(11.30 hodin)
(pokračuje Grospič)

To jsou základní důvody, proč Komunistická strana Čech a Moravy za těchto předpokladů, že nebylo splněno ze strany vlády dohodnuté znění dikce § 3, tento zákon nepodpoří. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní bude mít slovo pan poslanec Lubomír Volný.

Přečtu ještě jednu omluvu. Poslanec Ondřej Profant se omlouvá do konce jednacího dne od 11.55 z pracovních důvodů.

Tak, prosím, vašich 15 minut. (Poslanec Volný si dezinfikuje řečnický pult včetně mikrofonu.)

 

Poslanec Lubomír Volný: Já se omlouvám za zdržení, ale protože značná část mých kolegů ve Sněmovně je přiotrávená experimentálním genetickým koktejlem a mohli by vylučovat agresivní a nebezpečné spike proteiny, tak já budu odteď prosit vedení Sněmovny, aby dezinfikovalo pultík před každým mým vystoupením, protože bych se od svých přiotrávených kolegů nerad nakazil.

Pojďme si říct, v jaké žijeme době: doba, která nás nutí ve stavu legislativní nouze neustále na poslední chvíli přijímat nějaké zajímavé zákony. Rozhodně nežijeme ve standardní době, žijeme v době, kdy nám vládnou usvědčení, ale bohužel nepotrestatelní zločinci. Zločinci, kteří prokazatelně podle Ústavního soudu, Nejvyššího správního soudu i Městského soudu v Praze porušovali zákony této země a týrali miliony lidí, miliony občanů této země, kteří v současné době jsou oprávněni požadovat po České republice náhradu za nemajetkovou újmu, protože tato vláda a tato Sněmovna svými rozhodnutími, ať už aktivními, anebo pasivitou, způsobila, že miliony lidí nemohly vést aktivní život tak, jak byli zvyklí. Upadli kvůli tomu do depresí, trpí úzkostmi, rozpadly se rodiny, tisíce lidí zkrachovaly, byly uzavřené mnohé podniky, lidé, kteří budovali celý život svůj sen, přišli o všechno, spáchali sebevraždy. Takže přímo i nepřímo tato Sněmovna svou aktivitou nebo naopak pasivitou a jednoznačně ti lidé, kteří většinově nesedí za mnou, nesou zodpovědnost za zmařené lidské životy. A ti zločinci, kteří nesou aktivní zodpovědnost, v současné době ztrácejí politickou moc. Ztrácejí politickou moc, upadají jim jejich preference a existuje tady reálné riziko, že zneužijí svého postavení v silových resortech a na krajských úřadech k tomu, aby ovlivnili a zfalšovali volby v České republice podle vzoru, který se stal ve Spojených státech.

Co mě k této úvaze vede? Vede mě k tomu několik zajímavých situací. Za prvé, tady se teď má schvalovat zákon ve stavu legislativní nouze, který se jmenuje "o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu v roce 2021 a změně některých zákonů". Na tomto si mohla opozice na vládě velice krásně smlsnout, protože vláda měla předpokládat, že takováto situace nastane na podzim, že může nastat, a slovy svého premiéra, který o hrozbě další vlny na podzim tento rok mluví, tak slovy tohoto premiéra vláda o tomto riziku ví už několik měsíců, ale přijde s tímto návrhem ve stavu legislativní nouze a nikdo z opozičních politických klubů nevyužije příležitosti k tomu, aby vládě udělili několik zasloužených políčků ani politických, ani mediálních. Nikdo tu vládu nekritizuje, návrh projde bez jakéhokoliv vystoupení. I teď jsme svědky toho, že pouze jedna strana pochopila, že v tom zákoně je prostě chyták, který by umožnil ve své podstatě vždy aplikaci tohoto zákona. To je jedna věc. Pasivita opozice je zajímavá, jako kdyby došlo k nějaké opravdu zajímavé dohodě.

Prohlášení pana Babiše o nové vlně přesně korespondují s prohlášením oficiálních představitelů Světové zdravotnické organizace, kteří už dnes vědí, že na podzim bude po světě řádit varianta delta. Potom je tady prohlášení pana Chvojky, který na tiskové konferenci ČSSD řekl, že by stačila špatná situace v jednom jediném okrese, aby došlo k aktivaci tohoto zákona. Dnes jsme se dozvěděli od poslanců KSČM, kteří pochopili a vystoupili, že ve své podstatě nemusí být ani ten jeden okres, protože to může být prostě vyhlášeno automaticky. Žijeme taky v době, kdy tady prostě máme sedmnáct nelegálních rozhodnutí vlády, a my všichni víme, že tato zločinná vláda se nebojí vydávat nelegální zločinná rozhodnutí, protože ústy bývalého ministra zdravotnictví Arenbergera to bylo několikrát potvrzeno. Prostě se vydá nezákonné opatření, a než to česká justice zruší, tak ta situace už proběhne.

Co umožňuje kombinace pandemického zákona a tohoto zákona, kdyby byl schválen? Umožňuje velice jednoduchý scénář. V něm bude v prvním kole uspána bdělost veřejnosti, protože tato vláda, která sama vydává nezákonná nařízení, umožnila všem občanům České republiky podvádět, umožnila jim psát sami sobě čestná prohlášení o bezinfekčnosti, o prodělaném testu a tak dále, a díky tomu se každý dostane se svými dětmi na koupaliště, do kina, prostě kam potřebuje. Vláda toto udělala úmyslně a vědomě s tím, že lidé, kteří se nechtějí vakcinovat, lidé, kteří nechtějí chodit na testy, kdyby se v létě nedostali k těmto radovánkám, tak by byli hodně naštvaní a volili by jednoznačně proti vládě. Proto vláda vymyslela tuto fintu, kterou umožní občanům, aby si napsali, co se jim zachce, nebude to nikdo kontrolovat, je to prostě čestné prohlášení, policie nebude zasahovat, nikdo to nebude vyšetřovat a cílem je pochopitelně uspat veřejnost tak, jako jste usnuli dneska, zrovna teď, vy, protože je tady zajímavé ticho.

Jaké bude druhé kolo? No, druhé kolo v případě černého scénáře bude takové, že jak už ohlásil pan ministr zdravotnictví, tuším Vojtěch, ale mohl to být taky pan ministr školství, já si teď nejsem úplně jistý, po návratu dětí, což je 2 800 000 dětí, tuším, má proběhnout plošné PCR testování. A všichni tady víme, co znamená PCR testování. PCR testování znamená, že si dopředu stanovíte výsledek a ten dostanete. Záleží čistě a pouze na tom, kolik opakovacích cyklů v případě používání těchto PCR testů nastavíte. Když chcete vyrobit statisticky epidemii a mediálně epidemii, nastavíte vyšší počet opakování a vy ji prostě vyrobíte, protože ty výsledky vyjdou přesně tak, jak potřebujete. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP