(10.40 hodin)
(pokračuje Bojko)

Jo, smějte se, smějte se, je to tak. Vy jste zářným příkladem toho, jak pak Kubek před 10 lety striktně odmítal očkování proti prasečí chřipce, že nebude podporovat nějaké pokusy na zdravotnickém personálu. Za 10 let, za 10 let vás ta farmaceutická lobby, většinu těch lékařů, zkorumpovala. Jenom v loňském roce bylo odsouzeno 150 lékařů a je možné, že jeden z nich sedí tady, jeden z nich sedí tady a my to nevíme, protože to jméno jsme se to nemohli dovědět. On jediný jejich trest byl 150 % toho korupčního jednání. A bylo jich, podotýkám, 150, a za mě je to jednoznačně špička ledovce. Jsou lékaři, kterých si já nesmírně vážím, a to jsou lékaři, kteří opravdu jsou specialisté, ortopedové, operatéři hrudníku, srdce a tak dále. Ale to, jak se tlačí neustále na vakcinaci, neuznávají se protilátky - vždyť očkujeme jen proto, aby ty protilátky vznikly! A my je nemáme ani po dvou očkováních u většiny pacientů. A budeme očkovat potřetí, počtvrté, popáté? A když někdo ty protilátky má, tak mu je nebudeme uznávat? Vždyť to je zásadní věc, že buďto prodělal tu nemoc, nebo je prostě tak odolný, že přežije.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Skončil váš čas k faktické poznámce. Nyní poslankyně Věra Procházková. A ještě předtím konstatuji, než jí udělím slovo, omluvu poslance Stanislava Fridricha od 12 hodin do 14 hodin. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Věra Procházková: Děkuji za slovo. Zdravím všechny. No, co si to dovolujete, pane Mariane Bojko, prostřednictvím předsedajícího? Mě sem do Sněmovny poslali občané, a že si mě vy nevážíte, je mi úplně jedno, protože já si vás tady nevážím za tahle slova. A lékařka jsem.

Aby bylo jasno, tak pokud vím a všichni jste to tady řekli, protilátkami se zabývá spousta odborníků a je to správně, určitě. A věřím tomu, že my tady to nevyřešíme, jo? Není potřeba to řešit na půdě Poslanecké sněmovny. To je vysoce odborná otázka. To není jenom, že si tady něco budeme povídat. Chtěla bych vidět vás všecky, Terezko, prostřednictvím předsedajícího, zda budete opravdu nést odpovědnost, tak jako by muselo nést Ministerstvo zdravotnictví, za to, že dáte nějakou hladinu. A pořád to tady nikdo neřekl, jaká je vlastně ta hladina, která by se měla uznat. Nikdo to tu neřekl. Víte ji vůbec? Jste ochotni tady sdělit občanům, že za této hladiny můžou být imunizováni a můžou si dovolit jít kamkoliv, aniž by měli očkování? Nejste. Hladinu nemáte, tu hladinu teprve všichni zkoumají. A ministerstvo má jediný problém, a to je výše té hladiny. Ono si prostě nemůže dovolit ze zákona vyhlásit nějakou hladinu, na kterou nemá podklady. Zase by to jejich rozhodnutí shodil Ústavní soud a všechno to, co by se stalo, museli by nést za to odpovědnost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní poslankyně, skončil čas pro vaši faktickou poznámku, děkuji. Nyní poslanec Petr Třešňák s faktickou poznámkou. Po něm se připraví k faktické poznámce Lukáš Bartoň. Máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslanec Petr Třešňák: Budu stručný. Já jsem tak čekal, když vystoupil s faktickou pan doktor Kaňkovský, že to vrátí do odborné roviny, a tak přesně měla ta diskuse vypadat. A k tomu, co teď říkala Věra Procházková: já s ní naprosto souhlasím, to, co tady předvádí pan Bojko, mi přijde jako nedůstojné této Sněmovny. Ale podívejte se, prosím, do vlastních řad. Kdo tu dneska rozjel debatu tímto směrem? Vždyť to byla vaše kolegyně paní Pastuchová, prostřednictvím pana předsedajícího, která si také neváží kolegů zvolených do Poslanecké sněmovny. Já rozhodně nejsem z té strany politického spektra, abych se kolegyně Hyťhové zastával, ale tady se jí musím zastat. Tady měla být odborná diskuse, a ne zpochybňování jakéhokoliv vzdělání nebo odbornosti.

Paní Pastuchová, prostřednictvím pana předsedajícího, včera jsme tu hlasovali o mnoha zákonech. Vím, že jste k nim nevystupovala. Hlasovalo se o Dukovanech, o obnovitelných zdrojích. A já si myslím, že to jsou věci, o kterých vy taky víte tužku (?), a taky jsem to tady nezmiňoval. Díky.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní bude vystupovat poslanec Bartoň, připraví se poslankyně Jana Pastuchová. Máte slovo.

 

Poslanec Lukáš Bartoň: Děkuji. Rád bych reagoval na pana ministra. Nejsem lékař, nejsem odborník. Budu reagovat jako pacient. Když jsem před mnoha měsíci chytil covid, v průběhu nemoci jsem byl na dvou testech PCR. Oba dva mi vyšly negativní. Nemoc jsem prodělal, ono je to docela jasné, když ztratíte čich a chuť, co máte. Naštěstí doktorovi stačilo jen mě vidět a hned mě léčil na covid. Poté jsem si také udělal test na protilátky, které vyšly vysokých hodnot. Po prodělání nemoci jsem šel, hned když jsem mohl, na rodinnou oslavu, kde bohužel švagrová druhý den měla pozitivní test, a hygiena mě ihned po prodělání covidu dala do karantény, protože jsem neměl pozitivní PCR test.

Takže se na vás obracím, jestli to předáte panu ministrovi zdravotnictví. Je to fér? Je to vůči mně fér? Nebyl bych v té karanténě, kdybych měl pozitivní test, ale já jsem měl dva negativní, manželka měla také negativní, stejně to prodělala, ale do karantény jsem šel.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní faktická poznámka poslankyně Jany Pastuchové, připraví se Lubomír Volný. Prosím, paní poslankyně, máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslankyně Jana Pastuchová: Děkuji, pane předsedající. Jenom krátce odpovím. Včera jsem byla řádně omluvena, pane poslanče, řádně omluvena.

Svým vystoupením jsem chtěla tady kolegyni jenom říct, že bylo několik výborů zdravotnictví, a že když ji to téma tak zajímá, že tam ani jednou nebyla? To je druhá odpověď.

A pro poslance Volného, vaším prostřednictvím. Musíte si správně googlovat. Nejsem obvodní lékařka, ale děkuji za kompliment.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní poslanec Lubomír Volný, připraví se Karla Maříková. Stále faktické poznámky a ti s přednostním právem čekají na jejich vyčerpání. Rád bych se dostal dále. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Lubomír Volný: Omlouvám se, prostřednictvím pana předsedajícího, paní poslankyně. Vy skutečně, ať jste, kde jste, nejste lékařka, takže nevím, co vás opravňuje k tomu, abyste tady urážela své kolegy, že nejsou kvalifikovaní. Proč nikdo nechodí na ty výbory, to je jednoduché: protože tam převládá ta covidová mafie, tam se objektivní informace nedozvíte. Jít na výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, to je úplně jedno. Tam nemusíte chodit, protože tam se zaujímají politická, nikoliv odborná stanoviska. Kdokoliv bude tvrdit cokoliv jiného, tak jenom lže sám sobě, popřípadě občanům.

Tady zaznělo něco o tom, že nějaké ministerstvo za něco nese zodpovědnost. Prosím vás, za co nese Ministerstvo zdravotnictví zodpovědnost? Nese zodpovědnost za testy? Tady jste slyšeli: pirát, prosystémový, provakcinační, dvakrát negativní test. Kdo mu vrátí ty peníze nebo ten čas, o který přišel tím, že byl 14 dnů doma? Za co nese ministerstvo zodpovědnost? Za to, že se děti testovaly rakovinotvornými testy? A já to můžu říct, že byly rakovinotvorné, protože nikdo z vás, a zejména ministerstvo, mi není schopno dokázat, že nebyly rakovinotvorné. Není mi schopno dokázat to ministerstvo vůbec nic, že tam nebyl použit etylenoxid k jeho dezinfekci. Nemáte na to žádný papír, ty testy byly necertifikované. Já na to mám odpověď vašeho ministra, vašeho ministra zdravotnictví. Nevíte, kdo to vyrobil, kde to vyrobil, z čeho to vyrobil, jak to vyrobil, a ministerstvo nese jakou zodpovědnost? Žádnou, protože vy jste přinutili děti, aby si to dobrovolně strčily do nosu, takže nenese ministerstvo žádnou zodpovědnost. Mimochodem to ministerstvo, které na objednávku nutí své úředníky, aby psali protizákonná opatření. Kdo nesl zodpovědnost za protizákonná nařízení Ministerstva zdravotnictví? Proč tady lžete? Nikdo. Kdo byl potrestán? Odešel ministr? Zatkli někoho? Mávejte si rukama, jak chcete. Zatkli někoho? Za co nese Ministerstvo zdravotnictví zodpovědnost? To mě zajímá. To kolegyně, prosím vás, vystupte a řekněte mi, za co nese Ministerstvo zdravotnictví zodpovědnost? Jak bude postiženo za to, že uzná protilátky? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP