(19.20 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji za dodržení času. Nyní je na řadě pan poslanec Králíček a připraví se pan poslanec Juchelka. Všechno faktické poznámky. Prosím.

 

Poslanec Robert Králíček: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, já bych taky reagoval samozřejmě na pana Kučeru. Pane Kučero, prostřednictvím paní předsedající, než jste vystoupil, tak jsem byl přesvědčen, že to dneska stihneme. Po vašem vystoupení o tom přesvědčen nejsem a můžete si to potom vyčítat sám. Mimochodem, abyste věděl, myslím, že i pan ministr Jurečka a paní zpravodajka, minimálně paní zpravodajka tu měla listiny a četla ten projev, takže možná pokud urážíte s těmi projevy nás, tak jste urazil i paní zpravodajku a pana ministra. A pokud říkáte, že vám máme ty projevy posílat, tak já navrhuji procedurální hlasování o přerušení tohoto bodu do pátku, abychom vám ty projevy mohli naposílat. Děkuji. (Potlesk vlevo.)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Padl procedurální návrh, gonguji pro kolegy a vnímám zájem o protinávrh. Prosím.

 

Poslanec Karel Haas: Děkuju mnohokrát za slovo, vážená paní předsedající. Já bych podal procedurální protinávrh na prodloužení... přerušení tohoto bodu, teď projednávaného bodu, do 19.24. Děkuji mnohokrát.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Ano, další protinávrh, prosím.

 

Poslanec Aleš Dufek: Paní předsedkyně, procedurální návrh: přerušení do 19.30.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Dobře, děkuji. Znovu zagonguji. Ano?

 

Poslanec Ondřej Lochman: Dobrý den, vážené kolegyně, vážení kolegové, vážená paní předsedající, děkuji panu kolegovi Králíčkovi za návrh. Já si nicméně myslím, že nám určitě na odeslání e-mailu postačí méně času, tak jestli to kolegové stihnout třeba za 17 minut, tak ať to stihnou za 17 minut. Dávám tedy procedurální návrh na přerušení o 17 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Ano, děkuji. Vnímám zájem o odhlášení, takže vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se přihlásili svými kartičkami.

Ano, prosím, ještě protinávrh.

 

Poslanec Petr Letocha: Ano, děkuji za slovo. Já bych poprosil, mám protinávrh na odložení do 19.25. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Ano, ještě pan poslanec Michálek.

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, já předkládám protinávrh, aby bylo projednání novely zákona o důchodovém pojištění přerušeno na 10 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Také protinávrh, pan poslanec Vondráček - pouze s protinávrhem.

 

Poslanec Radek Vondráček: Mám námitku k vedení schůze. Jsem přesvědčen, že jsme hlasovali už leccos, ale odložení (míněno prodloužení) jsme tady ještě nikdy nehlasovali. (Potlesk vlevo.)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji, ale předpokládám, že to je k panu poslanci Haasovi, a ten se ale opravil. (Odpovědi zleva.) Zahajuji hlasování.

 

Nejprve budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pana Michálka o přerušení na 10 minut.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 9, přihlášeno 157 poslankyň a poslanců, pro 2, proti 103, Návrh nebyl přijat.

 

Dalším protinávrhem bylo přerušení schůze do 19.25 hodin.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 10, přihlášeno 160 poslanců a poslankyň, pro 0, proti 116. Návrh nebyl přijat.

 

Další protinávrh je přerušení schůze o 17 minut.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 11, přihlášeno 162 poslankyň a poslanců, pro 3, proti 114. Návrh nebyl přijat.

 

Další protinávrh je přerušit schůzi do 19.30 hodin.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 12, přihlášeno 163 poslankyň a poslanců, pro 5, proti 113. Návrh nebyl přijat.

 

Protinávrh pana poslance Haase je již nehlasovatelný, protože on navrhoval do 19.24 hodin.

 

A nyní máme tedy návrh pana poslance Králíčka přerušení této schůze do pátku.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 13, přihlášeno 164 poslanců a poslankyň, pro 73, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Zeptám se ještě pana poslance Vondráčka, zda chce hlasovat námitku proti? Nechce, děkuji.

Pokračujeme v projednávání tohoto bodu. Stále zde máme přihlášky faktické. Nyní je na řadě pan poslanec Juchelka. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Aleš Juchelka: Moc děkuji. Domníval jsem se, že pan poslanec Kučera, vaším prostřednictvím, se chytne za nos a že se tady Poslanecké sněmovně omluví, protože mu v tuto chvíli chybí elementární úcta nejen k Poslanecké sněmovně, k plénu, k tomuto pultíku, k samotné diskusi, což je právě jedna z demokratických hodnot, na kterých Sněmovna stojí, ale také má velkou neúctu ke svým kolegům poslancům a samozřejmě v konečném důsledku velkou neúctu k samotným občanům České republiky. To, co tady vyjadřuje, možná by mohl sám nám učinit prakticky, a to k tématu tady teď v tuto chvíli se přihlásit do rozpravy a z hlavy nám tady vystřihnout nějaký projev právě k zákonu o důchodovém pojištění. Já mu moc rád potom budu argumentovat také z hlavy ve faktických poznámkách, ale prozatím jste, pane Kučero, opravdu jenom pouhopouhým posměvačem s velkou neúctou k Poslanecké sněmovně. (Potlesk vlevo.)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji za dodržení času. Dovolím si požádat kolegy o ztišení v sále, zejména v pravé části, a prosím, abyste své hovory přesunuli do předsálí. Děkuji.

A nyní s faktickou poznámkou je na řadě paní poslankyně Berkovcová a připraví se paní poslankyně Peštová. Paní poslankyně, prosím.

 

Poslankyně Jana Berkovcová: Děkuji. Kolegové, kolegyně, my se tady nebudeme ospravedlňovat za to, že si píšeme a čteme tady svoje příspěvky. A pane poslanče Kučero, prostřednictvím paní předsedající, kdo jste vy a co jste dokázal, že si tady dovolujete hodnotit kvalitu našich příspěvků a posuzovat (Potlesk vlevo.), a posuzovat, že ty napsané jsou méně hodnotné, než ty spatra přednesené? Ať se snažím sebevíc, tak si nedokážu vybavit, kdy jsem vás tady naposledy slyšela a viděla stát a spatra zasvěceně hovořit odborně k nějakému zásadnímu tématu. (Potlesk vlevo.) Ono přijít sem k pultíku a vyštěknout pár urážek, na to papír opravdu nepotřebujete. (Potlesk vlevo.)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji za dodržení času. Nyní je na řadě s faktickou poznámkou paní poslankyně Peštová a připraví se paní poslankyně Adámková. Paní poslankyně, prosím.

 

Poslankyně Berenika Peštová: Děkuji za slovo, paní předsedající. Pane Kučero, já se omlouvám, napsala jsem si pár poznámek, protože to tady padalo, takže se budu držet tématu. Co se týče, když se projednávala valorizace důchodů, tak teď jste nám to krásně demokraticky, nebo my jsem vám krásně demokraticky předvedli, že jste si tady načítali 5, 10, 15, 20 minut. A slyšel jste paní předsedající, prostřednictvím paní předsedající, že by řekla: To už stačí, jako to řekla paní Pekarová, když jsme projednávali valorizaci důchodů? Když jsme projednávali zákon o valorizaci důchodů, paní Pekarová řekla: To už stačí, ty protinávrhy, to už je dost, všechny jsou stejné. To byla demokracie. Tentokrát tady hezky zapisovala paní předsedající a každý váš vlastně protinávrh zaznamenala, my jsme o něm hlasovali. To byla jedna taková krásná ukázka demokracie. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP