(13.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Je, ale dokončete, pane místopředsedo. Ještě je tu taky faktická poznámka.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Tak v tom případě přeruším své vystoupení a případně se přihlásím, pokud bude rozprava pokračovat, protože to je další nesouvisející věc, kdy jsem chtěl probírat jednotlivé pozměňovací návrhy, ale myslím si, že nyní jsme ještě v té obecnější fázi diskuse. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Do rozpravy se mezitím přihlásila paní poslankyně Richterová, ale s faktickou poznámkou je přihlášen pan poslanec Mikuláš Ferjenčík. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo, pane předsedající. Vážené kolegyně a vážení kolegové, já jsem chtěl navrhnout procedurální návrh, a to přerušit tento bod do 26. května, což je středa plenárního týdne, což je ten vhodný čas na projednávání třetích čtení. Jsem přesvědčen, že v tomto plenárním týdnu se nám podaří tento zákon doprojednat. Nicméně my skutečně považujeme za zásadní, aby stanoviska organizací, které neměly možnost zasáhnout do tvorby toho zákona, protože byly obejity, byla na tomto plénu slyšet, nicméně jsme připraveni na to dojít k nějakému konsenzu, aby skutečně ten další plenární týden se o tomto návrhu mohlo hlasovat. Děkuji za podporu tohoto procedurálního návrhu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Pan předseda Poslanecké sněmovny s přednostním právem. Prosím, máte slovo.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já děkuji za slovo a v podstatě není třeba přednostního práva. Já tedy využiji i toho, že pan kolega Ferjenčík dal procedurální návrh, tak já bych k němu dal protinávrh. Já navrhuji, aby tento bod byl přerušen ve 14.00 hodin s tím, že bude pokračovat 14. května v pátek v 9.00 hodin, že by pokračovala tato schůze a tento bod.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pokračoval by 14. května v pátek v 9.00 hodin. (Hlasy z pléna.) Ano. (Gong.) Já jsem přivolal poslankyně a poslance, kteří jsou v předsálí. Máme zde návrh a protinávrh. Budeme nejprve hlasovat o protinávrhu. Protinávrh zní, že schůze bude přerušena ve 14.00 hodin, což by bylo tak jako tak, ale prosím, a budeme v ní pokračovat v pátek 14. května v 9.00 hodin ráno. Žádost o odhlášení. Všechny jsem vás odhlásil, přihlaste se prosím znovu svými kartami.

 

Myslím, že jsme na hlasování připraveni, budeme tedy hlasovat o tom, že tuto schůzi přerušíme ve 14.00 hodin, budeme v ní pokračovat v pátek čtrnáctého v 9.00 hodin ráno.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 5. Přihlášeno 126 poslanců, pro 82, proti 35. Návrh byl přijat.

 

Takže do 14.00 hodin pokračujeme v jednání, pak, pokud nedoprojednáme, přerušíme. V pátek v 9.00 hodin ráno budeme pokračovat v této schůzi.

 

Na řadě je s přednostním právem pan poslanec Černohorský. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Lukáš Černohorský: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já bych v tuto chvíli požádal o přestávku na poradu poslaneckého klubu do 14.00 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano. Zazněl návrh na přestávku pro poradu poslaneckého klubu Pirátů do 14.00 hodin. Tomuto návrhu samozřejmě vyhovím. Pan předseda Vojtěch Filip ještě chce vystoupit. Prosím, máte slovo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. No, já jen jednu malou poznámku. Už ta vaše obstrukce je opravdu trapná!

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Takže přerušuji, v důsledku přestávky přerušuji projednávání tohoto bodu. V souladu s rozhodnutím Poslanecké sněmovny v něm budeme pokračovat v pátek, tento pátek, v 9.00 hodin ráno. Současně připomínám, že v 15.00 hodin bude naše jednání pokračovat 103. schůzí Poslanecké sněmovny.

 

(Jednání přerušeno ve 13.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP