(13.00 hodin)
(pokračuje Grospič)

Od roku 2006, kdy byl přijat nový zákoník práce, tak došlo k mírnému posílení odborového hnutí a teď jsme svědky toho, že opět dochází k jeho tvrdé ostrakizaci. V tento moment můžu říct, že odbory, ano, stojí a chtějí těch pět týdnů dovolené, protože cítí, že by se zvyklost, věc, která se stává běžnou součástí v řadě firem, mohla stát také předlohou zákonné úpravy. Děje se tak i v řadě jiných věcí.

Na jedné straně nerozumím - a možná že rozumím dobře - tomu velkému odporu, který tady zaznívá především z řad pravicového spektra - je legitimní, já ho nezpochybňuji, ale také chápejte, že je legitimní, když levice - i komunistická levice - bojuje za práva pracujících.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Zbývá nám necelá půlminuta. Já ji využiji k tomu, abych vám řekl, že před námi jsou ještě faktické poznámky paní poslankyně Aulické Jírovcové, pana předsedy Stanjury, pana poslance Bláhy a pana poslance Pavla Juříčka. Pak vystoupí v obecné rozpravě pan poslanec Stanislav Grospič.

Ale to se nestane nyní. Nyní, v souladu s dohodou a rozhodnutím Poslanecké sněmovny, i když jsme neprojednali stanovený pořad 99. schůze Poslanecké sněmovny, tak tuto schůzi pro tuto chvíli končím, tedy přerušuji. Konstatuji, že ve 14.30 budeme pokračovat 98. schůzí Poslanecké sněmovny a máme tam napevno zařazený bod číslo 499. Současně konstatuji, nebo připomínám, že za pět minut, ve 13.05 hodin, začne jednání organizačního výboru.

 

(Schůze přerušena ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP