(1.40 hodin)

 

Poslankyně Zuzana Ožanová: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, pan Lochman tu předvedl něco sice krásného, řekl námitku proti tomu, jak kolega Havlíček, vaším prostřednictvím, pane Havlíčku, vede tuto schůzi, akorát neřekl, kromě toho, že údajně porušuje jednací řád Poslanecké sněmovny, v čem to má spočívat, a vy jste řekli ano. Vy jste tu ťukali jak blázni do lavic. Ale můžu vám říct, že to odhlášení proběhlo předtím, než se začalo hlasovat. Kdybyste tu byli, tak byste věděli, že to odhlášení již proběhlo. Takže to bylo opravdu zbytečné. Promiňte, toto bylo opravdu nevhodné a já dodnes nevím, o čem jste nechali hlasovat, v čem mělo to pochybení spočívat. Podle mě spočívalo v tom, že jste nebyli v sále, ale ne v tom, že by byla špatně řízena schůze! (Potlesk části poslanců.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Stále zde nabíhají faktické poznámky a musím ty faktické vyčerpat. Je zde nyní pan poslanec Babka, poté pan ministr Jurečka a s přednostním se nám hlásí dva další. Takže pan poslanec Babka.

 

Poslanec Ondřej Babka: Děkuji za slovo. Vážený pane kolego Lochmane, vaším prostřednictvím, pane místopředsedo, já jsem pochopil, že jste se tam domluvili, že se panu místopředsedovi asi omluvíte, že jste pochybil v té své námitce, a že tedy bude moci pokračovat v řízení schůze. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Další s faktickou je pan ministr Jurečka.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí a ministr životního prostředí ČR Marian Jurečka: Děkuji moc. Tak ten rozpor v tom, jak postupoval pan předsedající, místopředseda Havlíček, byl v tom, že tady se prokazatelně vedle mě hlásili ještě tři kolegové ještě předtím, než se začalo odhlašovat, měli zvednutou ruku, podívejte se na kamerový záznam, pan předsedající jim neumožnil, aby oni přednesli své protinávrhy. V tom byl ten rozpor. Na rozdíl od toho, jak pan předsedající postupoval před několika hodinami, kdy dal prostor, aby se načetly všechny protinávrhy, tak v tomto případě to neudělal. To byl ten problém, na který tady bylo upozorněno. (Potlesk některých poslanců.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Jenom podotýkám, bylo to až poté, co už jsem (nesrozumitelné) třetí a já jsem začal hlasovat. Tak pan poslanec Fiala. Pan předseda Fiala.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, já myslím, že jsou zde zbytečně horké hlavy a že je potřeba to trochu zklidnit. Takže já žádám o přestávku na poradu poslaneckého klubu hnutí SPD v délce 30 minut. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Vyhlašuji přestávku do 2 hodin a 13 minut.

 

(Jednání bylo přerušeno v 1.43 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP