(9.40 hodin)
(pokračuje Volný)

Už teď je jasné, že vaše vyšetřovací komise za ty tři měsíce nemůže nic z toho zvládnout. Nemůže. Vy ty analýzy nemůžete provést, ani jste je neplánovali, ani je provést nechcete, protože ty analýzy by šly proti vašim oficiálním politickým stanoviskům, prokázaly by, že čím více opatření, tím více mrtvých, a vyrazily by vám z rukou zbraně, nebo respektive vy tam žádné nemáte, jde spíš o to, že byste nemohli tu komisi zneužít ke vzájemnému napadání a k píárovému využívání prostoru Poslanecké sněmovny k vedení vlastní volební kampaně.

Vrátím se ještě k léčbě, která nebyla prováděna. A pokud toto nebude velmi rozsáhlá kapitola, ke které v rámci vyšetřovací komise přizvete odborníky z celého spektra, to znamená od zapřisáhlého obránce včasné léčby známými a lacinými léky až po zrzavého kočkomila, který v oboru vůbec vzdělaný není a šíří tady už rok a půl poplašné zprávy o statisících mrtvých, o mrazácích, o všem možném, a nevyslechnete si je v rámci té své komise, tak opět nemůžete vydat žádnou relevantní zprávu. Ani nevydáte.

A to je zase proces, který nestihnete za tři měsíce, protože vy musíte ty lidi nejen vyslechnout v rámci zasedání této komise, ale vy je musíte i konfrontovat a potřebovali byste k tomu tuny a tuny nastudovat, ne že vám je někdo přiveze, ale nastudovat tuny a tuny a tuny materiálů, které jsou ve vzájemné kontradikci, materiálů, které na jedné straně píšou soukromě lékaři bez jakékoli dotace, a na druhé straně materiálů, které vytvářejí zrádci vědy za peníze farmaceutických společností. A vy byste se tím museli prokopat a museli byste... (Poslanci z ANO v lavicích před řečništěm si povídají, smějí se a vyrušují.) Kdybych tady měl křídu, tak už ji po vás hodím.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Pane kolego, já si případně pořádek zjednám sám.

 

Poslanec Lubomír Volný: Tak vás o to poprosím, abyste byl proaktivní v tomto. Děkuji.

Takže vy to nemáte šanci zjistit za ty tři měsíce. Nemáte. Vyšetřovací komise OKD potřebovala k ukončení své činnosti pod výborným šéfem ze strany pirátské, to musím uznat, prostě byl apolitický, odborně na výši a zvládal to, potřebovala myslím tři prodloužení své činnosti. To tahle Sněmovna už nestihne. A to OKD nebylo tak složité jako covidová krize, to se asi shodneme všichni. Tam byl prostě nějaký obchod, kde někdo vědomě buďto lhal, anebo nelhal. A spousta věcí byla známá předem. Ty informace jsme prostě měli. Měli jsme je navnímané z veřejného prostoru a jenom jsme se utvrzovali v těch oficiálních dokumentech, jestli to máme navnímáno správně, nebo špatně.

Ale vy budete stát úplně před novým problémem, protože žádná taková krize v historii České republiky prostě nebyla. Vy to chcete stihnout za tři měsíce. Jak chcete stihnout za tři měsíce, nejlépe ještě veřejně, proti sobě postavit někoho, kdo má reálné zkušenosti s preventivní i včasnou léčbou COVID-19 a má za sebou stovky zachráněných životů, jako bude třeba pan primář, doufám, že to řeknu správně, Rezek z brněnské nemocnice U svaté Anny, který začal ilegálně, nelegálně, načerno zachraňovat životy svých pacientů, protože už ho nebavilo chodit do práce a nechávat své pacienty umírat. A to by mělo být taky součástí té zprávy vyšetřovací komise. Ale nikde jsem to od vás, pane Michálku, neslyšel, že by to mělo být součástí její činnosti.

Tady existovali lékaři, kteří - to ani není off label, to není ani lege artis - oni prostě opravdu načerno, protizákonně, nelegálně zachraňovali lidské životy. A činili tak několik měsíců. A nemohli se veřejně ozvat, dokud ta informace neunikla k nám do Volného bloku a dokud jsme ji my nezveřejnili a nezačali tady o tom diskutovat. A bylo to u nás i na Slovensku. Košický protokol je toho krásnou ukázkou.

Takže pokud součástí té vaší zprávy nebo té vaší vyšetřovací komise nebude i zhodnocení včasné a preventivní léčby a zhodnocení všech těch léků, které už jsou dneska k dispozici a o kterých víme, že jsou v praxi úspěšně používány, a je jich minimálně teď pět - Isoprinosin, Ivermektin, Immunor, Bundesit, což je účinná látka v inhalátoru pro astmatiky, a ten další už si nevzpomenu - tak opět ta vaše zpráva je k ničemu. Dobře, odhalíte, ukážete na to, že nedokážete pochopitelně, nikdy nikoho nezavřete, protože to bylo uděláno dobře, ti mafiáni nejsou hloupí, ale ukážete na to, že někdo si pomohl ke stovkám miliard. Ale to už celá republika ví. Ale tady teď už nejde o ty miliardy. Ty jsou pro mě jakoby druhořadé.

Mně jde o to, že tady umřelo třicet tisíc lidí, a to hlavně by měla ta vaše zpráva vyřešit. A mělo by se zjistit, proč těch třicet tisíc lidí umřelo. Jestli náhodou neumřeli kvůli tomu, co říkal pan profesor Žaloudík, který byl tou covidovou mafií a vámi opozicí taky, a jeho strana, za kterou kandiduje, ČSSD se ho nezastala ani půlkou slova, který jasně řekl na jaře 2020, pokud přestaneme léčit všechny ostatní nemoci, tak na podzim se nám to vrátí jako bumerang a lidé začnou umírat. A přesně to se stalo.

Bude součástí té zprávy nebo činnosti vaší komise analýza smrtnosti v České republice od ledna do listopadu a dále? Budete zjišťovat, jak je možné, že od ledna do listopadu jsme měli méně mrtvých, než byl průměr předchozích let, a až od listopadu to tak dramaticky stouplo? Přesně jak předpovídal pan profesor Žaloudík, který se od vás, od opozice, ani od své strany ČSSD nedočkal ani jednoho slova zastání? Protože pan profesor Žaloudík se trefil. Řekl, že na podzim začnou umírat lidé, kteří nebudou operovaní kvůli nemocem oběhové soustavy, kvůli svým onkologickým problémům a kvůli jiným zdravotním problémům. Lidé umírali, protože se báli jít k lékaři. Měli příznaky infarktu, měli příznaky mrtvičky. A umírali doma, protože se báli jít k lékaři kvůli covidu. Lékaři měli zavřené ambulance a ordinovali na dálku. Lékaři nevyužívali možnosti léčby. Ta léčba spočívala v tom, že vy buďto ten covid přežijete doma, nebo půjdete do nemocnice, kam se chodilo z osmdesáti procent umírat.

Bude toto součástí práce vyšetřovací komise ke COVID-19? Kdy to chcete stihnout? Kdy to chcete stihnout, vzhledem k tomu, že jsme uprostřed horké volební kampaně? Všichni budete objíždět regiony. Všichni budete přesvědčovat voliče, jak jste skvělí. Budeme se míjet tak různě v těch svých autobusech po republice, občas potkáme nějaký kamion. Všichni budete zaneprázdněni tím, abyste dosáhli co nejlepšího volebního výsledku. A vy mi chcete říct, že budete aktivně a kvalitně pracovat na tom, abyste ochránili tuto zemi před další vlnou COVID-19? Vždyť je to hloupost. Vždyť je to lež.

Vy tady oficiálně lžete do očí svých voličů, protože vám to poradily vaše píárové týmy. Vy tady akorát... My tady dneska společně ustanovíme vyšetřovací komisi, vznikne nám jedno předsednické místo, někdo vydělá něco málo pár korun navíc, párkrát se sejdete, poštěkáte se tam a nevyřešíte nic. Tak to prostě bude. To aspoň ta vyšetřovací komise OKD měla nějaký řád a nějaký smysl. A bohužel akorát upevnila občany České republiky ve skutečnosti, že dovolat se spravedlnosti v této zemi prostřednictvím vyšetřovací komise je absolutně nemožné. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP