(17.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Stokrát jsem tu už zmiňoval fakt, že nám ve všech zemích raketově narůstá výskyt rakoviny, a není to jen vyšší délkou dožití, naopak. Výskyt rakoviny narůstá u stále mladších ročníků, objevuje se u dětí, kde kdysi před lety ještě byla rakovina prakticky neznámá a naprostý exces. Čím to je? Ano, máme stále horší životní prostředí, jen před tím politici zavírají oči. Jsme obklopeni například miliony tun plastů, které se rozkládají na mikročástice, a ty zamořily vzduch i vodu, ale také všechny živé organismy a kolují i v nás. Až na výjimky to, jaký mají vliv na nás a na náš život, nikdo nezkoumá a neřeší. Máme plasty otrávené řeky i moře po celé planetě. Řeší to někdo? Až na pár nadšenců to nikoho nezajímá, ale Brusel a Fialova vláda se prostě opřela do sodovkového plynu. Nic víc nemůže být pro vaši milovanou Evropskou unii charakterističtější než naprostá idiocie, než nesmyslná řešení a neřešení skutečně závažných problémů. Staré úsloví říká: Dej blbci funkci a on vymyslí lejstro. Dali jste bruselanům funkce a oni ve svatém nadšení, že jsou pány Evropy, vymýšlí tisíce lejster, přičemž jedno je zbytečnější než druhé. A co je horší, likvidují ekonomiku, likvidují svobodný názor, čímž likvidují firmy, občany i evropské státy.

Rakousko-Uhersko, předobraz centralizované evropské nadnárodní monarchie, bývalo kdysi synonymem byrokracie a centralismu. Popravdě, když porovnáme byrokracii, směrnice a předpisy starého Rakouska, tak je to z dnešního pohledu ostrov svobody, který se navíc vyvíjel postupně přesně opačným směrem než Brusel. Směřoval postupně k decentralizaci, k větší svobodě a suverenitě národních států a k větším lidským a občanským svobodám. Ale vy, dámy a pánové, jak z Fialovy vládní pětikoalice, tak z hnutí ANO, jásáte radostí nad Bruselem, který směřuje k pravému opaku - chcete víc centralizace, méně národní suverenity, méně osobních, lidských i národních svobod. Poslouchejte, prosím, co vám říkám. Říkám, že chcete víc centralizace, méně národní suverenity, méně osobních, lidských i národních svobod. Kampak to asi míříte? Odmítáte demokracii, nelíbí se vám svoboda slova, nelíbí se vám možnost, aby lidé sami sobě vládli, odmítáte kontrolu občanů sami nad sebou, odmítáte vy všichni, jak tu jste, mimo SPD, skutečnou demokracii, což je pro vaše info systém, ve kterém vládnou lidé, nikoliv jakkoliv definované elity. Proto se tomu říká demokracie. Demo je lid a kracie znamená moc či vládu lidu. Vy jako poslední v Evropě se zuby nehty bráníte zákonu o referendu, jen aby vás občané nemohli kontrolovat, jen aby tu nemohli vládnout lidé, kterým tato země skutečně patří. Bláznoviny, jako jsou normy diktované z Bruselu, tu jsou jen proto, že tu není demokracie. Kdyby jak v Bruselu, tak u nás panovala demokracie, tak vás s vašimi výmysly občané pošlou, jak to říct slušně... pošlou vás do Brusele, a proto vy demokracii nechcete. V demokracii by právě dnes lidé už po náměstích sbírali podpisy pod petici za referendum a zítra by vám v referendu váš protiústavní zákon o okradení důchodců o slíbenou valorizaci v referendu zrušili a tuhletu vládu Petra Fialy by už odvolali. Ano, v demokracii byste vy politicky nepřežili, protože jedna věc je jednou za čtyři roky občanům nalhat a pak dělat pravý opak, co jste slíbili, a jiná věc je, když má občan moc a právo vaše sliby reálně vymáhat. Chtějí naši občané zákaz spalovacích motorů? Chtějí nějakou další normu z Bruselu, která zlikviduje český automobilový průmysl, zlikviduje pracovní místa a zdraží jim automobily a dopravu? Zeptejte se sami sebe, chtějí to naši občané? Chtějí to skuteční majitelé a páni této země a republiky? Nechtějí, to víte sami, tak proč to prosazujete? Proč v Bruselu prosazujete či tolerujete něco, za co vaše europoslance, vaše partaje, nikdo nikdy nevolil, k čemu žádná z vašich partají, snad s výjimkou pološílených Pirátů, nemá od voličů mandát?

Řečnická cvičení před českými médii neobstojí. V Evropské komisi má Česká republika místopředsedkyni paní Jourovou z hnutí ANO, která je přímou součástí vlády a vedení Evropské unie, která nám nesmysly a totalitu tlačí v první řadě, včetně této normy. Podobně se mimochodem chová i europoslankyně za hnutí ANO Charanzová a až na světlé výjimky, jako jsou europoslanci SPD, tam jsou další pomatení výlupci z jiných stran, kteří v Bruselu s likvidací Evropy a České republiky ještě aktivně pomáhají.

V jedné chvíli mě napadl bonmot, že krávy a prasata v Evropě možná produkují víc CO2 než osobní auta. Tak proč je vy nezakážete taky? Ale vaše partaje v Bruselu jsou takové, že tahle myšlenka není vtip, protože vaše Unie se samozřejmě na tento další šílený krok, na zákaz či omezování chovu hospodářských zvířat, doopravdy chystá. A proto už dnes i Fialova vláda chystá projekty, jak jsme viděli, jak lidem sebrat vepřové a hovězí a vyměnit ho za brouky a červy. V přímém přenosu tu zažíváme realizaci myšlenek, za které by vás před dvaceti lety poslali k Chocholouškovi. To nejhorší ale není to, že prosazujete šílenosti a škodlivé ničemnosti, ale nejstrašnější je, že jste si vědomi toho, že prosazujete ničemnosti, a tak se snažíte potlačit svobodu projevu, svobodu názoru, právo na objektivní informace, že financujete lživou propagandu a potíráte demokracii. To jsme tady ostatně viděli před chvílí, kdy předsedkyně Sněmovny paní Pekarová Adamová z TOP 09 tady vymezila na základě jejího po poradě s Fialovou vládní pětikoalicí pro mimořádné schůze na téma drahých potravin, na téma další palčivých problémů, ať je to situace třeba v České poště, která za vašeho vedení míří k insolvenci, ať jsou to tady další palčivá témata, která jsme tady řešili, tak vy jste na to vymezili 30 minut jenom třeba na tu opoziční schůzi, aby se o tom nemohlo mluvit, abyste tady tyto problémy umlčovali. Svorně a nenápadně den za dnem prosazujete totalitu a opět bohužel jedno, zda jde o vládu a vládní koalici minulou, či současnou. Během covidu obě vlády, jak ta předešlá Babišova, tak současná Fialova, přijímaly protizákonná a protiústavní opatření, která následně jako nezákonná, neústavní rušily sice soudy, ale odpovědnost za totalitní nezákonná rozhodnutí nenesl a nenese nikdo, a to vás navnadilo. Je mi z toho smutno, protože unijní normy jsou jen následek zla, a tím zlem je, že tu nemáme demokracii, nemáme tu svobodnou veřejnou diskusi a občané nemají možnost, jak vaše škodlivá rozhodnutí zarazit. To je cesta do pekla.

Rakousko-Uhersko se nakonec rozpadlo a nic jiného věřím nečeká ani váš zbožštělý Brusel, ale bude to trvat a bude nás to všechny bolet, protože každá revoluce bolí. Je to nesmírná škoda, protože přitom by stačil zdravý rozum a víc demokracie, nic víc.

A já jsem chtěl znovu vyzvat Fialovu vládní pětikoalici v čele s ODS, protože samozřejmě tuto normu má na starosti ministr Kupka z ODS, což původně snad měla být nějaká strana, která hájí konzervativní hodnoty, ale to je normální liberální probruselská strana, to vidíme všichni, nic konzervativního na ní už vůbec dávno není. Poklonkujete Bruselu a vůbec jsou vám ukradené už nějaké konzervativní hodnoty, to vy tady dávno nehájíte, to vidíme všichni. To je zrada, zrada na všech původních voličích, také už do značné míry odešli z těch tehdejších 30 %.

To znamená, já musím říci, že znovu opakuji a chtěl bych vyzvat vládní koalici, aby odsouhlasila program této mimořádné schůze, protože tato norma Euro 7 skutečně je dalším ohrožením dostupnosti a pro naše občany ohrožením ekonomiky České republiky, hrozí zdražení automobilů, ke kterému už ostatně kvůli Green Dealu tady dochází už dávno, auta se markantně zdražila. Kvůli normě Euro 7 podle průzkumu bude zdražení aut v průměru už i o 100 000 korun na automobil více. A samozřejmě hrozí i ohrožení velkého množství pracovních míst, a to nejenom těch přímých v automobilovém průmyslu u výrobců aut v České republice, ale (i) u subdodavatelských řetězců. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP