(9.10 hodin)
(pokračuje Michálek)

Z řad koalice, včetně tolerující strany KSČM, zaznělo, že je nezbytné vyčkat na to, až Nejvyšší kontrolní úřad přijde se svým závěry. Ty závěry nyní máme na stole a myslím si, že by bylo žádoucí, aby na jejich základě Poslanecká sněmovna schválila v rámci zprávy vyšetřovací komise doporučení tak, abychom podnikli rychlé kroky, aby se zejména teď na podzim neopakovala situace z minulého roku. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vám děkuji. Poprosím pana navrhovatele, aby se mnou sledoval od stolku zpravodajů veškerou rozpravu, kterou tímto otevírám, a ptám se, kdo se hlásí do rozpravy k tomuto bodu. Pan poslanec Lubomír Volný.

 

Poslanec Lubomír Volný: Takže dobrý den, dámy a pánové. Já bych za normálních okolností pouze pozitivně kvitoval vznik parlamentní vyšetřovací komise, kdyby tato komise nevznikala několik měsíců před volbami a nebylo by jasné, že bude pouze kolbištěm politických představení pro veřejnost. Myslím si, že vyšetřovací komise Parlamentu České republiky, která v této části nebude vyšetřovat i podíl opozice, takové pseudoopozice na tom, co se tady událo za poslední rok a půl, je vyšetřovací komise, která bude úmyslně slepá a hluchá.

Připomeňme si, že tady vládne hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM, to je pořádku. Nicméně máme takový jednací řád a máme tak otevřená pravidla, že když jste členem poslaneckého klubu, který je rozhodnutý nějakým způsobem mařit vládní činnost a vládní jednání, tak máte v rukou tak obrovskou zbraň, že si můžete vzít 12hodinovou pauzu, každému svému členovi, který je nadán přednostním právem, můžete napsat půlhodinový text, který se bude týkat problému, on jej tady může předčítat, i když nechci urážet kolegy z takzvané demokratické opozice, protože víme, čeho jsou schopni jeho předsedové klubů a předsedové stran.

(Zvoní mu telefon.) Omlouvám se, maminka mi volá. (Zvedá telefon.) Až za chvíli, mami, čau. Takže prosím vás, je to tak, že tyto strany pseudoopozice by chtěly hodit veškerou vinu za těch 30 000 zavražděných na vládu. Já s vámi souhlasím, že vláda nese zodpovědnost za těch 30 000 mrtvých a že byli zavražděni, to ano. Nicméně vy, kdybyste nechtěli, aby ti lidé byli zavražděni, tak by dneska žili. Ale vám to vyhovovalo taky, protože vy se řídíte heslem "čím hůře, tím lépe".

Ano, tady existuje covidová mafie, která rozkradla stovky miliard, a určitě zprávy všech možných úřadů nám poskytnou vodítka, kam ty peníze tekly, nicméně vy jste je tam téct nechali a prodlužovali jste období utrpení českého, moravského a slezského národa a všech občanů České republiky jakékoliv národnosti, pohlaví a politické orientace, protože se vám to hodilo. Ono se vám hodilo, že ti lidé trpí. Protože v okamžiku, kdy vy nechcete, aby se něco v této Sněmovně projednalo, tak ono se to prostě neprojedná. Vy si vezmete 12 hodin pauzu, vyšlete tady 15 lidí s přednostním právem, ti si tady můžou vykládat po půl hodině a je konec jednacího dne. A připomeňme si, jak se tady prodlužovaly nouzové stavy. Řekněme to lidem, protože my ve Volném bloku se snažíme lidi politicky vzdělávat, snažíme se jim představovat legislativní proces alespoň na té úrovni, kterou zvládnu já s jednou šestitisícinou inteligence červeného trpaslíka. Se stejnou představou o tom, jak by mohl běžný občan zvládnout jednací řád, vysvětlujeme jednotlivé prvky jednacího řádu.

Ale bohužel narážíme tady na ten píárový a marketingový zákon, který vy tak strašně zneužíváte proti vlastním voličům, a to je to, že běžný, průměrný občan má tříměsíční politickou paměť. On už si prostě nepamatuje, co se stalo před čtyřmi měsíci, a většina lidí bohužel - přesně, jak je ta Gaussova křivka - tak má tu politickou paměť dokonce podstatně kratší. Takže lidé už si nepamatují, co bylo před měsícem, kdo co řekl. Mají jen pocit, že si to pamatují, ve skutečnosti často přiřazují jednotlivé výroky různým osobnostem chybně a mylně. Myslí si, že některé strany zastávají nějaká stanoviska, která ve skutečnosti nezastávají.

No a tady tato vyšetřovací komise, pokud se nedotkne i vaší činnosti, tak bude, jak jsem říkal, slepá a hluchá, protože tady přišla vláda, menšinová vláda reprezentovaná hnutím ANO a ČSSD, a požadovala zavedení nouzového stavu, potvrzení prodloužení. No a my všichni, na začátku té covidové krize nemající žádné informace, netušíce, proti jakému nepříteli stojíme, jsme zavedení nouzového stavu umožnili a na začátku i prodloužili. Myslím si, že to bylo logické a racionální jednání lidí, kteří stáli proti novému, neznámému nepříteli, který byl znám pouze těm lidem, kteří jej geneticky vyrobili, pravděpodobně v čínském Wu-chanu, a zřejmě těm, kteří jej pravděpodobně úmyslně vypustili s cílem vyvolat globální mediální pandemii.

To, že COVID-19 je geneticky upravený vir, to už není konspirační teorie, je to oficiální vyšetřovací verze amerických orgánů, které se snaží vyšetřit už jenom to, jestli ten vir z čínského Wu-chanu unikl omylem nebo náhodou. Takže mě tady prosím vás nekamenujte, že šířím konspirační teorie, protože šířím oficiální vyšetřovací verzi amerických orgánů, což by měli ocenit zejména amerikanofilové tady, prostřednictvím pana předsedajícího, třeba z ODS nebo TOP 09.

Vláda tedy přišla a požádala znovu o prodloužení nouzového stavu v době, kdy už tady vystoupil na tiskové konferenci, kam byl pozván Volným blokem, pan profesor Beran a oznámil, že existuje účinná léčba vůči COVIDu-19, že ta léčba má obchodní název v České republice Isoprinosine, ale jinak je to inosin pranobex, tuším, účinná látka, která je součástí stovek různých léků, protože na tuto látku - (Odmlčuje se, protože je silný hluk v sále.) Děkuji. Na tuto látku už vypršela licence, takže je generická a k dispozici zdarma.

Vláda, přestože měla tyto informace k dispozici, nechala zmařit průběh studie, která měla proběhnout v rámci celé republiky a která mohla už dnes jednoznačně a stoprocentně odpovědět na otázku, jestli inosin pranobex nebo Isoprinosine jsou účinnými léky vůči infekci COVIDu-19. Vláda toto odmítla, nositele této informace označila za šiřitele dezinformací. Prof. MUDr. Jiřího Berana, CSc., našeho vědce a lékaře, který je nejvíce citovaným lékařem a vědcem v zahraničních vědeckých magazínech - nikdo nedosahuje počtu jeho citací - označila za dezinformátora, lháře a téměř mu dala nálepku ruského agenta. Dokonce tohoto člověka místo toho, aby jej vzala jako partnera a jeho informace se pokusila vědeckým způsobem ověřit v praxi - v době krize, kdy poté místo toho, abychom vědecky ověřovali bezpečné léky, nutíme lidem za tenisky nebezpečné a neprověřené infuze - tak tohoto člověka profesionálně dehonestovala. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP