(14.00 hodin)
(pokračuje Vondráček)

Jakmile budeme usnášeníschopní, budeme hlasovat o návrhu pana poslance Volného, který navrhuje, bychom tento bod přerušili do přítomnosti ministra kultury. Sněmovna je usnášeníschopná. (Stále přibíhají poslanci.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 159, přihlášeno je v tuto chvíli 99 poslanců, pro 12, proti 34. Návrh byl zamítnut.

 

Je 14.00. Já jsem si původně připravil krátkou řeč, ve které bych se s vámi rozloučil a popřál vám mnoho štěstí a úspěchů ve volbách anebo mimo ně, ale vzhledem k tomu, že již i mediálně je avizováno, že se asi ještě jednou potkáme, tak se s vámi neloučím.

V každém případě je 14.00 a podle dohody předsedů klubů ještě z grémia z úterý je dohodnuto, že budeme respektovat tento čas a budeme nyní hlasovat o vyřazení zbylých neprojednaných bodů této schůze. K tomu něco pan předseda Bartošek, poté pan předseda Michálek.

 

Poslanec Jan Bartošek: Děkuji za slovo, pane předsedo. Na grémiu skutečně tato dohoda zazněla. Každopádně vzhledem k tomu, že včera díky - a teď to není osobní - ale díky zmatečnému hlasování za klub ANO, které dnes změnilo svůj názor, bych dal návrh, abychom doprojednali tento bod a poté následně vyřadili body. Jedná se o to, že toto není zákon. Jsem přesvědčený, že podle jednacího řádu můžeme pokračovat v jednání. V případě, že se mnou nesouhlasíte, tak bych to navrhl jako procedurální návrh, abychom dokončili tento bod a poté vyřadili body. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Ono je to naopak. My na základě dohody ve 14.00 končíme, nedohodnou-li se předsedové jinak. Takže bych v takovém případě třeba přerušil na pět minut a pojďme se domluvit, jak to uděláme. Anebo ještě dám slovo panu předsedovi Michálkovi.

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji za slovo. Já jsem chtěl říct za klub Pirátů, že jsme rozhodně neprojednali všechny důležité body. Máme tam dlouhodobou valorizaci platů učitelů, to je pro nás naprosto zásadní věc. Ten bod jsme neprojednali. Je to vratka ze Senátu, která se má projednat na nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny. My se určitě nehlásíme k tomu, že bychom teď měli všechny body vypouštět a takto zásadní návrh zákona neprojednat.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Takže pět minut a já vás asi poprosím, jestli se poradíme tady přímo u mého křesla. Pojďte za mnou, předsedové.

 

(Jednání bylo přerušeno od 14.02 do 14.07 hodin.)

 

Je 14.07, budeme pokračovat. Přečtu několik omluv. Nevím, jestli tahle byla čtena. Pan poslanec František Elfmark se omlouvá dnes od 13.45. Omlouvá se pan poslanec Aleš Juchelka dnes od 13.40. Omlouvá se dnes od 13.30 do konce jednacího dne pan poslanec Zdeněk Ondráček.

Výsledkem jednání předsedů politických klubů je, že nyní budeme hlasovat o vyřazení zbývajících bodů z této schůze s výjimkou bodu 203, odvolání Hany Lipovské, který bude doprojednán dnes. (Zní gong.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP