Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(10.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Já také děkuji. Mám zde faktickou poznámku pana poslance Farhana. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Kamal Farhan: Děkuji za slovo. Já bych tady na závěr nebo já nevím, jestli už je to závěr, nemůžu říkat, jestli je to závěr; chtěl bych pana ministra zdravotnictví velmi zdvořile požádat, až se bude projednávat novela zákona o léčivech, aby vystoupil v obecné rozpravě, abychom my jako poslanci, to je jedno, jestli vládní koalice, měli možnost reagovat a diskutovat s ním nad tímto zákonem. Protože v prvním čtení nám to nebylo umožněno, nemohli jsme reagovat na spoustu věcí, které v průběhu té diskuse zazněly, a pan ministr vlastně vystoupil až po skončení rozpravy. Takže bych ho tady tímto v rámci interpelací chtěl vyzvat a zdvořile požádat, aby v rámci obecné rozpravy vystoupil a bylo nám umožněno s ním diskutovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Já také děkuji za dodržení času a s přednostním právem se hlásí ještě paní předsedkyně Schillerová, prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Důvod mé interpelace byl jediný, posunout tuto velmi zásadní a závažnou problematiku k panu premiérovi. Upozornit ho a vidíte, jakou to rozproudilo debatu, nicméně já si z té debaty odnáším velmi nepříjemný pocit, pocit takový, že vlastně jsme tady konejšeni, ale nic zásadního se neděje. Takže já si dovoluji navrhnout, paní místopředsedkyně, usnesení, aby Sněmovna vyslovila nesouhlas s odpovědí na interpelaci číslo 427. A prosím, abyste dala o tom hlasovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Ano, děkuji. Ještě jsem neuzavřela rozpravu, předpokládám, že už se tedy do rozpravy nikdo další nehlásí. Rozpravu tedy končím. Zagonguji pro kolegy, protože bylo navrženo usnesení. Ano, vnímám zájem o odhlášení. Všechny jsem vás odhlásila a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. udeme hlasovat o nesouhlasném stanovisku s interpelací. Ještě jednou zagonguji. Počkám ještě chvilku, jen co se ustálí počet přihlášených, což tomu tak je.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 186, přihlášeno 117 poslankyň a poslanců, pro 60, proti 54. Návrh byl přijat.

Předpokládám, že jde o námitku k hlasování. Prosím.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Děkuji. Já už jsem gestikuloval, paní místopředsedkyně, před hlasováním, nedaří se mně přihlásit hlasovací kartou. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Ano, děkuji, omlouvám se, nevšimla jsem si vaší výhrady, že nefunguje zařízení. Dám tedy hlasovat o námitce k hlasování.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro?

Stále to nefunguje?

Tak prohlašuji hlasování číslo 187 za zmatečné a prosím o strpení, protože panu kolegovi nefunguje hlasovací zařízení.

 

Odhlásím všechny a prosím, abyste se znovu přihlásili vašimi identifikačními kartami. Znovu opakuji, byli jste všichni odhlášeni a prosím, abyste se přihlásili vašimi identifikačními kartami. Ještě malinkou chvíli strpení než dostanu signál od kolegů. S náhradní kartou 23 bude hlasovat pan poslanec Bělobrádek. Tak ještě jedna, ano a pan poslanec Dufek s kartou 28. Takže pokud je již všechno v pořádku, všichni se máte šanci znovu přihlásit. Ještě počkám na kolegy. Hlasujeme nyní o námitce, kterou vznesl... Ano, omlouvám se. Ještě jednou vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili vašimi identifikačními kartami.

 

A hlasujeme o námitce, kterou vznesl pan poslanec Bělobrádek.

Zahajuji hlasování, ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 188, přihlášeno 131 poslankyň a poslanců, pro 127 proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy budeme opakovat hlasování o nesouhlasném stanovisku s interpelací

Zahajuji hlasování, ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 189, přihlášeno 131 poslankyň a poslanců, pro 64, proti 65. Návrh nebyl přijat.

 

S přednostním právem se hlásí paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Tak jste to zvládli, doběhli jste, odhlasovali jste si, podrželi jste svého ministra zdravotnictví - ale ten problém, ten problém tady pořád trvá a my vám pokoj nedáme. (Potlesk z lavic ANO.)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Ještě než otevřu další interpelaci, kterou už asi s ohledem na čas bude trošku problematické, načtu omluvy. Omlouvám se paní poslankyně Berkovcová Jana do 11 hodin bez udání důvodu. Pan místopředseda Skopeček od 9 hodin do 11.30 z pracovních důvodů, pan poslanec Vích Radovan od 10.30 ze zdravotních důvodů. Pan poslanec Ženíšek Marek do 10 hodin z pracovních důvodů a pan ministr Válek od 11 hodin do 13 hodin z pracovních důvodů. Máme 10.58 hodin, tak se chci zeptat, zda tedy, to už asi nemá smysl. Takže nebudeme, já tedy přeruším schůzi do 11 hodin. Vyhlašuji pauzu a v 11 hodin začneme dalšími body. Děkuji.

(Jednání přerušeno v 10.58 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP