(2.00 hodin)
(pokračuje Patrik Nacher)

Takže kam máme směřovat ty otázky? Na ministra práce a sociálních věcí? Ale pak už se tedy bavíme často o té materii, protože ten, kdo to má na zodpovědnost ve vládě, tady není celý den. To znamená, to se na mě nezlobte, to si musíte udělat pořádek ve svých řadách. I přesto jsme se snažili držet toho tématu stav legislativní nouze.

A na kolegu Haase o té meziměsíční inflaci. Ano, já jsem zaznamenal, ale já klidně do zítřka, zítra se můžeme podívat na všechny odborné texty i některá naše vystoupení kolem rozpočtu, druhé čtení, třetí čtení, kde se ta inflace predikovala. Já neříkám, že meziměsíčně o 4 nebo o 5 %, ale predikovala se, jak jsem tady řekl, ten benchmark byl mezi 10 až 15 %. To znamená, ten údiv, že zrovna v lednu to takhle vyskočí, když začalo to zastropování, což bylo úplně jasné, že to vyskočí i z hlediska cen energií, tak bylo jasné, to bylo jasné, že to vyskočí, nevědělo se o kolik, ale že to vyskočí, to bylo jasné. Tam žádná změnová věc nebyla. Nezlobte se na mě.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Paní poslankyně Schillerová s faktickou poznámkou a pan předseda. Ještě je tam pan poslanec Haas.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Myslím, že bychom měli jít o tom přemýšlet, o těchto věcech, uležet si je, domyslet, protože příliš argumentace nezaznělo ze strany pětikoalice právě na téma legislativního stavu nouze. Chyběl nám tady především pan ministr Šalomoun, a proto já beru v tuto chvíli pauzu, nebudu tady říkat na jednání klubu hnutí ANO, to by bylo ode mě asi nepoctivé, na odpočinek a hygienu poslanců za hnutí ANO. A předpokládám, že na mě naváže můj kolega, ale to za něj říkat nebudu, ale pevně věřím, že v šest hodin ráno, až se tu sejdeme, tak že tu bude hlavně pan ministr Šalomoun, ať můžeme právě v té odborné debatě pokračovat. Děkuju. Takže já beru teď pauzu na dvě hodiny. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, dvě hodiny. Jsou ještě přihlášeni s faktickou poznámkou pan Haas a pan Kolovratník, ale necháme to tedy po přestávce, jestli oni dovolí. Ještě dám slovo panu předsedovi klubu SPD, protože asi bude chtít navázat.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Ano, já budu chtít navázat na paní předsedkyni Schillerovou. Protože tady nebyl pan ministr pro legislativu Šalomoun, tak já žádám také o přestávku na jednání poslaneckého klubu, tak je to v zákonu o jednacím řádu, jako předseda klubu, a samozřejmě využijeme tuto přestávku i na hygienu pro zaměstnance Sněmovny.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: A také to je dvě hodiny z vaší strany?

 

Poslanec Radim Fiala: Také to budou dvě hodiny. Takže pane předsedající, klidně můžete říct, že jsem požádal o přestávku na dvě hodiny, a ono to bude tedy celkem do šesti hodin a tří minut. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, přesně tak. Čtyři hodiny celkem. Čili já přerušuji jednání na přestávku klubu SPD a klubu hnutí ANO v délce čtyř hodin, tak jak požádali, a my se sejdeme v šest hodin ráno a ve tři minuty. V šest hodin a tři minuty. Do té doby přerušuji schůzi a přeji vám pokud možno krátkou dobrou noc.

 

(Jednání přerušeno ve 2.03 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP