(11.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže pojďme dál. Mně tedy skutečně zarazilo, když premiér Petr Fiala po návštěvě ukrajinského prezidenta Zelenského řekl, že zahraničněpolitickou prioritou vlády je Ukrajina. Já bych očekával, že zahraničněpolitickou prioritou vlády bude Česká republika, zájmy České republiky, bezpečnost, prosperita, a tady se skutečně jenom potvrdilo, že pro vládu Petra Fialy je Ukrajina na prvním místě. Jinak, dámy (Oslovuje poslankyně stojící před lavicemi s vlajkou EU.), kamera je tam tím směrem, protože já se na vás stejně nedívám. (Smích a potlesk z pravé části sálu.) Takže...

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Opět, oslovujeme se prostřednictvím předsedající.

 

Poslanec Tomio Okamura: Problém je, že nevím, jak se tady dámy jmenují, protože jsem jejich aktivitu ve Sněmovně nezaznamenal, takže bych je rád oslovil, ale asi se potřebuje tady někdo z vládních poslanců zviditelnit na můj úkor, protože jinak si to vysvětlit nedokážu. Takže já bych je rád oslovil, ale nevím, nezaznamenal jsem jména těchto paní poslankyň.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Paní poslankyně Jílková, paní poslankyně Ochodnická, já vám poradím, pane předsedo.

 

Poslanec Tomio Okamura: Takže si to mám napsat, jo, abych si to zapamatoval? Ale jestli je to první viditelná aktivita tady dam v Poslanecké sněmovně za vládní koalici, tak dobrá, každý dělá politiku různým způsobem.

Ale teď pojďme dál, pojďme zasadit do kontextu ty vaše návrhy, na to, že vládní koalice tedy chce zdražit lidem životy a okrást ty příjemce důchodců. A do toho všeho Fialova vláda vlastizrádně odsouhlasila nový migrační pakt Evropské unie, který zavazuje Českou republiku buď přijímat nelegální africké a islámské migranty, nebo platit výpalné 20 000 eur za každého odmítnutého migranta.

Hnutí SPD opakovaně vyzývá premiéra Fialu z ODS a ministra vnitra Rakušana (ze) STAN, aby se připojili k postojům Polska a Maďarska a blokovali takzvaný migrační pakt EU a povinné kvóty. Česká Fialova vláda ale migrační pakt EU podporuje a odmítá se postavit na stranu Polska a Maďarska, které migrační pakt EU odmítají.

Hnutí SPD odmítá jakékoliv kvóty na přerozdělování nelegálních imigrantů do České republiky i placení výpalného za ně. Vnitřní a vnější bezpečnost spolu se zajištěním spravedlnosti jsou základní a nezbytné funkce státu. Proto vyzýváme premiéra Fialu a ministra vnitra Rakušana, aby následovali postoje Polska a Maďarska. Premiér Fiala z ODS ale namísto toho, aby na evropském summitu podpořil naše polské a maďarské spojence v jejich oprávněném boji za právo veta členských států EU v otázkách migrace, žebral o peníze z Bruselu na podporu ukrajinské migrace do České republiky.

Podle hnutí SPD musíme mít jako suverénní stát výhradní právo rozhodovat o tom, kdo u nás bude žít a komu poskytneme pomoc. Prvním předpokladem pro to je obnova kontroly českých státních hranic. Hnutí SPD říká jasně, že jedinou možností, jak zastavit migraci do České republiky, je vystoupení z Evropské unie a vlastní migrační a azylová politika.

Státy EU, které přijímají nejvíce nelegálních migrantů, chtějí skrze nový migrační pakt Evropské unie imigranty přesunout do východoevropských zemí včetně České republiky. Výpalné Bruselu nás může stát desítky miliard ročně. Česká Fialova vláda na jednání Evropské rady na rozdíl od Polska, Maďarska, které hlasovaly proti, a Slovenska, které se alespoň zdrželo, servilně přikyvuje a hlasovala pro, čímž ohrožuje bezpečnost a sociální smír v České republice. Hnutí SPD považuje dlouhodobě masovou migraci za zásadní bezpečnostní riziko České republiky.

V minulém týdnu padla kvůli neshodám ohledně azylové politiky vláda v Nizozemsku. Jádrem sporu byl nový program premiéra Rutteho, který měl omezit počet žadatelů o azyl v Nizozemsku. Progresivistické levicové vládní strany ho odmítly. Počet žadatelů o azyl v Nizozemsku meziročně stoupl o třetinu na 46 000, překročil kritickou mez a začíná v zemi působit vážné problémy, podobně ve Francii, Belgii a tak dále. Je to důsledek dlouhodobé tolerance masové imigrace do EU, které jsou imigrací zasaženy nejvíce, Německo, Francie, Itálie a tak dále, a snaží se skrze nový migrační pakt EU část migrantů přesunout do východoevropských zemí včetně České republiky. Jediná možnost, jak se přijetí těchto převážně muslimských nepřizpůsobivých imigrantů vyhnout, je podle návrhu EU a podle toho, co odsouhlasila Fialova vláda, platit vysoké výpalné v přepočtu 500 000 korun ročně na každého takto odmítnutého migranta. To může pro český státní rozpočet znamenat až desítky miliard korun ročně.

Hnutí SPD rezolutně odmítá přistoupení České republiky k novému migračnímu paktu EU. Pokud bude hnutí SPD ve vládě, tak od tohoto migračního paktu EU odstoupíme, zároveň dlouhodobě požadujeme ochranu našich hranic a referendum o vystoupení z Evropské unie. SPD prosazuje, aby Poslanecká sněmovna přijala usnesení v tomto znění: "Poslanecká sněmovna ukládá vládě, aby Sněmovna předložila návrh Ústavního zákona o referendu, ve kterém občané rozhodnou o schválení či neschválení migračního paktu EU."

Vážení kolegové a kolegyně, jakkoliv se vám to nezdá, tahle země, Česká republika, patří občanům České republiky, popravdě patří našim předkům a našim potomkům, nejde ji prostě legálně rozdat. Pokud chce Fialova vláda naši republiku obohacovat o tisíce, desetitisíce, statisíce migrantů odkudkoliv, v prvé řadě se zeptejte svých šéfů, tedy občanů, kterým tato země patří. V tuto chvíli postup české vlády odporuje základním principům demokracie. Nikdo z vás, vládních politiků, nedostal mandát k tomu, abyste naši zemi dali cizincům, ať už jsou odkudkoliv. Je ostuda, že vládní představitelé naší země se nedokázali postavit po bok Polska a Maďarska. Ano, vy Maďarsko nenávidíte, ale co Poláci? Ani Poláci nechtějí dát bianko šek na přijímání kohokoliv.

Je hloupé říkat: Berte si vzor. Platí opak: Buďme my sami vzorem. Buďme samostatným, suverénním státem, který se o své budoucnosti rozhoduje naprosto samostatně a vždy jen ku prospěchu svých občanů. O tom, kdo a jak bude u nás žít, musí vždy rozhodovat naši občané, nikoliv nějací cizinci v Bruselu, kteří tady s námi nebydlí a ani nehovoří naším jazykem. Hnutí SPD říká jasné "ne" nelegální migraci, říkáme "ne" nepřizpůsobivým migrantům a "ne" islámu v České republice.

A tady bych dodal jednu důležitou věc. V poslední době slyšíme různé politiky, že mluví o tom, že jsou proti nelegální migraci, a tito politici zároveň podporují členství České republiky v Evropské unii, plně podporují politiku Bruselu a jsou proti referendu o vystoupení České republiky z Evropské unie. Ale to je protimluv. Politika Evropské unie, jak vidíme za posledních deset let od roku 2015, se rovná migrace, rovná se migrace z afrických a islámských zemí. Takže říkat, že na jednu stranu někdo podporuje členství České republiky v Evropské unii a podporuje politiku Bruselu, na druhé straně říkat, že je proti migraci, to je protimluv, to je nesmysl, je to lež, protože ani po deseti letech se nepodařilo malé České republice, kdyby to chtěla - jako že to dosavadní vlády ani tak nechtěly - nepodařilo se nikomu zvrátit tuto politiku Evropské unie. Říkala to tenkrát před lety ODS, říkala to někdy před deseti, patnácti lety ODS před volbami do Evropského parlamentu: Chceme reformovat Evropskou unii. Takto ODS lživě tenkrát kandidovala do Evropského parlamentu s těmito hesly. Uplynulo deset, patnáct let - říkal to tuším pan Zahradil - uplynulo deset, patnáct let, a jaký je výsledek těchto nereálných předvolebních slibů? Více nařízení, více regulací, cenzura a další omezování svobod v České republice, a hlavně zadlužování České republiky a velká migrační vlna, kterou naopak sociální politika Evropské unie, tuto vlnu, podporuje. Takže samozřejmě, když někdo říká, že je proti migraci a zároveň je pro členství v Evropské unii, je to protimluv, není to pravda, je to lež. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP