(18.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Další pozměňovací návrh poslance SPD Hrnčíře: zrušení navrhovaného zrušení sazby daně z příjmu právnických osob z 19 na 21 %. Takže my jdeme do stagnace, což už říká i Český statistický úřad. Přecházíme, jdeme do recese podle všeho, a vy ještě potopíte české firmy, že jim zvýšíte sazbu daně z příjmu právnických osob z 19 na 21 %. My to odmítáme, takže náš pozměňovací návrh je, že rušíme váš návrh na zvýšení daní. Naopak jsme tady navrhovali, a vy jste nám to dneska zamítli, dneska se tady o tom hlasovalo, kde my chceme pomoci firmám, malým firmám s obratem do 3 milionů korun, chceme jim snížit daň z příjmu právnických osob z 19 na 15 %. Takže my podporujeme živnostníky, malé, střední firmy, a vy je zařezáváte. Vy jim totálně chcete podrazit nohy, vy chcete zničit živnostníky, malé a střední podnikatele, zničit občany.

A to už jsem vám tady říkal, a jsou to všeobecně známá čísla, že stoupl počet podle údajů Exekutorské komory České republiky, opět stejně jako loni stoupl počet exekucí za vaší vlády. Při meziročním srovnání v červnu stoupl o 48 000 exekucí. Lidi už nemají peníze kvůli vaší vládě. Už nemají peníze, nevědí, co dělat, nemají na nájem, nemají na základní životní potřeby. Lidi jsou totálně zoufalí, ale vám je to úplně jedno. Vy jim ještě chcete zvýšit daně, ještě je připravit o víc peněz. Vždyť to je úplně katastrofální situace, co předvádíte - 100 miliard Ukrajincům dáte, předražené americké stíhačky F-35, které vůbec nepotřebujeme, protože jste to slíbili Američanům. Platíte obrovskými miliony politické neziskové organizace, proimigrační neziskové organizace a další aktivistické organizace jako gender, multikulti. Na to všechno peníze máte, ale na obyčejné lidi peníze nemáte, na slušné lidi. Těm chcete zvýšit daně. A znovu zdůrazním, sami sobě jste si letos zvýšili platy politiků. My jsme hlasovali proti. Dneska jste znovu zamítli můj návrh na zamrazení platů politiků na celé volební období. Před chvílí, před dvěma hodinami jste ho zamítli. To je šílené, ta vaše politika. Pojďme dál.

Karel Sládeček, náš poslanec SPD, navrhuje pozměňovací návrh na snížení daňového zatížení pro malé firmy, protože daňová zátěž v České republice patří mezi nejvyšší v Evropské unii. My navrhujeme snížení daně pro malé společnosti, jejichž roční příjem nepřesáhne 2 miliony korun, tady v tomto pozměňovacím návrhu. V tom programu schůze máme vložený separátní zákon, kde navrhujeme snížit daně malým firmám s obratem do 3 milionů.

Dále pozměňovací návrhy: Lucie Šafránková jménem SPD navrhuje zachovat daňovou slevu na manžela/manželku, kterou vy chcete rušit. To je neuvěřitelné, jak vy chcete trestat pracující lidi, sedřít je totálně z kůže. Navíc chceme zachovat daňovou slevu i pro manžela či manželku, který je držitelem průkazu zdravotně postižené osoby. Ale i ty vy sdíráte z kůže, i zdravotně postižené lidi. Mimochodem, před chvílí jste zamítli návrh zákona SPD, tady v rámci návrhu programu schůze jste zamítli návrh SPD na zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené lidi. Přitom ten příspěvek je cca 800 korun a nezvyšoval se už osm let. Podívejte se, jaká je inflace! A to je příspěvek na péči, který potřebují třeba občané, kteří večer na invalidním vozíku potřebují přeložit na postel, aby vůbec mohli spát. Co si koupí, jakou sociální službu si koupí dneska za 800 korun? I takovým bezmocným lidem, kteří si nemůžou sami pomoci, vaše vláda totálně podrazila nohy a uvedli jste je do neřešitelných osobních situací, osobních a sociálních situací.

Dále navrhuje poslankyně Šafránková jménem SPD zachovat zaměstnanecké benefity. My nechceme trestat pracující lidi. My naopak podporujeme pracující lidi, hnutí SPD podporuje pracující lidi, aby měli radost chodit do práce. My chceme, aby lidi co nejvíce pracovali a měli radost chodit do práce, chtěli pracovat, těšili se do práce, ne, co tady předvádí vaše vláda.

Minulý týden jsem zveřejnil složenku na sociální dávky z úřadu práce 96 000 pro nepřizpůsobivou rodinu. Jasně, že je nepřizpůsobivá ta rodina. Devět dětí má napsáno na sebe babička, 58 let. A proč má napsány děti na sebe? Protože svoje děti vychovala do kriminálu, protože je vychovala tak, že jsou ve výkonu trestu. A teď, jak může mít vůbec v péči, jak bude vychovávat ty děti, co má napsané na sebe, když své vlastní děti vychovala do kriminálu? To je nepřizpůsobivá rodina. A to jsem se ještě ptal, ale nikdo mi na to neodpověděl, novináře už to nezajímá, ty jenom zajímalo, když jsem to zveřejnil. Chtěli mě pomluvit, a pak zjistili, že ta složenka je pravá. Ministr vnitra Rakušan lhal, osočil mě ze lži, a když mainstreamová velká média potvrdila, že jsem měl pravdu, že složenka byla pravá, tak ho tisíce - nebo stovky lidí jsem viděl - vyzývaly k omluvě. On se neomluví, ministr vnitra, který má pod sebou tajné služby, a on šíří dezinformace otevřeně. Šiřitel dezinformací! Už na něj skočili, ti jeho úředníci, ti, co tam kontrolují ty dezinformace? Co on to tam má za ten útvar, jak se to jmenuje? KRIT se jmenuje ten útvar. On sám vytvoří útvar na potírání dezinformací a sám je hlavním šiřitelem dezinformace! Nic se neděje. Proč už není v nějaké zprávě napsaný, dezinformátor? To je neuvěřitelné, co vy předvádíte. A lidi to vidí, já vím, že to vidí. Já jsem to okomentoval na sociální síti ve svém videu a koukal jsem, že si ho dohromady na mé síti přehrálo asi 400 000 lidí. Naštěstí mám tento prostor, když mě cenzuruje Česká televize, pořad Otázky Václava Moravce tedy konkrétně, a když nás cenzuruje Český rozhlas. Ještě že máme ty sociální sítě.

Ale přesně vím, proč jste to chtěli omezit. Vaše vláda, jenom připomenu, chce cenzurovat sociální sítě lidem, respektive internet, abych byl konkrétní. Dokonce jste tak drzí, že Fialova vláda, to tady budu opakovat dlouho a opakovaně i v budoucnu, vy jste vypnuli web Nová republika, jehož majitelem je europoslanec SPD, bývalý ministr zdravotnictví, bývalý ředitel bohnické léčebny, špičkový český psychiatr, soudní znalec Ivan David. Vy jste mu vypnuli web Nová republika. Co si to dovolujete vůbec? Vám plně věří 2 % občanů, vaší vládě, a vy si dovolíte - ministr Rakušan, premiér Fiala vloni - vypnout informační web našeho europoslance, doktora Ivana Davida, bývalého ministra. Také když jsem se s ním o tom bavil, on se vždycky podívá na ty lidi a po své celoživotní praxi - je mu sedmdesát let, je to špičkový český psychiatr, je to zajímavé ho poslouchat - jemu ta anamnéza stačí jako delší pohled na určité lidi a obrázek má hned po své dlouholeté praxi. Ostatně je to soudní znalec, kterého jako odborníka povolávali na nejtěžší, nejobtížnější případy, to znamená vrahy ve věznicích, a tam si žádaly orgány jeho stanovisko soudního znalce, že má špičkovou praxi, vždycky byl nezávislý odborník, a takovému člověku vy si dovolíte, Fialova vládní pětikoalice, vypnout web, europoslanci SPD! Vy jste normálně novodobí fašisti, nastupující totalita. Je to pravda, novodobá totalita. Co si to dovolujete vůbec vypnout web europoslanci SPD, kterému řada z vás odborností a praxí nesahá ani po kolena? Mezinárodně renomovaný člověk! To je prostě neskutečná drzost, co vy ve vaší aroganci si vůbec dovolujete, jak cenzurujete názory jiných, jakým způsobem vy umlčujete politické oponenty, to je úplně neuvěřitelná věc. Neuvěřitelné, co tady převádí Fialova vládni koalice. Cenzura, šikana, totalita, šíření dezinformací, a ještě okrádáte všechny lidi. Takže k tomu my mlčet rozhodně nebudeme. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP