(9.10 hodin)
(pokračuje Volný)

A tyhle chyby bohužel naši takzvaní spojenci dělají, i když se dopouštějí státního terorismu. Tyto informace jsou nezpochybnitelné, ruská FSB má pana Parkera Wilsona natočeného, a já si myslím, že bychom se měli touto situací zabývat, pokud nejsme pokrytci, a měli bychom vyhlásit sankce vůči Spojeným státům a vypovědět solidárně agenty, kteří se tváří jako diplomaté, z jejich ambasády. A proto navrhuji tento bod k diskusi jako první bod dnešního dne. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já se jenom zeptám, já jsem zachytil - Mezinárodní terorismus by se to jmenovalo, ten bod? Mezinárodní terorismus USA, nový bod. Pak se mi hlásil pan poslanec Vondrák, poté pan poslanec Holomčík.

 

Poslanec Ivo Vondrák: Dobré dopoledne. Dámy a pánové, mám alternativní první bod dnešního jednání. Je to bod, který by měl být navýsost konsenzuální. Já bych vás chtěl požádat, abyste vyslovili souhlas s projednáním závěrečné zprávy o činnosti kontrolní rady Technologické agentury České republiky. Ten důvod, proč tak činím, je ten, že je na to vázáno stanovení odměn této kontrolní rady, a pokud to neprojednáme, tak to v podstatě nějakým způsobem velmi zkomplikujeme. Takže já bych vás chtěl požádat, abychom se domluvili na tom, že jako první bod dnešního jednání bude tento bod. Je to bod velmi krátký, věřím, že bude konsenzuální. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vám děkuji. S přednostním právem pan předseda Chvojka se mi hlásil z místa před chviličkou.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo, pane předsedo. Nebylo to ani tak přednostní právo jako prostě do diskuse a do debaty k programu. Hezké dopoledne, kolegyně, kolegové, já bych chtěl navrhnout na pátek do bloku třetích čtení doplnění. My tam máme hned po ráno jako body číslo 1 a 2 body pana ministra Hamáčka. Tuším, že první bod jsou státní symboly a druhý požární ochrana, a já bych poprosil o to, abychom v tom jeho bloku pokračovali a trošku si ho prodloužili, abychom jako bod číslo 3 toho bloku dali tisk 983, zákon o policii, a bod číslo 4, tisk 670, novela zákona o přestupcích. To znamená zákon o policii jako bod číslo 3 v pátek v bloku třetích čtení a novela zákona o přestupcích jako bod číslo 4 v bloku třetích čtení. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Tak pan poslanec Holomčík, poté se hlásil pan poslanec Lubomír Volný. Je to tak?

 

Poslanec Radek Holomčík: Děkuji za slovo. Vážené dámy, vážení pánové, já bych chtěl navrhnout na pátek zařazení novely mysliveckého zákona, je to sněmovní tisk 954, a prosím zařazení za již pevně zařazené body tento pátek. Tady probíhá více než rok debata o mysliveckém zákonu. Ministerstvo na něm pracovalo přes dva roky. My jsme byli před krátkým časem svědkem takové podivné epizody, kdy se najednou otočil směr jednání, všechno bylo na poslední chvilku jinak. Je to skutečně velmi zvláštní věc a já si myslím, že by byla velká škoda, kdybychom v tomto volebním období nestihli myslivecký zákon projednat, protože ačkoli se to nezdá, je to poměrně významná norma i s ohledem na kůrovcovou kalamitu a na obnovu našich lesů. Takže vzhledem k tomu, že volba - a řekněme si na rovinu, že k ní to směřovalo - předsedy Českomoravské myslivecké jednoty je už za námi, není potřeba pokračovat tady v té šaškárně, co se stala před časem, a myslím si, že nic nebrání tomu, abychom ministerský návrh nebo vládní návrh novely mysliveckého zákona mohli projednat. Takže prosím o podporu mého návrhu, abychom jej zařadili v pátek po již pevně zařazených bodech. Děkuji vám za pozornost.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Poslední přihlášený v tuto chvíli je pan poslanec Lubomír Volný, poté paní poslankyně Richterová.

 

Poslanec Lubomír Volný: Já bych chtěl tedy poupravit svůj návrh, jestli mohu, protože bych chtěl vyjít vstříc panu Vondrákovi, aby se když tak ten jeho bod zařadil jako první. Chtěl bych tedy nabídnout další alternativy. Za prvé, aby ten bod Mezinárodní terorismus byl zařazen buď jako druhý dnes na této schůzi, anebo jako první bod po přestávce, jestli tam není něco napevno zařazeno?

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Důchodové pojištění, druhé čtení. Důchody. To je první bod.

 

Poslanec Lubomír Volný: Tak jako první bod po napevno zařazených bodech tak, abyste vy jako poslanci Poslanecké sněmovny měli možnost spojit se například s ministrem zahraničí nebo premiérem, případně si ověřit ty informace z mezinárodního tisku. Je to srozumitelné, pane předsedo, nebo to mám ještě nějak upravit?

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Tři alternativy, já to chápu. Jenom upozorňuji, že je tam odpoledne šest pevně zařazených bodů, takže po nich. Dobře.

Paní poslankyně Richterová. S náhradní kartou číslo 21 hlasuje pan poslanec Birke. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Olga Richterová: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně a kolegové, patrně naposledy máme šanci přece jen zařadit tisk 944, tisk týkající se poskytování zdravotních služeb, tisk zpracovaný v základu panem poslancem Juchelkou a obsahující také možnost transformace kojeneckých ústavů. Jsem si vědoma toho, že na jednu stranu to má podporu části poslanci z mnoha stran, na druhou stranu část poslanců je zásadně proti, ale chci tady navrhnout zařazení na pátek po pátém pevně zařazeném bodu a navrhuji to proto, aby se o tom prostě hlasovalo, aby se Sněmovna vyjádřila, aby projevila svou vůli týkající se dětí v kojeneckých ústavech.

Druhá možnost vedle toho zařazení za pátý pevně zařazený bod je návrh, aby to bylo za posledním, za všemi pevně zařazenými body. Jsou to tedy dvě možnosti, o čem hlasovat. Děkuji za zvážení. Je to poslední možnost se transformaci kojeneckých ústavů v tomto volebním období věnovat.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Ptám se, zda ještě někdo k pořadu schůze v tuto chvíli? Nevidím, že by se někdo hlásil. Přivolal jsem kolegy z předsálí a vypořádáme se s jednotlivými návrhy, tak jak zazněly.

 

Jako první vystoupil pan poslanec Lubomír Volný a navrhuje zařazení nového bodu s názvem Mezinárodní terorismus USA. Takže nejprve budeme hlasovat zařazení nového bodu.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 155, přihlášeno 159, pro 25, proti 19. Tento návrh byl zamítnut, pevné zařazení již nebudeme hlasovat.

 

Pan poslanec Vondrák navrhl dnes, abychom zprávu Technologické agentury České republiky zařadili dnes jako úplně první bod nebo první odpoledne. Teď úplně první bod.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 156, přihlášeno 165, pro 118, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pan předseda Chvojka navrhl, abychom v pátek v rámci bloku třetích čtení po těch dvou již pevně zařazených z dílny Ministerstva vnitra zařadili jako třetí bod tisk 983 o policii.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 157, přihlášeno 167, pro 79, proti 1. Tento návrh přijat nebyl. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP