(9.50 hodin)
(pokračuje Babiš)

A teď moje oblíbená investice. Já jsem prosadil - tady pan starosta určitě bude křičet - aby se realizoval projekt Muzea totality v areálu bývalé věznice v Uherském Hradišti, když jsem tam byl s ministrem Hermanem. Vy máte antikomunismu plná ústa od revoluce. A za ty roky jste co udělali? No tak asi víte co. Nebudeme rozvádět. (Pobavení v sále.)

Miliardy jsme investovali do naší krajiny a životního prostředí. Podpořili jsme výstavbu stovek kilometrů vodovodů a kanalizací. Zateplili jsme tisíce budov a vyměnili jsme přes 100 tisíc kotlů. Podpořili jsme přes 3 500 obcí v boji proti suchu. Od roku 2030 jsme rozhodli o konci skládek. A konečně jsme prosadili i zahrádkářský zákon. A jsem na to hrdý. (Pobavení v sále.) V roce 2001 někdo tady sliboval zahrádkářům zákon. Dokonce pan prezident Klaus to vetoval. Takže zdravím všechny zahrádkáře. Víte, že jsem urputný a splnil jsem svůj slib. A je to důležité, protože někdo po revoluci řekl, že si všechno dovezeme. Fajn. Tak doufejme, že to tak bude. Dlouhodobě. Ten vir taky nikdo nečekal.

Vy chcete svrhnout vládu, která bojuje za české zájmy. Na rozdíl od vás jsme konečně začali modernizovat naši armádu. Když přišla ekonomická krize, tak první, kde jste začali škrtat, byla armáda. Dokonce jste jí snížili rozpočet na 1,1 % HDP. V roce 2009 měla armáda rozpočet 56 miliard a vy jste ho snížili o 14 miliard na 42 v roce 2014. A za nás má rozpočet armáda 85 miliard. Konečně jsme vojákům pořídili špičkovou výbavu a techniku, která nahradila tu sovětskou. Nové americké vrtulníky, španělské i švédské obrněnce, české útočné pušky a pistole, izraelské radiolokátory.

A můžeme pokračovat zahraniční politikou. To až naše vláda udělala něco s ruskou rezidenturou v Česku. Vy jste o tom jen roky mluvili. Zase nic. Především jsme ale vláda, která důrazně bojuje za české národní zájmy v Bruselu. Třeba na finanční období od roku 2021 do roku 2027 dostaneme od Evropské unie 976 miliard korun. Z toho já sám svojí urputností jsem pro Česko vyboxoval 42 miliard navíc. Do závěrů Evropské rady, kde sedí všichni prezidenti a premiéři Evropské unie, jsem proboxoval, prosadil slovo jádro, zemní plyn jako čistý zdroj při plnění klimatických cílů Evropské unie. A stejně jako dopady kůrovcové kalamity! Naše lesy nám nechal tady zničit pan předseda KDU. Nedal ani korunu. My jsme dali 20 miliard v boji proti kůrovci. Naše vláda.

V Bruselu jsem 28. června, to začínala večeře, ale povedlo se to až 29. ve čtyři ráno, s mým přítelem Viktorem Orbánem zarazil povinné migrační kvóty, pro které předtím hlasovali europoslanci TOP 09 a STANu. A já už jsem to řekl tisíckrát, že Česká republika je svrchovaný stát a my budeme sami rozhodovat o tom, kdo tady bude pracovat a kdo tady bude žít. To je jediné zodpovědné řešení migrace. Tak si to totiž Piráti a STAN dali do programu. Zodpovědné řešení migrace. Tím asi chtějí říct, že odmítání uprchlických kvót je nezodpovědné. A já dobře vím, co se skrývá za tím zodpovědným řešením migrace. To si přejete. Přijmeme uprchlíky bez kvót, a dobrovolně. Nějaká tisícovka nebo dvě Afghánců nebo Pákistánců nás přece nezabije. Ne? To si myslí Piráti, že to zvládnou.

Pan Bartoš prohlásil: přál bych si, aby byl svět skutečně bez hranic, migrace je přirozená věc. Jestli - a to již vidíme ve Francii a v Německu - má být Evropa do deseti až patnácti let muslimská, nemám s tím problém, říká pan Bartoš. No, já s tím problém mám. Já s tím problém mám. Já nechci muslimskou Evropu. To bylo před 12 lety, to mu bylo 29 let. Dneska to vysvětluje tak, že prozřel a že to byla mladická nerozvážnost. Ale je zajímavé, že o sedm let později v roce 2016 vítá uprchlíky. To mu bylo 36 let. Taky asi nerozvážnost. Tak nevím, čeho se ještě dočkáme. Děsím se toho, co ještě udělá z nerozvážnosti příště.

Takže já říkám vám hlasitě a nahlas, vážení spoluobčané: My v Česku nechceme žádný multikulturní ekofanatický pirátostan! Nechceme! (Bouřlivý potlesk z lavic ANO a z vládní lavice. Výkřiky: Výborně! Bravo!) My nechceme sdílet naše auta! My nechceme sdílet naše byty! My nechceme sdílet naši zemi! (Reakce z pléna: A naše ženy!) My nechceme, aby naši zemi řídil Evropský parlament! Nějací zelení fanatici, se kterými se Piráti spojili! (Potlesk z lavic ANO.)

Já jsem svrchovaný premiér této země. Nepodléhám nikomu, jenom občanům. Ti mi dali důvěru. A nikdo ze zahraničí nám do toho nebude kecat tady.

Takže já bych těch osm bodů shrnul. Chcete svrhnout vládu, která prosadila důstojné důchody, radikálně zvedla lidem platy, snížila lidem daně, zvýšila životní úroveň, myslí na rodiny, myslí na spotřebitele, konečně investuje, bojuje za české zájmy.

Dalším důvodem, proč nám chcete vyslovit nedůvěru, je pandemie, jak řekl pan předseda. Tam se totiž to vaše pokrytectví, pozérství a sabotáže ukázaly v plné nahotě. Od začátku jste epidemii bagatelizovali. Zatímco v Itálii řádil covid a kosil lidi, tak jste protestovali, že jsme zakázali lety ze severní Itálie a že jsme si dovolili rozhodnout, že se světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě pojede bez diváků. Tehdy se poprvé vyrojila spousta amatérských epidemiologů. Zatímco my jsme zaváděli razantní protipandemická opatření, vy jste mluvili o chřipečce. Ta první vlna v podstatě žádná vlna nebyla, protože šíření viru naše vláda včas zarazila. Ale hlavně jsme všichni měli zadek sevřený strachy. Vy jste také na měsíc zalezli a raději jste ani nedýchali. Úplně se po vás slehla zem.

Nám se to podařilo zvládnout. A to jste nám nemohli odpustit přece. Hned jste začali volat po rozvolnění a po konci roušek. A jak šel čas, tak se k vám přidali někteří lékaři, celebrity, novináři i veřejně uznávané osobnosti. A opakovali jste, že roušky jsou náhubky a že chcete žít. Taky jste konec epidemie pořádně oslavili 30. června v Praze. Budete mít první výročí. Můžete zopakovat. Na Karlově mostě na půl kilometru dlouhém stolu prostřeném pro 2 000 lidí, kde si pochutnala paní předsedkyně TOP 09 Pekarová společně s paní Němcovou z ODS. Pak se všichni fotili s panem Ferim. Můžete si dát repete. (Smích a potlesk z lavic ANO.) S končícím létem, když zase začala debata o rouškách, jste byli první, kdo je zpochybňoval. A když začalo jít do tuhého, tak jste zase obrátili o 180 stupňů.

Loni jste z covidu udělali jediné téma krajských voleb. A chystáte se to udělat zase. O mně jste tvrdili, že jsem se rozhodoval podle voleb. No určitě jsem se nerozhodoval podle voleb, protože jsem přesně věděl, že i když v krajích vyhrajeme, tak nás vyšachujete. A co jste udělali? Všude jste nás obešli, kde to šlo. A letos se to chystáte zopakovat. Proto jste si založili ty svoje protibabišovské koalice. Proto jste od října 2020 jakékoli opatření, jakékoli rozhodnutí, jakýkoli náš krok kritizovali a sabotovali a jako kolovrátek stále opakovali, že omezujeme demokracii a svobodu, a stále dokola jste z tepla opozičních křesel, kde nemáte naprosto žádnou zodpovědnost, papouškovali ty vaše floskule. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP