil, ale nejen tohle, že organizovaný zločin je tady rozlezen a že teď máme znovu na stole v Praze tu podivnou zakázku, 2 miliardy někdo dal míň a byl vyřazen, tak jde hlavně o to, o bezpečnost našich lidí.

Já vůbec nechápu, jak je možné, že pan ministr vnitra neřeší ilegální migraci, a ministryně německé vlády nám tady sděluje, že to přijde řešit k nám. Co to je? Proč by tady německá policie měla u nás něco řešit? Tak ať si to vyřeší pan ministr vnitra. To, co oni podepsali, a v rámci předsednictví České republiky že neudělali vůbec nic a připravili tuhle ostudnou zrádcovskou migrační dohodu - což je tedy pozvánka, a proto tolik ilegálních migrantů teď přichází - je neskutečné. A stále lžou o tom, že my jsme to tak chtěli. Ne, nechtěli jsme to a my jasně říkáme, že máme chránit evropský prostor na moři, a proto je potřeba vzít do Schengenu celý západní Balkán, Bulharsko, Rumunsko, a na moři. Ty nesmysly stále dokola, teď tady byla Ursula, jak bude pomáhat. a že Frontex. Jaký Frontex? Jo, Frontex je tam na to, aby monitoroval pašeráky z těch satelitů. Já jsem byl v centrále Frontexu ve Varšavě, tam mají skvělé technologie. Ano, ale potom, když už jsou ti ilegální migranti na našem území, tak ano, Frontex tam pomáhá. Ale oni se nemají na náš kontinent dostat, ty lodě nemají vyplout. To je to řešení, ale o tom nikdo nemluví, takže pan Rakušan tvrdí, jak je to pro nás výhodné a jak vlastně udělal nějakou výjimku. Žádnou neudělal! V rámci předsednictví měl požádat o 45 miliard pro náš rozpočet, aby ty peníze nám kompenzovaly za to, že jsme poskytli ukrajinským uprchlíkům tady zázemí a že jsme se o ně postarali, a stejně to mělo být pro Polsko. Ale samozřejmě pan Rakušan útočí zase na Maďarsko. No, kdyby Orbán nepostavil ten plot 2015, tak máme plnou Prahu i Budapešť ilegálních migrantů. Ano, tak to je. A tato vláda se nikdy nezúčastnila žádných jednání, když byla jednání, spolupráce s rakouským kancléřem nebo se srbským prezidentem, nikdy tam naši nešli. Za nás, já jsem byl na hranici severní Makedonie s Řeckem. Tam byli naši policisté a byli úspěšní. I na maďarské hranici byli úspěšní.

Takže by bylo dobré, když teď už vidíme, že to nefunguje, a co se vlastně děje v Evropě? Teď jsem četl agresivitu Eritrejců a tak dále. Všichni jsou z toho zděšení. Německo hlásí, že už je plno. Bavorský premiér natvrdo řekl, že je to špatná vláda. V Německu roste preference AFD, Alternative für Deutschland, a Evropa teď vysílá úplně jiné signály, tak proč byl uzavřen tenhle zrádcovský pakt? A stokrát můžete říkat, že to není pozvánka - je to pozvánka. Každý ten migrant má mobil a každý se dočte, že zkrátka jste řekli, že vezmete minimálně 30 000, ale už přišlo do Itálie 160 000, ano? Předsedkyně Evropské komise, která je dneska v Praze, řekla, že pomůžou. Ale to, že Řecko dostalo 3,5 miliardy eur, Itálie 1 miliardu eur, ano, to je sice fajn, ale to není to řešení.

Takže pan ministr vnitra je zodpovědný za zhoršení bezpečnosti našich občanů, nárůst kriminality o 40 %, cizojazyčné rusky mluvící mafie - to je zajímavé, když tam je nějaká roztržka, tak Novinky zakážou debatu, nikdo neřekne, kdo to vlastně je. Lidi se už pomalu budou bát, aby šli do ulic, takže to je ten problém, že pan ministr nejenom že nezvládá svoji funkci, ale ještě v podstatě od svého nástupu vlastně provádí tyhle praktiky, které nasvědčují tomu, že kryje tuhle skupinu a že měl ten telefon, jak to měla celá ta skupina. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP