(21.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Jsou to názory, které podporují naši voliči, každý desátý občan v České republice minimálně, ale podle průzkumů s vaším způsobem podpory Ukrajině nesouhlasí už přes 50 % voličů. Je to průzkum, teď se nechci mýlit, ale tuším, že je to opět to Centrum pro výzkum veřejného mínění Akademie věd, ale proběhlo to všemi místními médii.

Tak pan Lacina říkal, že prý budu muset vysvětlovat na bezpečnostním výboru nějaké své vyjádření stanoviska k Ukrajině. Já jsem tady na to odpověděl, jenom připomenu, že nic vysvětlovat nebudu muset, protože ze zákona o jednacím řádu je to čistě na mém rozhodnutí, jestli já se rozhodnu tam vůbec jít - i kdybyste mě pozvali, abych něco vysvětloval, protože poslanec má chodit na výbor, jehož je členem, takže v mém případě je to petiční výbor, tam chodím, ale vůbec nemusím chodit na výbor pro obranu, jehož nejsem členem, ze zákona. Ale tak kde to tedy je? Protože předseda výboru pan Žáček - s jehož vědomím to jistě pan Lacina řekl, ODS, pan Žáček - teď v médiích řekl, že prý mě zvát nebudou, že to prý - nevím, jak to řekl - že to prostě nechce řešit na výboru pro bezpečnost. Ale já znovu vyzývám poslance STAN pana Lacinu, aby mi tedy poslali pozvání na ten výbor. Tak kde je ten pan Lacina? Proč k tomu mlčí? Ať pošle tu pozvánku a my se sami rozhodneme, co s tím naložím, protože tam vůbec nemusím. Náš celý poslanecký klub je připraven, 20 lidí, tam jít, jak už jsem avizoval. Povoláme veřejnost, všechno si budeme natáčet, média, a uděláme názorovou polemiku o tom, co předvádíte, vaše vláda, a vy se mě zřejmě budete chtít zeptat na nějaký názor na Ukrajinu. To se rozmyslím, jestli vůbec bych odpověděl vám, protože proč bych vám měl odpovídat? Zákon mi to neukládá. Ale my si tam určitě chceme říct svoje. Takže vyzývám pana poslance Lacinu z vládního STANu, když říkal, na Primě tvrdil, že mě pozve na výbor pro bezpečnost, tak kde je ta pozvánka? A budu se ho ptát tady pokaždé až do konce volební období! Nebo to jenom plácnul srabácky a pak zjistil, že to nemá podporu, když předseda výboru Žáček si to pak vyhodnotil, z ODS, že původně byl pro, a pak si to zřejmě vyhodnotil, že to vládní koalici nic nepřinese, tak zase říká, že ne. Ale tady pan Lacina to říkal, ze STANu, takže já se pořád budu ptát, kdy přijde ta pozvánka. My zveřejníme, vyjádříme se, já si to rozmyslím, protože vy nemáte šanci, jak pozvat nás na kobereček, žádný zákon k tomu není, bude to čistě naše volba. Tak čekám, kdy to přijde. My jsme připraveni, celý poslanecký klub, naši voliči jsou připraveni, aby se dostavili, kdo bude mít čas. Nebo to plácáte jen tak zase? Ale já vás nepustím od toho tématu, budu se pořád ptát, kdy to tedy přijde, ta pozvánka, když jste to řekli, abyste neplácali nesmysly tady pořád, co vás napadne, vůči SPD a vůči mně. Takže budu čekat, kdy tenhle ten pan Lacina z Prahy 6, který chtěl šikanovat opozici, přestože k tomu nemá zákonné žádné možnosti, ani podklady, ani zákon to neumožňuje, ale jenom si plivl špinavou slinu - tak kde je ta pozvánka? My se pak rozhodneme na SPD, jestli vůbec tam půjdeme, ale chceme to v tom největším možném sále samozřejmě v tom případě, ale uvidíme. Ale pořád mi ta pozvánka nepřišla, nějak tak. Jak to tedy je? To byly jenom silácké řeči? Pan Lacina, poslanec STAN. To je k smíchu, nebo jenom tak trapný? Já to nechápu.

Ale to úplně koresponduje s komunikací Fialovy vládní pětikoalice. Něco řeknete a ono je to pak jinak, úplně jinak. Slíbíte lidem před volbami, že nebudete zvyšovat daně, a zvýšíte všem lidem daně. To je přesně ono. My se nebojíme pozvánky na výbor pro bezpečnost, ale my si zvážíme. Ale ona ještě nepřišla od vás. Tak kdy to tedy bude? Abychom to mohli správně zveřejnit před našimi voliči a okomentovat si to nejdřív, s úsměvem, samozřejmě. Takže my na to čekáme. Chtěli jsme se pobavit vaší trapnou pozvánkou, ale ona pořád není na stole, tak kde to tedy je? Kdy to tedy přijde, když jste o tom, pan Lacina ze STAN to tady říká, plácal to tady v televizi Prima, přestože to evidentně nemělo podporu ani vás v koalici - ale třeba jo, tak uvidíme.

Takže to je jenom ještě jako... (mám) potřebu k tomu dodat: já bych vás chtěl požádat, abyste skutečně přestali dělat takovéhle útoky, o kterých hovořím, na opozici, podlé podpásové útoky, a aby se z toho stal skutečně názorový souboj - názorový souboj tady v Poslanecké sněmovně, případně v médiích. Já jsem na to připraven, ale samozřejmě na hrubý pytel, hrubá záplata, nejsme nějaká ořezávátka a naši voliči chtějí, abychom tady bojovali za program.

Teď pojďme dál. Škoda že tady není ministr vnitra Vít Rakušan který - vůbec jsem to nepochopil, pořád čekám na tu omluvu. Občané vyzývají předsedu STAN Víta Rakušana, aby se mi omluvil, protože označil složenku na sociální dávky na 96 000 korun, kterou jsem zveřejnil - je to složenka Úřadu práce z Ostravy za srpen, kdy paní, která vychovala děti, že jsou v kriminále ve výkonu trestu, tak si na sebe nechala napsat devět dětí, právě těch jejích dětí, které ale vychovala k tomu, že jsou v kriminále, a inkasuje dávky 96 000 korun, byla ta složenka. Já jsem to zveřejnil, stojím si za tím, zveřejnil jsem to správně, samozřejmě. Ostatně i mainstream potvrdil, že ta složenka byla pravá. Ale proč mluvím o ministrovi Rakušanovi ze STAN? On napsal na Twitter - se do mě navezl - že ta složenka je nepravdivá. Ale ona byla pravá, ta složenka, a doslova stovky, tisíce lidí ho vyzývají k omluvě, aby se mi omluvil. A on se neomluvil a ještě to tam nějak obhajoval nebo co, já jsem se na to koukal. Takže ministr vnitra STAN Vít Rakušan, pod kterého spadají tajné služby a policie, šíří dezinformaci v přímém přenosu, ani se neomluví. Já jsem zveřejnil pravdivou složenku, on mě označí za lháře, že jsem zveřejnil nepravdivou složenku, a když mu všichni prokážou, že to je pravdivé, tak se neomluví. To je bohužel, toto je předseda hnutí STAN Vít Rakušan. To je opravdu neuvěřitelné, ale je potřeba o tom mluvit, a dodnes mi píšou lidé - ostatně stačí, když se podíváte na sociální sítě, že se ptají: Už se vám Rakušan omluvil? Já říkám: Ne, neomluvil. Ještě zaútočil znovu, takže to je samozřejmě šílené, místo abyste to řešili. Já vůbec taky - takže vlastně kriminální rodina, jo, takže tady se zřejmě na základě toho, co předvádí Fialova vláda, vyplatí, když někdo vychová děti, jsou pak v kriminále a pak tedy mají, pak si je napíše na sebe, dostanou 96 000 z daní všech, ještě jim občané platí to vězení - no, nevím. Já si myslím, že to není správné.

A jenom připomenu, že hnutí SPD tady už dvakrát podalo návrh na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Možná se někdo z těch sluníčkářských politiků z pětikoalice zdvihne, jací nepřizpůsobiví? No, zdvihněte se! Já vám to zopakuji ještě jednou. V minulém volebním období zabránila projití našeho zákona na zneužívání daně nepřizpůsobivými, za nás ho připravila poslankyně Šafránková, tady Piráti tomu zabránili a lidovci v minulém volebním období, už to bylo ve třetím čtení dokonce, těsně před závěrečným hlasováním. Pirátka Olga Richterová a poslanec KDU-ČSL Čižinský - všichni kdo jsme tady byli v minulém volebním období, si na to pamatujeme - obstruovali tento náš návrh, aby neprošlo ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými, takže za to může KDU-ČSL a Piráti v prvé řadě. To ale jsem ještě u minulého volebního období, ale v tomto volebním období, vloni na jaře, jsme ten návrh předložili znovu - sedmdesát změn zákona. Spolupracovali s námi na tom odborníci, vedoucí pracovníci Úřadu práce a tak dále, kteří tam pracují desítky let, nám s tím pomáhali. Ostatně když jsme to připravili, tak potom - a to jsem rád - že pak to připodepsali dokonce i poslanci hnutí ANO, a děkuji jim za to. To byla vládní strana v minulém volebním období, takže to mělo širší podporu. O nějakém špatném návrhu nemůže být ani řeč. Byl to velmi propracovaný návrh, ale vy jste nám to tady zamázli vloni na jaře. Vloni na jaře se tady hlasovalo o našem návrhu na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými a Fialova vládní pětikoalice nám ho odmítla. Určitě si na to pamatujete. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP