(16.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Vláda teď před komunálními a senátními volbami nechce říct, že nepomůže, ale všichni vidíme, že opravdu nepomáhá. A proč? Stovky miliard daní z předražených energií, stovka miliard z ČEZu, to je něco, co se naopak vládě hodí. Vláda zcela úmyslně ignoruje drahotu, zcela úmyslně přivedla firmy a občany na pokraj krachu jen proto, aby si naplnila státní kasu, ze které pak štědře rozdává zahraničním zbrojním firmám, Ukrajině nebo migrantům.

Mimochodem, když už tam jednáte a už jste si odsouhlasili ten nákup jejich bojových vozidel pěchoty za 52 miliard, tak jsem vás chtěl vyzvat k tomu, aby alespoň 50 % z této obrovské zakázky zajišťovaly české firmy a český průmysl, protože my nutně potřebujeme, aby se peníze z vámi zadluženého státního rozpočtu, aby se točily zpátky do české ekonomiky, protože se mi proslýchá, že to zase budou dělat z velké části zahraniční firmy, zahraniční dodavatelé, a to je prostě nepřijatelné, abyste dál a dál zaprodávali Českou republiku.

Hnutí SPD prosazuje modernizaci české armády. Jsme pro moderní, akceschopnou armádu, to říkáme celou dobu, ale musíme také na to mít a musí to být samozřejmě reálné. Vůbec nechápu, jak v této situaci můžete nakupovat americké nejdražší předražené stíhačky za 100 miliard korun, když nám tady Švédové zdarma nabízí modernizaci našich gripenů a přišlo by nás to násobně levněji. A samozřejmě, občané se už ptají: Nebude z toho zase nějaká provize, jako to bylo za vlády ODS v čele s Mirkem Topolánkem? Není tam zase nějaká korupce? Tak doufám, že se to včas dozvíme, jak to vlastně je.

A to jsou všechno ty desítky miliard navíc, které vy jste naslibovali ve Washingtonu, v Bruselu, v Kyjevě a všude možně, ale všechno na úkor potřeb českých občanů a firem, kteří teď jsou v krizi - kvůli vaší vládě, kvůli tomu, že jste se zaprodali cizině a děláte politiku proti zájmům našich občanů a firem. A k tomu všemu výše uvedenému přidejme skandály hnutí STAN, druhé nejsilnější vládní partaje v čele s prvním místopředsedou vlády a ministrem vnitra Vítem Rakušanem, partaje napojené na organizovaný zločin.

STAN od samého počátku, od roku 2010, fakticky personálně řídí gangster z bandy nejhoršího českého mafiána a zločince Radovana Krejčíře Michal Redl, což veřejně potvrdil i exministr kultury za hnutí STAN Jiří Besser. To, že tento skutečný šéf STANu, tedy Michal Redl, byl zbavený svéprávnosti, je už jen takový ilustrativní kamínek do mozaiky této kauzy. Je opravdu šílené, že se Fialovou vládou dosazený šéf české civilní rozvědky Petr Mlejnek chodil párkrát do roka radit s nesvéprávným mafiánem a spolupracovníkem Radovana Krejčíře. Ostatně kde jinde získat informace než v podsvětí napojeném na vrcholnou politiku stran koalice Petra Fialy? Koneckonců nikdo nepochybujeme, že právě proto byl tento pán jmenován a že jeho jmenování doporučil sám Michal Redl, který byl policií označen za hlavu organizovaného zločinu kolem politiků hnutí STAN a TOP 09, jelikož, jak víme, do této kauzy organizovaného zločinu mafie je zapojen jeden z nejvyšších politiků TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil. Politicky se k doporučení Petra Mlejnka na šéfa tajné služby veřejně přiznal také místopředseda sněmovny za KDU-ČSL Jan Bartošek a tím do celé kauzy namočil i lidovce. A všechen tenhle organizovaný zločin mafie a korupce se děje pod primátorem, pod pirátským primátorem, pod pražským primátorem za Piráty Zdeňkem Hřibem, který buď o tom všem věděl, a teprve se dozvíme, že o tom věděl, nebo je tak neschopný a tak nekompetentní, že si celou dobu nevšiml, že na pražském magistrátu u jeho politických partnerů, u jeho koaličních partnerů vedení magistrátu, je organizovaný zločin a že se tam rozkrádají veřejné miliony zcela bezskrupulózně. Tak jako tak, Piráti selhali.

Mimochodem, když jsem u Pirátů, dodnes koalice Pirátů a STAN, volební koalice Pirátů a STAN, neobjasnila, kdo jsou koncoví majitelé firem, kteří jim vloni v říjnu sponzorovali volební kampaň pro volby do Poslanecké sněmovny. Dodnes jsme se to nedozvěděli a Piráti se na to neptají, protože radši chtějí být u koryt, radši chtějí být ve vládě, než aby bojovali proti korupci a proti nejasným praktikám, protože kampaň Pirátů, koalice Pirátů a STAN dodnes není vyjasněná, a jak Piráti, tak STAN k tomu mlčí.

Ale snad ještě horší na celé situaci je, že ve prospěch člověka napojeného na mafiány křivě svědčí sám premiér Petr Fiala z ODS, který nestoudně tvrdí zjevnou lež, že pan Mlejnek pomáhal s rozkrytím kauzy Dozimetr. Tuhle lež vyvrátila policie, státní zástupkyně i média hned v zárodku. Je šílené, že ve jménu podezřelého člověka, který má styky s lidmi napojenými na mafii, křivě svědčí na veřejnosti sám premiér Petr Fiala. Proč lže? Vydírají ho? Nebo je sám spojen s touhle partou kolem organizovaného zločinu? No, spojení minimálně politické tam je, to vidíme všichni.

To je otázka, kterou dnes nastolil bohužel sám pan premiér svým lhaním. I toto je jedním z důvodů, které samy o sobě jsou na pád premiéra a vlády. Bohužel, tahle vláda nasbírala za tři čtvrtě roku tolik skandálů, nadělala tolik zla, že by to stačilo na desítky pádů vlády. Ministr vnitra Vít Rakušan je předseda partaje hnutí STAN, kterou vyšetřuje hned několik policejních týmů, a jde tu o podezření z daňových úniků, praní špinavých peněz, distribuce drog, korupce, organizovaného zločinu a zřejmě přibudou i další.

Vláda Petra Fialy cíleně likviduje české firmy, české domácnosti, a to jen proto, aby vydělala peníze, které hodlá utrácet ve prospěch zahraničí. Tato vláda odmítá pomáhat svým občanům. Tato vláda likviduje demokracii v naší zemi, likviduje také lidská práva, hlavně právo na svobodu projevu a názorů. Dokonce jste vytvořili na vládě novou funkci, zastává ji jakýsi pan Klíma, kolega premiéra Petra Fialy. Vy jste zavedli funkci vrchního cenzora, který je dokonce placen z veřejných prostředků, aby kontroloval, zdali občané se vyjadřují v souladu s vládní linií, a ti co ne, tak jste dokonce vytvořili web, vládní web, jak víme, letos a vyzývali jste lidi, aby se vzájemně sousedé a přátelé bonzovali a vzájemně aby se nahlašovali, když někdo bude mít subjektivní dojem, že někdo v jeho okolí nemá názory, jaké určuje vaše oficiální vládní linie. To je neskutečný hnus, co předvádí vaše vláda. A pak samozřejmě, po všeobecné kritice, jste najednou začali tento váš zrůdný návrh bagatelizovat, ale tenhle ten návrh sám o sobě plně ilustruje arogantní, elitářskou a přehlíživou vládu Petra Fialy.

Takže tato vláda této zemi skutečně viditelně a doložitelně škodí ve všech myslitelných oblastech. Mluvil jsem o zdravotnictví, mluvil jsem o financích, mluvil jsem o sociálních záležitostech, mluvil jsem o svobodě a demokracii. Každý z občanů, každý živnostník, každý manažer a majitel firmy se o tom může přesvědčit na vlastní kapse, a ten, kdo si dovolí říct něco zakázaného, se o tom přesvědčí na své osobní svobodě. Tahle vláda překročila myslitelné hranice a měla by okamžitě odejít nebo být odejita. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP