(21.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Ale ještě že to řekl, protože lidi viděli tenhleten argument, a také obrovské množství lidí pochopilo, nebo znovu a znovu si zopakovalo, nebo znovu a znovu uvědomilo, podle toho, co mi píší, co je to zač, tenhleten člověk. Přece zničené lidské životy nejsou jenom holá statistická čísla! Co to tady předvádí? O čem to mluví? To je šílené. Místo toho, aby snahou Fialovy vlády a ministra vnitra Víta Rakušana bylo snižovat kriminalitu, aby nebyla pokud možno žádná zbytečná oběť kriminality mezi českými občany, tak on to ještě bagatelizuje tímhletím srovnáním, o kterém jsem hovořil, a zlehčuje. To už jenom tohleto je na okamžitou demisi. Ministr vnitra, který nechrání bezpečnost českých občanů, ale naopak ještě takovýmto způsobem to relativizuje!

Podle našeho názoru musíme nelegální migraci čelit ochranou vlastních státních hranic a výhradním uplatňováním vlastního azylového práva, nikoliv prostřednictvím norem EU. Postoj k nelegální migraci je jedním z hlavních důvodů, proč je pro Českou republiku členství v této organizaci škodlivé a proč by o něm měli podle našeho názoru rozhodnout čeští občané v celostátním závazném referendu. Dneska jsem se trošku pousmál, mluvil jsem o tom i s kolegou tady, svým souputníkem Radimem Fialou, jak Seznam Zprávy napsaly článek, kde se naváží do našeho lékaře, zastupitele SPD na Litoměřicku, že ve své ordinaci v Litoměřicích - zase Seznam Zprávy prostě, když nám dali občané za pravdu se složenkou na ty nehorázné dávky, tak teď každý den na Seznam Zprávách tam špiní SPD, ale žádný důkaz nemají, vždycky to jsou nějaké řeči, tak my na to vždycky uděláme video. Tuhle jsem udělal video, myslím, že v pátek, kdy Seznam Zprávy něco tam psaly vždycky nějaké názory proti nám, tak jsem udělal video, večer jsem šel na večeři s přáteli na chvilku si sednout, tak mě upozornil kolega, kamarád, náš volič, že Seznam Zprávy nás zase špiní, SPD, protože to je provládní web, tak jsem řekl: Pojď natočit video. Tak jsem z plezíru natočil video a koukal jsem, že dohromady na mých sítích má skoro 500 000 přehrání, takže předpokládám víc, než si přečetlo článek na Seznamu. Mně to trvalo deset minut, dobrá. Ale je to takové prostě zbytečné podle mě takhle si nějakým způsobem pořád..., když někdo hájí pořád Fialovu vládu a přitom je to neobhajitelné, tak natočím video a naši voliči, samozřejmě vždycky to uvedeme na pravou míru, tyhlety pomluvy provládních médií. Tak dobře, můžu to dělat každý den, natáčení videí, a vysvětlování, argumentace, já s tím problém nemám, abych to dělal, takže to je jako v pohodě. Takže předpokládám, že Seznam Zprávy zase nás budou pomlouvat a špinit, tak zase uděláme video a zase to někde v přímém přenosu vyvrátíme. Je to provládní web, to takhle prostě je. Není ten, kdo by se zalíbil všem. Spíš je problém ta osobní rovina, protože oni opravdu, tam vedení té redakce prokazatelně nenávidí voliče SPD, nenávidí SPD, nenávidí program SPD. To by podle mě u mainstreamového média mohlo být trošku vyvážené. Ale dobře.

Ještě k tomu lékaři v Litoměřicích. Radim mi říkal, tuším, že se ho někdo ptal na to, co si o tom myslí, a my jsme odpověděli: My s tím souhlasíme. To si mysleli, že se budeme distancovat našeho zastupitele, lékaře v Litoměřicích, když tam má vyvěšené v kanceláři protivládní letáky? (Se smíchem.) My s tím souhlasíme, vždyť má pravdu! Vláda musí pryč! Je to fiasko. A co by chtěli někteří novináři, abychom tam měli provládní letáky, nebo co, abychom tady chválili vládu? Nebo ještě to zavánělo šikanou vůči tomu našemu zastupiteli a lékaři, jako by ho chtěli ještě šikanovat. To jsou tyhlety styly těchto médií za to, že má, že si dovolil mít jiné názory, než jsou provládní, jo? Zatímco paní Pekarová agituje ve škole a nikdo se nepozastaví - já jsem to viděl, myslím před prázdninami to bylo někdy, ale když tam agituje kdokoliv jiný, z opozice by agitoval, tak to vždycky byly články. Vždyť říkám, prostě totalita, je to tak. Přichází nová totalita v podání Fialovy vlády a bude to bohužel s touto vládou už jen a jen horší. Kdo s vámi nesouhlasí - kdo není s námi, je proti nám, to je vaše politika. A těch aktivistů kolem vás! Ale my prosazujeme demokracii. Mně nevadí, když má někdo jiný názor. Proto já znovu vyzývám premiéra Petra Fialu, aby šel do přímého přenosu, názorový souboj. Vyzval jsem i ministra Víta Rakušana tady s naším expertem na přijímání afrických a islámských migrantů, abychom jsme si tedy poslechli názory Víta Rakušana, proč to dělá, aby mohl argumentovat, jak je znalý věci, když takhle ničí Českou republiku. On nepůjde, je nám to jasné, nepůjde. Schovávat se za zprávy o extremismu, které vydává ministerstvo vnitra, to umí, které potom vezme na vědomí Fialova vláda ještě. Takže je to odpovědnost celé Fialovy vlády. Vy ani nenapíšete, že SPD jsou extremisté, to tam teď ani nepíšete, ale prostě tam zmíníte, že jste si plivli, zmíníte jenom jméno. Ale naši voliči už to mají přečtené, tyhlety vaše estébácké metody, takže to samozřejmě nepůsobí.

Ale je to prostě neskutečná špína, ten váš způsob, jak děláte politiku. Teď tedy, protože jsme ve fázi, že bychom tady měli navrhovat změny programu schůze, samozřejmě mám tady připravené naše návrhy. A proč navrhujeme změny programu schůze? Protože vy navrhujete zvýšení daní, plošné zvýšení daní všem českým občanům, a SPD je přesvědčeno, že to je špatně. My nechceme, aby na programu schůze Sněmovny bylo zvýšení daní všem občanům. Žádným občanům nechceme zvyšovat daně, žádným českým občanům, a nechceme, aby na programu schůze bylo zvyšování daní českým firmám. Proto navrhujeme změny programu schůze, protože si myslíme, že je potřeba projednat jiné návrhy zákonů, které pomůžou lidem, nikoliv to, co navrhujete vy, že okrádáte lidi o jejich peníze, které si vydělali nebo na které už mají nárok, protože už potřetí, jak jsem říkal, budete - dvakrát už jste okradli důchodce spolu s prezidentem Pavlem, ten vám to vždycky podepsal, a teď potřetí pan ministr Jurečka, KDU-ČSL, zveřejnil, že je okradete potřetí od ledna.

Je potřeba si říct, proč tady mluvíme, proč tady stojím a proč tady budou mluvit i poslanci SPD: protože my jsme podali desítky prospěšných zákonů, které pomáhají zlepšit životy občanů v České republice, pomáhají dobré pozitivní atmosféře v České republice, pomáhají tomu, aby se v České republice dobře žilo, a chceme, aby se projednali tyto návrhy, nikoliv návrhy Fialovy vládní pětikoalice, které zhoršují život v České republice a okrádají slušné a poctivé lidi o jejich peníze. Proto tady dneska mluvím a proto my budeme navrhovat změny zákonů.

Fialova vláda s oblibou, poslanci, používají slovo obstrukce. No, my nejsme obstrukční strana a nechceme obstruovat, ale je pravda, že navrhovat pozměňovací návrhy a snažit se zabránit tomu, že plošně zvýšíte lidem daně, to považuji za zcela správné, zvláště když je to navíc v rozporu s vašimi předvolebními sliby, v přímém rozporu s vašimi předvolebními sliby, když jste říkali, že nebudete zvyšovat daně z nemovitosti. Byla i reklama na to, letáky, ukazoval jsem to tady minule i předminule, kde jste přímo dělali propagaci. Říkali jste v médiích, inzerce byla, letáky: Nebudeme zvyšovat daň z nemovitosti. Nebudeme zvyšovat daně, jste psali, a flagrantně jste porušili předvolební sliby. Přitom, jak už jsem říkal, už opakovaně jenom ty naše návrhy, o kterých už jsem tady mnohokrát hovořil, a dneska jsem to zopakoval, jsou to návrhy snižující deficit v řádu 200 až 300 miliard korun bez toho, abyste sáhli na peníze našich občanů a firem. Ale vy to nechcete udělat, protože pro vás je prioritou Ukrajina, nákupy předražených zbraní v Americe, solární baroni, politické neziskovky proimigrační. To jsou vaše priority, tam vy dáváte peníze. A my říkáme: Ne, škrtněte to, a nezvyšujme daně českým občanům, říkáme, a nesnižujme důchody, zachovejme stávající valorizace. Reálné důchody, abyste mě nechytali za slovo, já vím přesně, o čem hovořím. Takže to je zcela jasné. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP