(14.00 hodin)
(pokračuje Profant)

A teď ten problém, respektive teď, co se stane s přijetím tohoto zákona. Ten byt je ve špatném stavu. Začne-li platit novela zákona o hmotné nouzi a státní sociální podpoře, která bude klienta a vlastníka bytu nutit k úpravám, majitel bytu nebude moci po finančně náročných úpravách klienta v bytě nadále mít, jelikož nájemné bude muset radikálně zvýšit. Pan Bronislav je samozřejmě na byt zvyklý, nikomu ze sousedů nevadí. Život na ubytovně pro pana Bronislava není možný kvůli již zmíněným zdravotním obtížím. Co má takovýto člověk dělat? Jak to budeme řešit? Ten byt je nevyhovující a podle tohoto návrhu by přišel o možnost ho financovat. Ten pán je jasně nemocný, je mu přiznán invalidní důchod třetího stupně, a přesto mu tato Sněmovna chce odebrat ty poslední prostředky na bydlení, chce ho vystěhovat na ulici, aby jeho osud byl ještě obtížnější? To je opravdu nedůstojné, stejně jako chování mých kolegů, kteří neposlouchají.

Tímto příběhem jsem chtěl říct, že snížená kvalita bytu nemusí být důsledkem úmyslného ničení nebo zlé vůle pronajímatele. Bydlení ve finančně dostupném bytě je při pravidelném využívání -

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Tak já vás přeruším. Omlouvám se, pane poslanče. Je 14 hodin.

Mám tady žádost o to, abychom se jako předsedové poslaneckých klubů sešli - máme tady salonek alokovaný za mnou - abychom se krátce poradili, co s tímto dál.

 

Takže já přerušuji tuto schůzi Poslanecké sněmovny. Uvidíme se v pátek v 9 hodin. A požádám zde po mé levici, jestli se můžou zástupci poslaneckých klubů sejít. Děkuji.

 

(Schůze přerušena ve 14.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP