(14.00 hodin)

 

Poslankyně Jana Hanzlíková: Já děkuji za slovo a ráda bych také zareagovala ještě na pana kolegu poslance Vojtka, vaším prostřednictvím, paní předsedající. Mě tam zaujalo, jak říkal, že tady vykreslujeme totální stav zkázy. Já už jsem se tady na to ptala pana ministra a říkala jsem, že bych velmi ráda viděla nějaké relevantní analýzy sociálních dopadů, ale my jsme je neviděli. A já jsem tady prosila pana ministra, jestli by vystoupil a nějakým způsobem mi na to odpověděl nebo nám alespoň popsal nějaké ty analýzy, protože pokud někdo dělá tak závažné změny v důchodovém systému, tak jistě je musí dělat na základě relevantních analýz. Ale toho jsem se tedy nedočkala.

A pan poslanec teď ještě zmínil, že nevěří tomu, že se bude snižovat životní úroveň. A tady jsme zase u toho. Žádné relevantní analýzy nemáme. A tak jak se vyjadřují sociologové, tak mě tedy skutečně vyděsilo to, že už v současné době považují chudobu v České republice za systémovou. To by mělo být opravdu pro nás jako velký vykřičník. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Já děkuji i za skvělé zvládnutí času. A nyní, protože udeřila čtrnáctá hodina, jen konstatuji pro záznam, že s faktickými jsou přihlášeni ještě dva poslanci, pan poslanec Aleš Juchelka a Ondřej Lochman. A poté samozřejmě všichni přihlášení do obecné rozpravy.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já přerušuji 71. schůzi Poslanecké sněmovny, ve které budeme pokračovat ve středu 26. července v 9 hodin, a všem přeji klidný zbytek dne.

 

(Jednání skončilo ve 14.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP