(15.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže obrovský nárůst je za vaší vlády trestných činů, obrovský nárůst je trestných činů o 18,8 %, o 20 % skoro, a za Fialovy vlády a za ministra vnitra Víta Rakušana je i 10% nárůst násilných trestných činů o 13 180. Představte si, že v desetimilionové republice je o 13 000 násilných trestných činů víc. Tak si to vydělte tady na jednotlivé okresy a na jednotlivá místa. Prostě Fialova vláda nezvládá vůbec situaci, ani ministr vnitra Vít Rakušan. Místo aby šly tyhlety, šla kriminalita k lepšímu, tak jde strmě k horšímu. Protože vy se věnujete Ukrajině, Ukrajincům, Washingtonu a všemu, ale kašlete na Českou republiku a na bezpečnost našich občanů. Úplně jste se na to vykašlali. Vám je to jedno.

Ani mě to nepřekvapilo, že prezident Petr Pavel včera na grémiu hovoří jako prioritu o přijímání česko-americké smlouvy o přítomnosti amerických vojáků v České republice a horuje za to. Já jsem myslel, že - no tak to jsem si nemyslel zrovna, ale protože je to marné, ale myslel jsem, čekal bych, že tam bude apelovat na to, aby Fialova vláda konečně řešila drahé potraviny, drahé energie, nedostupné bydlení. Ne! Pana prezidenta stejně jako Fialovu vládu zajímá, aby tady mohli být američtí vojáci. No, tak vždyť je to váš kandidát, že jo? Vždyť je to, je vlastně samozřejmě ruka v ruce, že jo? Já si myslím, že priority jsou jinde. Třeba je to například i to, že tady stoupá i těžká násilná kriminalita za Fialovy vlády. A tím viníkem je samozřejmě vláda Petra Fialy, tady o tom přece mluvíme.

Násilnými trestnými činy s nejvyšším nárůstem v období leden až prosinec 2022 jsou: Úmyslné ublížení na zdraví - nárůst o 12,7 % na 4 171 skutků. Vydírání - 1 242 případů, nárůst o 29,1 % v loňském roce. Nebezpečné vyhrožování - za loňský rok 1 801 případů, nárůst o 10,8 %. Loupež - 1 413 skutků, nárůst o 15,7 %. A týrání osoby ve společném obydlí - 430 skutků, plus 6,7 %.

Pane ministře Víte Rakušane z hnutí STAN, tady není jediný parametr... všechny ty parametry, co tady čtu, tak je nárůst. Za tu dobu, co je ministrem vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN a je tady Fialova vláda, tak v podstatě všechny násilné skutky, všechna násilná kriminalita strmě roste! A to jsem ještě neřekl vraždy, protože to si nechávám až jako poslední. Protože tam je ten nárůst největší za ministra Víta Rakušana. Celkem bylo spácháno za loňský rok 150 vražd, nárůst o 42,9 %! Vít Rakušan z hnutí STAN neřídí ministerstvo, místo toho zneužívá ministerstvo k politickému boji proti opozici. Hlavně že vždycky SPD dává do nějaké zprávy, aby nás pomluvil a pošpinil bez důkazů.

Takže místo abyste řešil kriminalitu, tak špiníte na ministerstvu opozici účelově. Přitom tady čteme jednu kriminální kauzu, která se týká vašeho hnutí, teď je zase další kauza, že jo, to byla v Praze 5, ne?, jak psala média, že vám dala firma sponzorský dar a vy jste jí za to dali zakázku, Praha 5, to bylo na zastupitelstvu. No jasně, to si všichni progooglujte, vždyť to byl mainstream. Mainstream, to psal. Přímo jméno zastupitelky, Praha 5, tuším, je zastupitelstvo, STAN, sponzorský dar šel hnutí STAN a ta firma za to dostala zakázku. No tak nevím, jestli za to, ale evidentně média to spojila. Teď nevím, kdo to psal, Mladá fronta DNES, to myslím byla, iDNES, Mladá fronta DNES, investigativní novináři.

To znamená, takhle, já vím, že každý může mít své problémy v rámci strany, to chápu, to zase říkám, upřímně to chápu. Ale přece nemůžete zapomínat na tu práci, kterou máte dělat pro občany! Takže za vašeho působení - a proč tady čtu ty statistiky? Protože vy jste tady odsouhlasil reformu migrační politiky EU, která jenom zhorší stav a už zhoršujete stav i tím, jak jste úplně neřízeně přijali statisíce jiných migrantů. A prokazatelně všechny trestné činy, ty násilné, za vašeho působení rostou. Já se divím proč? Bylo by dobré, aby třeba média informovala veřejnost o výsledcích vaší činnosti za rok 2022. Protože ty statistiky jsou děsivé úplně. Všechny násilné trestné činy, trestné činy jako takové za ministra vnitra Víta Rakušana zaznamenávají prudký strmý nárůst. No to přece není dobrý výsledek. A jsou to tvrdá data, oficiální policejní statistiky. Takže doufám, že stejně jako pan premiér Fiala, který tady rozporuje statistiky evropského statistického úřadu Eurostatu z vaší milované Evropské unie, je to statistický úřad, když se to nehodí, tak najednou rozporujete, přitom Eurostat má pravdu. Tak doufám, že tady nebudete rozporovat nějakými osobními útoky tady oficiální policejní statistiky. Tady by bylo skutečně dobré říci, proč je za vašeho ministrování tak strmý nárůst. Proč není pokles? Proč to nezvládáte tedy? Mimochodem, a abych pokračoval dál v těch statistikách, tak oběťmi vražd jsou v převážné většině osoby mající vztah k pachateli, zejména příbuzenský či partnerský, a zvýšil se počet cizích státních příslušníků jako obětí vražd. Takže další objektivní číslo.

Takže jaká je situace? Za Fialovy vlády máme méně míst na školách pro naše občany, chybí léky, takže naši studenti se nemohou dostat na střední školy i s dobrým prospěchem. Vláda se na to vykašlala. Chybí léky pro naše občany, nejsou peníze na důchody kvůli Fialově vládě. Ale za loňský rok tu máme skoro o 43 % více vražd, o 10 % více násilné kriminality. A celkově se kriminalita zvedla skoro o 19 % v České republice, tedy téměř o pětinu oproti předloňsku. To je výsledek Fialovy vlády a výsledek práce ministra vnitra Víta Rakušana z hnutí STAN.

A hlavně že vás zajímá, pane ministře, abyste zase lokajsky odsouhlasil migrační politiku EU, místo abyste řešil a byl někde ve Rwandě, nebo kde jste to byl ve střední Africe, a přitom tady vám bují kriminalita a oběťmi jsou čeští občané. I cizinci, ale i čeští občané, většina z nich jsou Češi, ty oběti. Drtivá většina. Takže když půjdu dál - a to jsou ale závažná čísla a k tomu myslím, že je potřeba, aby se pan ministr vyjádřil. A Fialova vláda.

Pojďme dál. Přínosy ekonomické migrace tu vidíme v přímém přenosu a jsou takové, že klesající reálné důchody nebo chybějící léky jsou de facto ještě mírná daň, pokud se nestaneme obětí nějaké násilné kriminality. Až budete zase tvrdit a lhát, pane ministře Víte Rakušane, že straším, až budete lhát, že to, co tady říkám, je extrémní, nebo populismus, tvrdé policejní statistiky, které dokládají, že nezvládá vaše vláda řízení státu, tak si pečlivě prosím přečtěte ty statistiky a podívejte se na statistiky kriminality po celé Evropě. Platí tu jasná a nezpochybnitelná přímá úměra. Čím více migrantů, tím více zločinu. To je fakt. A vy tu máte na výběr: ochránit naše občany, nebo je vydat napospas rostoucímu zločinu cizinců. Vaše volba, vaše odpovědnost.

Jak už bylo mnohokrát řečeno, lhali jste ráno, lhali jste v poledne, lhali jste večer a lžete dodnes. Mimochodem jsou to slova renomované ekonomky Ilony Švihlíkové, která řekla v televizi Prima. Ale i kdyby to neřekla, tak mně se to líbí, ta slova, protože to plně vystihuje současnou situaci kolem Fialovy vlády. K vládě a moci jste se dostali zcela prokazatelně podvodem, protože voliče jste uvedli v krutý omyl. Říkali jste před volbami úplně něco jiného, než říkáte teď. Respektive než děláte teď. Nemáte právo na nic z toho, co tady provádíte. Vy jste nejhorší vláda za dobu existence České republiky a premiér Fiala je dokonce nejhorším premiérem na světě ze všech demokratických zemí, což nedávno zveřejnila renomovaná americká agentura Morning Consult na základě podrobného průzkumu mezi občany jednotlivých států. A vůbec se nedivím názorům občanů, kteří říkají, že jste nejhorší vláda, která od okupace německými nacisty této zemi škodila.

Problémy migrantů nevyřešíme tím, že si je vezmeme domů. Ne. Jen ty problémy přivezeme do Evropy a do České republiky. A Česká republika není nafukovací. Navíc vaše vláda zadlužila během krátké doby naši republiku až po uši, takže stát nemá peníze a na všechno si půjčujete na dluh! I peníze z Evropské unie jsou dluh. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP