Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(16.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Pan místopředseda Sněmovny - škoda tedy, už je tam druhé období, že si to nešel vyzkoušet jako ministr práce a sociálních věcí a Jurečka nezůstal na zemědělství - tak tvrdil v České televizi, hned dostal místo v Interview ČT24: Já jsem AB nijak nedehonestoval. Ano? Fakt? Není? Když on tvrdí, že je přesvědčen, že jsem bezpečnostní riziko pro Českou republiku a řada věcí, no tak mluvme o tom. Já chci tenhle bod. Kdo je tady bezpečnostní riziko pro Českou republiku? Kdo? Ten, kdo zradil v migračním paktu, nebo kdo? Nebo ten, který neumí bojovat proti ruskojazyčným mafiím? Nebo kdo tedy? A potom se ptá ten pan redaktor, samozřejmě to je jeden z těch, který vždycky vedl to interview proti nám, tak pan místopředseda říká, že je to velmi jednoduchý nástroj k ovládnutí veřejnoprávních médií. Ano? Ale vždyť dobře víte, že počet členů v Radách se rozšířil, protože je pětikoalice, každý chce mít nějaké to místo. Chtějí to mít pod kontrolou, Tak jakou to má tedy logiku? My chceme co? My chceme, aby veřejnoprávní média byla objektivní, a i když pětikoalice a ministr Baxa slíbil, že nebude navyšovat ty poplatky, no, tak zase lhali a chtějí to udělat. Protože proč? No, proto, aby jim šla Česká televize na ruku.

No, tak pan místopředseda potom říká, že najednou ve veřejném prostoru používá slova, která straší a vyvolávají nenávist. Jo, to určitě. Tak já si pamatuju, jak předsedkyně Sněmovny křičela, že patřím do vězení, jak ministr vnitra křičel, že už je čas, jak předsedkyně Sněmovny stála před Dezou a tvrdila, že má něco společného s Bečvou. Můžu vám udělat monitoring té nenávisti vůči mně, co tady vedete od roku 2012. A říká: Druhá věc je horší. Tím je komerční fašismus SPD, tvrdí pan místopředseda. AB je pro Českou republiku bezpečnostní riziko. Ano? Zrušení koncesionářského poplatku je cesta k ovládnutí veřejnoprávních médií. Ne, opak je pravdou. Uplácení České televize a rozhlasu je cesta k ovládnutí těchto médií. Jenom potvrzení té pozice, co tam pětikoalice má. A že tedy ta nová totalita je lež. No, a pan redaktor České televize, nezávislý, se ptá: Jak si vysvětlujete, že nikoliv nevýznamná část společnosti akceptuje prominenta komunistického totalitního režimu Babiše. Tvrdí redaktor. Co si to dovoluje? Co si to vůbec dovoluje? Já jsem nebyl žádný prominent, nebyl. Říkal jsem to tady už stokrát. Takže pan redaktor nezávislé České televize tvrdí o mně, že jsem byl prominent. Jo, proto, že jsme měli tři emigračky a táta neměl kariérní postup. A toto já si nenechám líbit. Opakovaná nenávist se do veřejnosti promítá, stává se normou. A kdo ji dělá, tu nenávist? Kdo to tady dělá, tu nenávist? A já se ještě k tomu dostanu k České televizi a povyprávím vám znovu o debatě před volbami 2017, Moravec 2021, přítelkyně přítele po boku, která tam byla a dělala interview a vždycky proti nám, když byla v štábu kandidáta, a 2022 , kdy Česká televize, i když tam byly dvě koalice SPOLU a PirSTAN, tak pozvala pět zástupců. Ne, že pozvala Babiše, Okamuru, Fialu a Bartoše, ne, pět. A taky jsme viděli, jak to proběhlo. A lidi zapomínají. Proto já mluvím o tom, že máme novou totalitu a veřejnoprávní média už dávno neplní svoji roli, protože nejsou nezávislá. Nejsou, nejsou.

Potom tady říká pan místopředseda, že když byl AB ministrem financí, tak tam byly vůči Sobotkovi fauly a nedodržování slov. No, já nevím, jaké fauly. Nevím, jaké fauly. Skončilo to tak, že ČSSD a KDU všechno přehlasovali a potom mě Sobotka vykopl z vlády, kvůli dluhopisům, které navrhl Kalousek a on to odhlasoval. Týrali mě všude. Pamatujete si? Tři štáby České televize přišly za mnou, ani nevím, kde jsem to byl, u nějakých hasičů, kde jsem vyslovil to "sorry jako". Vážené děti a mladí, kteří to používáte všude, já jsem byl jediný politik, který ukázal daňové přiznání od roku 1996 až do roku 2016. Tak to ukažte, pětikoalice, všichni - ne nějaké přiznání, že to nemá začátek. Ale na to nemáte odvahu. Takže tady pan místopředseda říká, že já tedy nevím, jaká je síla slov, a on mluví o tom - nebyl příznivcem vlády s AB. Vyvinulo se to do paktu mezi AB a Zeman. Žádný pakt s AB a Zeman nebyl. Koordinovali kroky proti a tyhle nesmysly. No, neuvěřitelné, neuvěřitelné jako to je skutečně.

Takže aby se někdo nedivil, že když někdo lže, uráží, že jsem reagoval, a to jsem reagoval velice, velice umírněně, velice umírněně na ty sprosťárny, které tady zazněly. Ale to, vážení spoluobčané, to vám nikdo tady neřekl, protože bylo potřeba znovu z Babiše udělat psychopata. Toto oni dělají. Toto oni dělají. No, a jeden z těch mravokárců nám povyprávěl o tom, že jsem si spletl jedno jméno, ano. A já toho pána jsem velice uznával a měl moji velkou úctu, diplomat. A vykládal jsem tady ten příběh. Je zajímavé, že ten mravokárce, když pan prezident - a každý se občas splete, možná vy nechybujete, o všem umíte krásně mluvit - a když si pan prezident spletl zákon se záchodem, no tak nenapsal nic. A ta největší prasárna, která přišla z pera Bakalovy novinářky, která píše samé lži o mně, v Bruselu a toto všechno, v den smrti toho člověka, to je mi velice líto, bohužel, zase rakovina, napsala totální lež. Totální výmysl, který se nikdy nestal. Ale to panu komentátorovi vlastně nestálo za řeč.

Otázka vkusu. Pamatujete si, jak jste zneužili mého syna, jak ho všichni přesvědčovali, jak jste ho zničili a potom jste ho odkopli po volbách, když jste ho nepotřebovali? O tom nikdo nepsal. To je otázka vkusu? To je hnus. Takže já chápu, že on tady je nějaký titulek, že jsem vaše ohrožení. Já jsem ohrožení? Protože já nekradu, já se neživím politikou. Já tady nemusím být. (Ministr Kupka si s ministrem Síkelou ve vládní lavici povídají a smějí se.) Pane Síkelo, nevím, proč se smějete. Co Bödör, co Bödör na Slovensku? Nechodil jste tam pro nějaké prachy do Erste? Tak radši mlčte. Já se neživím politikou. Já všechny příjmy dávám samoživitelkám. Takže abychom se zase nedostali do nějaké výměny. A držím vám palce, abyste se stal tím eurokomisařem, protože Nerudová, ta teď říká, že se vrátí, bude řídit vládu. Tak musíte zabojovat, abyste byl eurokomisařem. My vám budeme držet palce. (Potlesk v levé části jednacího sálu.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP