(10.10 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže otázka je, proč státní zástupce Šaroch otočil o 180 stupňů a zcela popřel své závěry učiněné v roce 2019. Myslím si, že tuto otázku si musí klást každý soudný člověk, nejen já. Nemohu se ubránit dojmu, že tato smyšlená kauza má ovlivnit průběh nastávajících voleb nejen komunálních a senátních tento měsíc, ale potenciálně i prezidentských - ano, oni si všichni myslí, že budu kandidovat na prezidenta - samozřejmě i prezidentských, pokud bych se rozhodl a pokud hnutí by mě nominovalo. Ale to není teď na pořadu dne. Nebo je někdo přesvědčený, že chci kandidovat, a právě proto muselo dojít k tomu soudu? A vše se děje za bouřlivého tleskání a vehementní podpory velké části novinářů. Samozřejmě se o tom přesvědčíme již v pondělí. To bude proces století! Vylhanej!

O politizaci tohoto procesu a tlaku na justiční systém se nelze ubránit s ohledem na vyjadřování ústavních činitelů a politiků. Například paní předsedkyně Poslanecké sněmovny Pekarová Adamová prostřednictvím sociálních sítí a svých mediálních vystoupení vyvíjí nátlak výroky, že okrádám stát, že kauza Čapí hnízdo je organizovaný zločin a že patřím do vězení, říká paní Pekarová. 29. září 2021, týden před volbami, řekla: "Podle mě Andrej Babiš prostě patří do vězení." Dobře slyšíte. Ve chvíli, kdy se tady osm let vyšetřuje kauza, která je krystalicky jednoznačná, to je úplně jednoduché. Teď se bavíme o tom, že prostě vyčleníte firmu ze svého velkého holdingu proto, aby získala dotace, tak se chováte tak, že chcete okrást ty ostatní, kteří dotace ze svých daní platí.

A to, že to trvá tak dlouho, to je taky další důkaz toho podmanění si tohoto státu ve svůj prospěch, bohužel i složek, které by měly být zcela nezávislé. Takže já jsem si podmanil stát a složky, a proto stojím před soudem. Neuvěřitelné.

A potom samozřejmě máme tady hlavu organizovaného zločinu. Jo, to je úplně absurdní, kde chování ministra vnitra Víta Rakušana, který na svých sociálních sítí zveřejnil video, kde stojí na střeše Ministerstva vnitra, drží kalendář a ukazuje na datum 12. září - to pondělí - 2022 a doslovně cituji: "Andreji, už je čas." Nevím, proč mi říká Andreji (se smíchem), nikdy jsem s ním nemluvil, a ministr vnitra se takhle vyjadřuje. A pod ním je policie a ten systém a vláda, takže "Andreji už je čas", říká pan ministr. Já se ptám, proč tam ještě je, když důkazy na to, že je součástí organizovaného zločinu, celé hnutí STAN, jsou úplně jasné. Pominu-li, že s organizovaným zločinem nemám nic společného, a já jsem už x-krát ukazoval tu fotku pana Rakušana s panem Hlubučkem - na Primě ráno se jim to taky nelíbilo - tak je to velice zarážející, že člen vlády v pozici ministra vnitra, který má na starosti v rezortu policii, si dovolí vyvíjet nátlak v živé kauze. Ano, v živé kauze. Z pozice ministra vnitra jasně deklaruje svůj postoj k mé osobě a ovlivňuje tak činnost orgánů činných v trestním řízení.

Když se Marie Benešová stala ministryní spravedlnosti, organizovali proti ní političtí aktivisté obří demonstrace. Pamatujete? Obří demonstrace, protože se údajně báli zasahování do trestního a soudního řízení. Když ale do soudního řízení zasahuje ministr vnitra, jsou podivuhodně zticha. Takže já se jenom ptám: U mě neplatí presumpce neviny? Neplatí?

A v neposlední řadě bych zmínil rád výroky ministra spravedlnosti Pavla Blažka, ten tu není... (Ministr je přítomen.) ... je tady, který 23. srpna 2022 na tiskové konferenci prohlásil, že největší tlak na práci soudců a státních zástupců nečiní politici, ale jsou to internet a média. Cituji: "Obvinit politika dnes podle Blažka není projevem odvahy státního zástupce či policisty, protože vám zatleskají úplně všichni, novináři, poslanci z druhé politické strany, část médií. Odvaha se dnes projevuje u soudců a státních zástupců zejména tím, že nepodléhají mediálním tlakům a soudí tak, jak mají podle zákonů." Tak já pevně věřím, že soud bude soudit podle zákonů, podle důkazů a podle pravdy. Pan Blažek dále pokračuje: "Víme tady všichni, že většinou jsou spíše pod tlakem, aby toho či onoho nejenom politika, ale i podezřelého spíše odsoudili, protože to očekávají média." Ano, média. Včera na tiskovce se nás neptali na našich 28 bodů, co chceme udělat pro lidi, ale tam terorizovali naši kolegyni Vildumetzovou Mračkovou. Taková prasárna neuvěřitelná, fakt. Takže očekávají média, možná i lidé u televize, ano, ano, řvou na náměstí: Babiš patří do vězení. Neuvěřitelné. Takže já s ministrem spravedlnosti souhlasím. Je tam vzadu, souhlasím s vámi, pane ministře. On mě neslyší, to nevadí, že to je pravda. Ať chcete nebo ne, je zde vyvíjen tlak, zejména co se týká politiků. Pak už jen záleží na tom, zda jste oblibě, nebo nikoliv. Je faktem, že je zde politická poptávka po mém odsouzení, a to dokonce od politiků působících v těch nejvyšších patrech politiky, o tom jsem mluvil. Proto jsem přesvědčen, že jde o politický proces, a nepochybuju o tom, že pětikoalice místo toho, aby nám řekla, že zastropuje elektřinu na 1 500 korunách za megawatt, tak bude říkat: No, ten Babiš, vidíte ho, to je strašné. Takže to budou říkat, ne, už se na to všichni těší, ale já se těším taky. Proto říkám, že jde o politický proces a že v tomto kontextu dochází k porušení mého práva na spravedlivý proces.

Teď mám tady monitoring, co říkali: Zdechovský, 30. 7.: "Proč Rathové a Babišové nesedí ve vězení?" Zdechovský: "Někdo se dostane do vězení za krádež housky, někdo ukradne 50 milionů a nic se mu nestane. V Německu usvědčení podvodníci končí ve vězení." 19. května 2021. 11. listopadu: "Do vězení nechce." 20. listopadu 2021: "Kandidovat musí, aby nešel sedět." 30. 3. 2022: "Mohlo by to být pět až deset let vězení." Spravedlnost dává na frak, tady je lidový soudce Zdechovský. To je ten, co zastupoval šmejdy a prezentoval Okamurovi byznys plán. Dneska je každý den v televizi, on rozumí všemu. To je ten, který štval Hohlmeier, tu zkorumpovanou německou političku, proti mně a média s ní dala interview.

A potom tady máme: Markéta Pekarová Adamová, 24. 8. 2021: "Chce být v politice, aby neskončil ve vězení, říká předsedkyně, třetí nejvyšší ústavní činitelka." 7. 9. 2021: "Jeho cílem je vyhnout se vězení, kam patří, říká paní Pekarová." 3. 10. 2021: "Pandora Papers, Chce se vyhnout vězení, pral peníze, říká paní Pekarová." 6. 10. 2021: "Pandora Papers, procvičit slovíčka vězení." 8. 10. 2021 říká Pekarová Adamová: "Andrej Babiš patří do vězení." Úžasné.

Marek Ženíšek, doteďka ani nevím, co to je, nebo TOP, nebo STAN... TOP, no tak to je jedna parta. 17. 12.: "Nejhorší je, že Malé" - kolegyně Malá - "o zavření AB musela říct asi její dcera, říká pan Ženíšek." Pan Ženíšek říká 1. 8. 2021: "Aby nešel Andrej Babiš do vězení, obětuje úplně všechno." 13. 9. 2021: "Spojil by se i s Marťany, jak Paroubek" - já je neznám - "aby nešel do vězení, říká Ženíšek." To jsou vyjádření.

Pan Bartoš, ten, co mi psal, že by chtěl být primátorem Prahy, a antibabiška Bastlová to dobře ví, protože to máme na esemeskách. Co říká pan Bartoš 2. 9., to jsem měl shodou okolností narozeniny, ale to je jedno: "Kdyby Andrej Babiš nebyl premiér, už dávno sedí! říká pan Bartoš." Úžasné, ne? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP