(16.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Oproti tomu samozřejmě, jak jsem říkal, jste si tady zřídili nový úřad za miliardu korun, neomezený počet náměstků, abyste prostě upíchli vaše spolustraníky, vládní a politické trafikanty, takže vy sosáte, vy prostě ždímáte veřejné peníze, jak to jde. Vy jdete úplně, úplně jdete na hranu, abyste podojili státní rozpočet neboli peníze občanů ve svůj prospěch a abyste o ty peníze okradli naše občany, a to navíc ještě naše nejpotřebnější občany, kteří to ale platí, kteří to ale zaplatili, kteří ze svých daní, z těchto daní je právě financován státní rozpočet, který vy tímto způsobem rozkrádáte ve svůj prospěch.

No, samozřejmě mě se dneska média ptala, prý že Fialova vláda argumentuje tím, že nemáte prý 19 miliard korun na valorizaci důchodů. No je to lež, taky jsem to hnedka vyvrátil a už to bylo hned jasné, protože jenom na Ukrajinu jste dali přes 50 miliard korun, a teď říkáte, že nemáte 19 miliard pro naše občany? Jenom solárním baronům vyplácíte přes 30 miliard, přitom kvůli vaší vládě máme drahé energie, přestože jsme exportérem levně vyrobené energie, elektřiny v České republice. Vy jste dali tak vysoké cenové stropy, že máme v podstatě jedny z nejdražších energií vůbec v Evropě. Ten uplynulý rok, ano, měli jsme dokonce i nejdražší energie v Evropě kvůli vaší vládě.

Takže vy prostě dojíte, úplně dojíte ty občany, úplně neskutečným stylem, abyste mohli přerozdělovat bůhvíkam. Místo abyste zrekonstruovali, zmodernizovali gripeny, tak už se ministryně války Jana Černochová z ODS úplně třese na to, aby koupila nejdražší americké stíhačky F-35 za 100 miliard, a to je jenom nákup, pak ta údržba ještě v desítkách miliard, přestože na to nemá český rozpočet peníze, přestože lidé, už miliony lidí jsou v podstatě v uvozovkách na dlažbě, takže to je pro nás úplně nepřijatelné.

Samozřejmě tady bych ještě poznamenal, že kvůli tomu, že neřešíte drahotu a že Česká republika má dražší potraviny než například v Polsku, Německu a tak dále, tak jste vybrali, právě na té drahotě jste vybrali i díky vyššímu tím pádem výběru DPH, tak jste vybrali o 137 miliard korun více, a místo abyste je přerozdělili občanům, tak vy ty peníze dáváte na všechny možné hlouposti a na zbytné výdaje, ale ještě chcete okrást ty důchodce. To znamená, pro nás je to prostě absolutně nepřijatelné i z dalších hledisek, protože jak například v současné době již téměř 1 milion českých seniorů má problém s nedostatečnými příjmy a s úhradou nákladů na své základní živobytí, a podle studie projektu Neviditelní až 889 000 českých občanů patří mezi takzvané neviditelné seniory, tedy mezi osoby, které dlouhodobě nezvládají hradit své živobytí, ale současně propadávají systémem státní sociální pomoci, hlavně kvůli jeho složitosti, obtížné dostupnosti a neinformovanosti ze strany úřadů. A tady samozřejmě za to může zcela neschopný a nekompetentní ministr práce a sociálních věcí, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, který tady otevřeně prosazuje, jde otevřeně proti důchodcům, a prosazuje tady... Právě ti lidovci, ti to prosazují také jako tady jedni z nejaktivnější, o tom už jsme hovořil, abyste připravili seniory o jejich peníze, a všechny příjemce důchodů.

My se prostě za SPD nesmíříme s tím a nesmíříme se s tím nikdy, aby senioři po celoživotní poctivé práci živořili v nedůstojných podmínkách a dluzích, anebo aby podstupovali ponižující procedury žádostí o sociální dávky. My naopak jako SPD v případě seniorů v prvé řadě prosazujeme přijetí zákona, a my už jsme ho podali za SPD, je to zákon SPD o minimálním důchodu ve výši aktuální minimální mzdy pro všechny, kdo splnili zákonné podmínky věku a doby důchodového pojištění, a od té částky zásluhově. A rovněž chceme nastavení spravedlivé valorizace důchodů, která by nediskriminovala nízkopříjmové seniory. Poslanci Fialovy vládní pětikoalice nám ale tyto naše návrhy opakovaně blokují s tím, že je odmítají projednat, takže samozřejmě tady je to střet SPD, opoziční SPD, a vládní pětikoalice Petra Fialy, která chce okrást důchodce. Hodili jste je přes palubu, všechny příjemce důchodů, a naopak SPD bojuje tady za slušné občany.

To znamená, to jsou ty důvody, na úvod tady jmenuji ty hlavní důvody, proč SPD tady prosazuje... My tady všemi možnými, ze všech sil, všemi možnými zákonnými prostředky v souladu s jednacím řádem budeme bránit slušné občany.

Když jsem po svém včerejším více než sedmihodinovém vystoupení přečetl potom reakce vládních poslanců, vesměs těch anonymních, takže bohužel jsem zapomněl jména, protože jsem jejich jména slyšel poprvé, protože se neprojevili dosud, a byl tam nějaký poslanec Letocha - to jméno jsem slyšel poprvé, za hnutí STAN - který nejaktivněji tam mě napadal, že prý hájím důchodce, aby nebyli okradeni, a on naopak, ten poslanec Letocha ze STAN, je pro to, aby důchodci byli okradeni, aby je připravil o peníze. Je to hnutí STAN. Takže to jsem si zapamatoval, že je tam jakýsi pan Letocha, nějaký poslanec. Tady horoval velmi aktivně za to, aby všichni důchodci byli připraveni o peníze. Pak tam byl ještě ten jeden poslanec za STAN a jeho jméno si pořád nemůžu zapamatovat, to je ten z Mnichova Hradiště za STAN, teď nevím, jak se jmenuje, protože on se tady projevil předtím jenom jednou, kdy opět napadal mě za to, že hájím slušné občany, aby je Fialova vláda neokrádala o peníze, a on je o ty peníze chce okrást, takže teď jsem zapomněl jeho jméno, bohužel - možná si vzpomenu, protože to jsou takoví ti poslanci, kteří tady přímo otevřeně... hnutí STAN, to je takový ten mafiánský projekt, to my tady vidíme. Už máte dořešený Dozimetr? Už jsou puštění z vazby vaši spolustraníci? Jak to vlastně dopadlo s tím rozkrádáním peněz v pražském Dopravním podniku? To jsme tady od vás ještě neslyšeli, takže to by bylo možná dobré ještě říci. Ale co si pamatuji u toho poslance Letochy, psal na internetu, že prý potřebuje pytlík na zvracení, když slyší můj projev, kde hájím to, abyste neokrádali důchodce. A jemu se chce zvracet, když hájím důchodce a příjemce důchodů, jo? Protože on chce, aby byli okradeni důchodci, tenhleten poslanec Letocha z hnutí STAN. Takže to je potřeba si zdůraznit, o čem se tady psalo, jakým způsobem přistupují k věci, k těm téměř 3 milionům občanů, poslanci hnutí STAN. Tady se vyjadřoval aktivně pan Cogan, že je pro okradení důchodců, tady pan Letocha, bohužel si nemůžu vzpomenout na to jméno jedno - vím, že je to ten poslanec z Mnichova Hradiště, ale třeba si na to vzpomenu - ten tady taky takhle aktivně byl pro okradení důchodců. Ale ten má na mě pifku, jsem si všiml, protože nemá jiné téma než útočit na SPD, takže pořád Okamura, Okamura, ale pozitivní návrh tam jakýkoli chybí, takže to jsou taková ta přísloví - psi štěkají a karavana jde dál. Pochopitelně SPD je tou karavanou, takže na to jsem zvyklý. Vždycky takový někdo anonymní něco tady vykřikuje, ale ani vlastně nevím, kdo to byl přesně. Takže to takhle je.

Ale pojďme zpátky k věci, protože dneska je situace taková, že již milion českých občanů žije pod hranicí chudoby. Jejich počet výrazně vzrostl za působení současné vlády. Pokles reálných mezd je v České republice nejvýraznější ze všech členských států Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj.

Jo, už vím, kdo to byl, poslanec Lochman se jmenuje, poslanec Lochman z hnutí STAN. To je ten, který taky na mne teď útočil po mém včerejším vystoupení, kdy jsem tady sedm hodin hájil práva příjemců důchodů, a ten poslanec Lochman, ten taky. Letocha, Lochman se jmenoval a Cogan, všechno hnutí STAN. A to jsem si zapamatoval po včerejšku, že to jsou tři jména, která nejvíce teď bojovala aktuálně včera večer za to, aby byli důchodci okradeni. To je hnutí STAN, teď jsem si vzpomněl jméno. Poslanec Letocha je proti 3 milionům příjemců důchodů, Lochman a poslanec Cogan, ti tady byli nejvíc pro to. A ještě poslanec Výborný z KDU-ČSL, samozřejmě i další, třeba někteří se raději chytře k tomu nehlásí, ale vládních poslanců je 108 a všichni jsou na jedné lodi. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP