(12.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže tím migračním paktem EU vy chcete skutečně zničit Českou republiku, zničit nás úplně. Už dneska, jak víme podle statistik, je každý desátý člověk, který žije legálně v České republice, cizinec. V těch velkých městech typu Praha je samozřejmě ten poměr ještě vyšší. Takže občané už si velmi stěžují na to, že se v mnoha místech, například v MHD a podobně, už necítí ani jako v České republice. Také jiný kraj, jiný mrav, že jo. Takže ono to soužití není v žádném případě ideální.

Teď samozřejmě ty problémy s těmi migranty, jak je léto, tak to znovu a znovu eskaluje. Když se podíváte v Německu třeba na ta koupaliště, tak už plavčíci posílají otevřený dopis - tam už se některá koupaliště zavírají z bezpečnostních důvodů - a žádají, ať se to buď zavře, anebo ať je tam prostě neustálý policejní dohled na těch koupalištích. Taková je prostě už dneska situace. Ta situace samozřejmě pokračuje celou dobu, eskaluje to od toho roku 2015.

Já už jsem upozorňoval v roce 2013 na migraci. Upozorňoval jsem tady na to jediný. Právě tihleti politici, kteří jsou ve Fialově vládní koalici a tak podobně, spolu s některými novináři, ze mě dělali nějakého, že straším a že je to nějaká xenofobie a nějaký rasismus. Prostě plácali tyhlety úplně nekompetentní nesmysly, jenom že se snažili poštvat prostě veřejnost proti mně, přestože jsem říkal pravdu. Už deset let na to jako jediný upozorňuji. Říkal jsem pravdu a za tou pravdou jsem si stál, neuhnul jsem a stojím si přesně za těmi slovy. Přes ty neustálé výhrůžky, přes ty osobní ataky na moji osobu se ukázalo, že jsem měl pravdu. Já jsem neuhnul nikdy z cesty a prostě přesně říkám ty samé věci a neměním názory, kam vítr, tam plášť. Takže je potřeba o tomhletom hovořit.

Problém je, že tihleti afričtí a islámští migranti nejsou nějaká lednička nebo pračka, kterou když se nám nehodí, tak vyhodíme někam na ulici a pak na smetiště. Problém je, že jsou to samozřejmě lidi, kterých se tím pádem už nezbavíme. To je ten problém. To znamená, že ukazovat na Německo s tím, že to u nás není ještě jako tam, je nesmysl, protože v Německu už to nevyřeší, už se jich nezbaví nikdy. Ale my tady ještě můžeme zachránit ten sociální smír a tu bezpečnost tím, že sem nebudeme brát nikoho takového. Já za SPD říkám jasně, že tady nechci žádné tyhlety africké a muslimské nelegální migranty, žádné takové tady prostě nechci. Říkám to na rovinu. A útočte si na mě, jak chcete. Je to prostě tak, že já chci bezpečnou Českou republiku, kde přesně víme, kdo tady s námi žije. Chci se pohybovat mezi přizpůsobivými lidmi, nikoliv mezi nepřizpůsobivými lidmi.

Takže to, co tady předvádí Fialova vláda, je opravdu otřes! Vy normálně ničíte Českou republiku úplně v přímém přenosu tím, že jste tady odsouhlasili ten migrační pakt EU.

Také mě zaujala samozřejmě další aktuální čísla, když jsem sledoval a dělal jsem si monitoring, co třeba teď psal známý rakouský deník Die Presse. To bylo zajímavé, jak oni psali o tom, kolik je stojí ti migranti, které si tam vzali. No a polovina všech Syřanů, kteří tam pobývají, a třetina Afghánců pobírají sociální dávky. To znamená, jsou nepřizpůsobiví, je to jenom přítěž. Je opravdu potřeba tohleto odmítnout a zabránit tomu.

Byl tam zajímavý ten citát ředitele vídeňského úřadu práce - teď jsem si tady nepoznamenal jeho jméno, ale četl jsem to minulý týden a určitě si to můžete dohledat - který na rovinu řekl, že ti lidé jsou totiž většinou negramotní. To znamená, oni jsou nezaměstnatelní, protože jsou negramotní. Takže i kdyby pracovat chtěli - což do značné míry nechtějí samozřejmě, oni chtějí sosat dávky, jsou to typičtí nepřizpůsobiví lidé, což vidíme i v západní Evropě, vidíme to všude - tak tam je problém, že oni jsou negramotní. Nejsou to žádní učitelé a doktoři, jak se nám tady snažili tihleti probruselští aktivisté, ti takzvaní sluníčkáři, ty tady reprezentuje právě Fialova vládní pětikoalice, jak se nám snažili tady namluvit. V rámci toho jste pořád na mě útočili, že straším a takhle. Prostě lhali jste v přímém přenosu, včetně mnoha novinářů. Ne všech, pravda, všichni nejsou stejní, rozhodně nebudu všechny házet do jednoho pytle. Znám spoustu slušných a seriózních novinářů. Ale ten rok 2015 to bylo úplně neuvěřitelné.

Ukázalo se, že SPD má prostě pravdu. SPD vzniklo v roce 2015. Já už jsem to říkal i z dřívějška, samozřejmě už z doby, kdy jsem byl senátorem. Takže jsem tady na to upozorňoval a žádné strašení to nebylo. Je to tak. Je to tak a je to tak! No, podívejte se, jak to vypadá ve Franci. To znamená, my to tady opravdu nechceme. A znovu říkám, a říkám to na rovinu, že tady nechci žádné takovéto nepřizpůsobivé africké a islámské migranty. Říkám na rovinu "ne!" šíření islámu v České republice. Myslete si o tom, co chcete. Nechci tady žádné mešity, nechci tady nic takového. My jsme tady Česká republika a nechci tady žádné problémy. To, co vidíme v Německu, kde už tam ti muezzini prostě svolávají na mši a je to slyšet, tam to bylo tuším v Kolíně nad Rýnem, prostě přes celé město, to je opravdu děsivá situace. To je děsivá situace! Když to otočím, kdybych si chtěl postavit v Saúdské Arábii křesťanský kostel, tak si myslím, že by trvalo asi chvilku, než přilétne na mě kámen. Nebo kdybych si chtěl dát na ulici pivo nebo se tam projít v plavkách.

To znamená, oni se nám nepřizpůsobí. My u nich se nemůžeme chovat podle naší kultury, ale jim tady kvůli politikům, jako jste vy, necháváte úplné eldorádo. To prostě není vyvážený přístup a je to velmi nebezpečný přístup. Takže tohle je ta migrace. Já to prostě považuji za ohrožení České republiky, ohrožení Evropy. Samozřejmě je potřeba tomu zabránit všemi možnými prostředky, všemi demokratickými prostředky. Je potřeba změnit i zákony, i proti Evropské unii, proti odporu některých těchto politiků Fialovy vládní pětikoalice. Je potřeba upravit zákony tak, aby se tady nikdy nedělo to, co se děje v západní Evropě. Nikdy se to tady nesmí stát. Ale Fialova vláda bohužel odsouhlasila, hlasovali pro migrační pakt EU, kdy nám sem chce Evropská unie nalifrovat nepřizpůsobivé migranty z Afriky a z různých islámských zemí, kteří tady budou samozřejmě obtěžovat, parazitovat a budou jenom přítěží a bude nám tady stoupat kriminalita. To znamená, já to prostě opravdu nechci, aby se musely ženy bát chodit venku, aby se musely bát mít prostě krátkou sukni.

Já myslím, že už dneska ta bezpečnostní situace je v tomto ohledu neúnosná. Podívejte se do metra, jak si všichni chrání kabelky, jak si chrání své věci, aby je neokradl nějaký kapsář. To je situace teď v České republice. Je to výsledek dosavadních vlád i současné vlády. Už jsem na to upozorňoval asi před měsícem, že za Fialovy vlády prudce stoupá kriminalita v České republice. Už jsem vyzýval, je to asi měsíc, jsou to normálně oficiální čísla policie, že je tady nárůst trestných činů. Ptal jsem se ministra vnitra, co s tím chce dělat. Neodpověděl. On nechce dělat nic. On neodpověděl, jaké má řešení. Odpověděl ještě tedy velmi přihlouple, což tedy už je úplně neuvěřitelná arogance, že prý to meziroční srovnání vychází z roku, kdy byl covid, takže tam byla nižší kriminalita a teď se přirozeně zvýšila.

O čem to mluví? Ambicí jakékoliv vlády a ministra vnitra by snad mělo být, aby tady byla co nejnižší kriminalita, aby kriminalita měla sestupnou tendenci. On to ještě obhajuje. On to ministr vnitra Vít Rakušan ještě obhajuje a říká, že to je v pořádku, jinými slovy, že tady prudce stoupá kriminalita, stoupá i počet vražd, násilná kriminalita. Já jsem vám to tady všechno vyjmenovával před měsícem a taky jsem se nedočkal od vlády žádného návrhu, co s tím chtějí dělat. Nic. Ministr Rakušan, předseda hnutí STAN, nic. On to prostě neřeší. Ale místo toho, na co se soustředil minulý měsíc, je, že jel do Evropské unie a odsouhlasil v Bruselu migrační pakt EU, to znamená přijímání migrantů do České republiky. To je neuvěřitelné. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP