(12.00 hodin)
(pokračuje Volný)

A pak je tam ještě odst. 5: "Místnost, ve které budou uschovány všechny volební schránky určené pro zvláštní způsob hlasování, musí umožňovat internetové připojení prostřednictvím datových služeb mobilních operátorů." To jen, aby nenapadlo ty zločince, kteří teď sedí v pozicích hejtmanů a kteří nezákonně uvalili na tuto zemi nouzový stav, aby tu schránku dali třeba někam do sklepa, kde by tato veřejná kontrola zástupců politických stran a hnutí nebyla možná.

Takže já nevěřím této vládě, protože tato vláda už minimálně sedmnáctkrát porušila zákon. Nevěřím hejtmanům, protože ti minimálně jednou vládě v porušování těchto zákonů pomohli. Věřím v sílu lidí, kteří jsou aktivní. Věřím v sílu občanské společnosti těch lidí, kteří se chtějí podílet na kontrole těchto voleb. A tímto vás žádám, abyste občanům této země vyslali dva signály: za prvé, že je nebudete rozdělovat na vakcinované a nevakcinované, a za druhé, že i v případě epidemie, ať už bude mediální, nebo skutečná, umožníte faktickou, těžce překonatelnou kontrolu nad jejich volebními hlasy.

No a v poslední minutě a půl bych chtěl apelovat na poslance KSČM a na poslance SPD, že v současné době tenhle živý přenos sledují asi tři tisíce lidí a že budou pečlivě sledovat nejen vaši volbu u těchto -

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Čas!

 

Poslanec Lubomír Volný: Jedna čtrnáct tady mám.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Počítadlo, co ukazuje mně, ukazuje, že čas uběhl.

 

Poslanec Lubomír Volný: Já tady mám ještě 1:08, 1:06, 05...

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Tak moment, pane poslanče, protože já požádám Sněmovnu, aby tohle technicky dořešila, protože na mém displeji čas uběhl. Ale u vás skutečně čas běží, že máte ještě minutu. Tak tohle musíme vyřešit. Vyhlásím pauzu tři minuty a požádal bych techniky ve sněmovně, aby mi vyjasnili, který z těch časů je tedy správný. Protože to se netýká konkrétně vás, ale aby i v dalších vystoupeních nedocházelo k různému času. Já už jsem dopoledne upozornil, jak víte, že tady nám běží o minutu jinak čas, který je na tabuli a který je reálný. Tím mám na mysli hodiny. Takže vyhlásím tři minuty a prosím o informaci, jak to tedy je s tím časem. Sejdeme se ve 12.06.

Netýká se to vás osobně. Já jenom, protože jestli tady opravdu máte pravdu, že u vás na displeji, vidím to odtud, ještě byla minuta, ale u mě už čas uběhl. Takže prosím o vyjasnění té situace.

 

(Jednání přerušeno od 12.03 do 12.06 hodin.)

 

Už se čas srovnal a máte podle toho, co se přeprověřilo, ještě minutu. Takže u vás běžel dole správně sněmovní displej, u mě to bylo špatně. Takže vám stopnu minutu a prosím.

 

Poslanec Lubomír Volný: Tak já se vrátím k tomu varování pro poslance KSČM a pro poslance SPD, aby si uvědomili, že v případě, že nebudou schváleny tyto pozměňovací návrhy, tak my všechny ty lidi, kteří jsou napojeni na naše informační kanály, informujeme o tom, že jste měli možnost obstrukcemi zabránit projednání tohoto zákona, protože tak, jak říkal pan předseda minule, dohromady máte čtyři přednostní práva, když předseda odejde, místopředseda má přednostní právo a tak dále, takže ve své podstatě jich máte k dispozici až osm. Můžete úspěšně zablokovat Sněmovnu, jako to udělali včera a předevčírem Piráti a ostatní a můžete dosáhnout toho, že tento nebezpečný zákon, který je nebezpečný, a řekli to sami komunisté, nebude schválen. Stačí, když budete chtít. No a my to vašim voličům řekneme a oni se sami rozhodnou, jak s vámi naloží. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní s faktickou poznámkou vystoupí pan poslanec Stanislav Juránek. Prosím, vaše dvě minuty.

 

Poslanec Stanislav Juránek: Já si dovolím jenom věcně. Není možné ohýbat volební zákon tak, jak je, a já tam upozorním jenom na jednu věc. Hejtman nemá vůbec žádnou pravomoc ve volebním zákoně a nic nemůže ovlivnit. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní na faktickou poznámku poslanec Lubomír Volný. Dvě minuty.

 

Poslanec Lubomír Volný: Pane kolego, jste vakcinován? (Poslanec Juránek ze sálu: Nejsem!) Dobře, v tom pořádku nepotřebuji dezinfikovat.

No, není to pravda, protože, nebo respektive. ona to je pravda z legislativního hlediska, ale v tom zákoně je jasně napsáno, že hejtman určuje ty tři lidi do těch komisí a urny budou uschovány tam, kde rozhodne hejtman. Všichni víme, že hejtmani v minulosti páchali trestné činy v České republice. Někteří jsou na útěku, někteří jsou ve vězení a podle principu předběžné opatrnosti a podle toho, jak víme, v jakém stavu je tady korupce, ANO je přece protikorupční hnutí a přece oni nebojují proti něčemu, co tady neexistuje. A vy jste taky určitě protikorupční a určitě nebojujete proti něčemu, co neexistuje. Takže víte, že tady existuje korupce. Existují všechny druhy korupce. Korumpuje se penězi, protislužbami, v TOP 09 se možná korumpovalo sexem, protože tam prý slečny měly rychlejší kariéru, když souhlasily s panem Ferim a jeho nabídkami. Takže tak to je. V České republice politika není byznys těch hodných a milých. Naopak, velice často je to byznys zločinců. Jak říkám, kdybych měl tady číst seznam všech, kteří byli usvědčeni a odsouzeni anebo jsou na útěku, tak tady budeme poměrně dlouho. A vy to všichni víte. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP