(12.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže vy jste nejhorší vláda vůbec v celé Evropě dokonce. A já jsem říkal, že na to nebudou peníze. A samozřejmě vždycky to bylo tady paní předsedkyní Sněmovny Pekarovou Adamovou účelově řekl bych ohnuto, to moje vyjádření, v tom, že jsem nějaký necita. Nebo že jsme proruský, což s tím nemá vůbec nic společného. Já proruský nejsem. Ale nejsem ani proukrajinský. Já jsem pro Českou republiku. Pro mě je český občan na prvním místě. Tak už nelžete pořád dokola. Chtěl jsem říct jednu věc. A teď na tu vaši politiku, na tu politiku vládní pětikoalice, doplácí 3 miliony důchodců. A přece není možné nechat miliony našich důchodců na dlažbě. My za to nemůžeme, že Ukrajina je zkorumpovaná a rozkradená země, kde je jedna z nejnižších životních úrovní v Evropě, protože si tam všechno rozkradli, zkorumpovali. My nemůžeme za problémy v celé Africe. Prostě tady máme naši zemi, kde prostě to naši předci budovali, vaši i moji, a prostě tady ti lidé mají právo na to mít důstojné životy a adekvátní životní úroveň.

Takže já si myslím, že je to opravdu úplně neadekvátní, a já vás vyzývám k tomu, abyste už zastavili tohleto posílání peněz do zahraničí. SPD bylo jedinou stranou, která tady jasně říkala, že jsme proti posílání zbraní na Ukrajinu. A stojím si za tím. Ještě to tady zopakuji. Zopakuji to tady. My jsme proti posílání zbraní na Ukrajinu, my jsme pro mírová jednání. A teď vy jste tam dali 40 miliard korun a premiér se tím ještě chlubí. Podívejte se na ty reakce pod tím videem. Podívejte se na ty reakce. Už občané toho také mají dost! Občané na dlažbě kvůli vaší vládě a teď je chcete ještě okrást, 3 miliony lidí, o jejich důchody. Protože jste ukrajinská vláda, tak to je. Takže s tímhle my nesouhlasíme, protože kdyby peníze byly ve státním rozpočtu, tak já nemám problém s tím, kdyby čeští občané měli dostatečně vysokou životní úroveň všichni, kdybyste nerozkrádali ten státní rozpočet, v uvozovkách nerozkrádali, tímhle vaším hospodařením. Protože určitě odsouhlasit si tady neomezený počet politických náměstků pro vaše politické exponenty, to nazývám rozkrádáním státního rozpočtu. Ano, je to tak. Já pro to jiný výraz nemám. To, že jste si sami sobě zvýšili platy politiků, my jsme byli proti, to je podle mého názoru v podstatě rozkrádání veřejných peněz. Je to tak? Je to tak. A souběžně s tím důchodcům vezmete. Tak to opravdu je neuvěřitelný přístup.

Takže kdyby ta Česká republika byla tak bohatá a měli jsme tady životní úroveň jako v Německu, což ale nemáme, což občané nemají, tak samozřejmě určitě by byl mnohem širší prostor pro diskusi, pomoci, jako to dělá Japonsko třeba, jedna z nejbohatších zemí na světě, jedna ze zemí, ze tří nejsilnějších ekonomik na světě, také to tam vedou ale jiní politici. Mimochodem program japonské vládní strany LDP, která vládne v podstatě celou dobu po druhé světové válce, v podstatě to je program SPD, mimochodem. Konzervativní vlastenecký program, kdy Japonci, Japonsko je na prvním místě. Proto také mají takovou přísnou azylovou politiku a jsou velmi obezřetní. Tam prostě pojem nelegální migrant v podstatě neexistuje, protože kde není nabídka, není poptávka. A řada poslanců tady, dokonce i z vládních stran, mi tady za ta léta říkali, když se podívali do Japonska i na základě služebních cest tady za Sněmovnu, jaká je to obdivuhodná, skvělá země, jak se jim tam líbilo. No tak také pro to něco udělejte, aby ta země byla tady taková, s takovou životní úrovní, s takovou péčí o seniory mimochodem a o zdravotně postižené spoluobčany, což já vím velice dobře. Velice dobře jsem to na vlastní kůži zažil, protože samozřejmě tam mám řadu příbuzných, kteří jsou ve velmi vysokém věku. To znamená, takže když už někam jedete za státní peníze a udělali jste si tam výlet, tak by bylo dobré se aspoň poučit, jak to v těch skutečně nejvyspělejších zemích funguje, ale i s tím hospodařením, i s tou migrační politikou, i s tím, že když se někam pomáhá, dává někam rozvojová pomoc, tak také ten stát na to musí v prvé řadě mít a zabezpečit svoje vlastní občany. A to potom samozřejmě má určitou logiku. Ale ne jako to děláte vy, kdy naši občané jsou na dlažbě, kdy naši občané nemají peníze, sami sobě si přidáváte, a ještě rozhazujete peníze bůhví kam. To znamená, to je opravdu špatná politika a s tím my zásadně nesouhlasíme.

Ale v této souvislosti, jak jsem říkal, jsem chtěl také vyzvat paní předsedkyni Poslanecké sněmovny, jejím prostřednictvím, aby přestala už lhát o SPD. Je to zbytečné, stejně si tím žádné hlasy nenaženete a my tady chceme nějakým způsobem fungovat. Ale už bylo dobré toho nechat. Protože SPD v okamžiku, že chcete (chceme?) mírové jednání a nepodporujeme válku, vy mezi to dáváte rovnítko, že jsme proruští, což už veřejnost je z většiny odhadů naštvaná na tyhlety vaše výroky. Protože nikdo nechce válku, jenom vy jste váleční štváči a dáváte rovnítko mezi názory milionů českých občanů, že když nejste pro válku, že jste proruští. Nechte to. Nebo víte co? Říkejte to dál. Ono nám to vlastně i pomůže. Protože tyhlety nesmysly kdo slyší, tak jen vám jde popularita dolů. Protože tomu už fakt nemůže nikdo věřit. Takže vlastně říkejte to dál, ty vaše nesmysly. Říkejte to. Ono je to vlastně jedno. Anebo když někdo nepodporuje politiku Evropské unie, že je proruský. To jsou prostě úplné nesmysly, lži. To je opravdu neskutečná zkratka. To je demagogie. S Goebbelsem byste si mohla podat normálně ruku při týhle demagogii odporný! Při těchto štvanicích proti lidem, kteří absolutně vůbec takové věci neříkají.

To znamená, tohleto jsou určité věci, které jsem tady chtěl zrovna při této příležitosti poznamenat, protože moji kolegové mi tady poslali nějaký váš včerejší tweet nebo co to bylo. Takže také na to reaguji, že jo. Tak vy jste reagovala sama od sebe na mě, tak já reaguji. Já tady nemluvím o vás samoúčelně. Já reaguji na váš politický útok na moji osobu. Takže si to tady vždycky musíme rozebrat tím pádem. Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. To je myslím každému jasné. Takže když na mě nebude někdo v osobní rovině útočit a říkat nesmysly, tak tady o tom také nemusím mluvit potom vůbec a nebudu o tom ani mluvit. Proč? Takže to jenom jako na okraj. Nebo když to bude v nějaké politické rovině takového toho pošťuchování v nějaké věcné rovině, tak to je jasné, tak to tady snad zvládneme každý, to je normální politický souboj argumentační. Ale ne tyhlety lži a demagogie, ohýbat moje vyjádření směrem, který jsem vůbec neřekl. Takže to jsem chtěl jenom poznamenat, aby to bylo jasné.

Pojďme ale dál samozřejmě. Vy tady trávíte vlastně čas, vy tady jste si dali obrovskou práci tím, že chcete okrást 3 miliony důchodců o jejich důchody. Ale kdy tedy budete řešit ten nedostatek léků v České republice? Já bych rád tady řešil už dávno ten nedostatek léků. A teď tady musím trávit čas tím, že bráním tomu, abyste okradli 3 miliony důchodců. Proto jsem vás chtěl vyzvat, abyste ten zákon stáhli, abyste to ukončili už dneska, protože já myslím, že většina veřejnosti už je proti vám. No, tak jako tak je proti vám, protože ty průzkumy, víme, že už vám věří jenom 20 % občanů, vaší pětikoalici.

Tady se také musím pousmát argumentu - to jsem někde slyšel, že když jsem mluvil o tomhletom průzkumu, který proběhl i na mainstreemu, že vám věří něco přes 20 % občanů, vaší pětikoalici, to znamená pěti stranám dohromady, součtu pěti stran, takže mi tady někdo psal: no ale vám jako SPD věří ještě míň. Férovka à la vládní pětikoalice. Takže pět na jednoho a míň. (Směje se.) No tak se rozdělte jednotlivě a podívejme se na to, jaká je tedy důvěra jednotlivých stran, nikoliv pětislepence, protože pět na jednoho, to je férovka ve vašem podání, případně pět na dva. Ale takhle to není férovka, která je férová. Na tu jste zvyklí vy. To je férovka v podání Fialovy vládní pětikoalice. Takže tyhlety argumenty, my jako samostatná strana, my do parlamentních voleb jsme šli samostatně, sebevědomě a máme svůj program a nepotřebujeme se slepovat do pětikoalice, abychom uspěli. Ani se do žádné pětikoalice slepovat nebudeme. To vám říkám. Pro příští volby žádný takovýhle slepenec SPD dělat samozřejmě nebude. Proč? My se umíme obhájit sami. Takže my máme náš program, který je jasný, náš politický program, co prosazujeme, a s tím jdeme čelem a s otevřeným hledím, s naším programem jdeme před naše občany, aby se prostě svobodně rozhodli v demokratických volbách.

Takže i to, jak tady paní předsedkyně Sněmovny, vaším prostřednictvím, Pekarová Adamová nás tady před rokem a čtvrt označila, že extremisté nemají být prý ve vedení Sněmovny a nemáme být v orgánech Sněmovny, no tak tento výrok je také potřeba připomínat pořád. Protože podle mě jestli je někdo extremista, tak slovo extrémní podle výkladového slovníku znamená: extrémní názory má ten, kdo má názory mimo hlavní názorový proud. A když jsem viděl ty průzkumy, tak myslím, že právě předsedkyně Sněmovny Pekarová je zcela mimo hlavní názorový proud v české společnosti. Takže jestli někdo by tady měl být extremistou, já to slovo nebudu používat, ale to byste to měla být právě vy, protože vy jste se důvěrou ocitla úplně mimo hlavní názorový proud.***




Přihlásit/registrovat se do ISP