(12.50 hodin)
(pokračuje Koten)

My jsme tady dospěli k nějakému názoru, že některé zboží se prostě prodávat může a nějaké se prodávat nemůže, ale bohužel, já jsem si obvykle kupoval ponožky a trenky v Lidlu. Nyní tu možnost nemám, tak mi prosím poraďte, jak to tedy vyřešit, protože všechno mi dochází. (Ohlasy v sále.) No kolegové, já nevím, jak jste na tom vy, ale mně to prostě dochází, a je poměrně zvláštní záležitostí to, že přijdete do obchodu, v tom obchodu to zboží je, ale je to přelepené červenou páskou a nemůžete si to koupit. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní se rozhlédnu, zdali ještě někdo chce vystoupit v obecné rozpravě. Nikoho nevidím, takže obecnou rozpravu končím. Táži se, zdali je zájem o závěrečná slova? Není zájem. Tak přistoupíme k rozpravě podrobné, do které je přihlášen Mikuláš Ferjenčík a Radek Rozvoral. Prosím.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo. Já se hlásím k tomu usnesení, které jsem načetl v obecné rozpravě.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Takže poslanec Radek Rozvoral.

 

Poslanec Radek Rozvoral: Děkuji za slovo. Já se hlásím k tomu usnesení, které jsem načetl v obecné rozpravě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní tedy poslankyně Tereza Hyťhová.

 

Poslankyně Tereza Hyťhová: Já se také hlásím k usnesení, které jsem navrhla v obecné rozpravě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ještě někdo v obecné rozpravě? Pane poslanče, vy se hlásíte v podrobné rozpravě? Ne, takže končím podrobnou rozpravu. Je zájem o závěrečná slova? Máte zájem o závěrečné slovo? To není ještě hlasování. Ale zároveň vás tedy požádám o to, abyste uvedl tedy jako navrhovatel hlasování. (Hlas ze sálu.) No jasně, tak prosím.

 

Poslanec Roman Kubíček: Děkuji za slovo, pane předsedající. My se potřebujeme seznámit s těmi usneseními, nemáme je k dispozici, takže prosím o 20minutovou přestávku nebo o 19minutovou přestávku na poradu klubu ANO.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Takže se tady sejdeme ve 13.10. (Námitky v sále.) No ne, tak to je úplně jedno, čí je bod. Každý poslanecký klub má právo si vzít pauzu v rozsahu, jaký chce. Nicméně platí, že tam je ten bod jinak zařazen a další pevný bod je až ve 13.30, takže tam je prostor projednat ten bod. Tak pan poslanec Mikuláš Ferjenčík, ale už jsme v pauze, takže momentíček, 20 minut, takže 13.10, ale už mluvíte do pauzy. Takže prosím.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já jsem trochu nešťastný z postupu ANO, které vyobstruovalo tento bod, protože to usnesení jsem načetl už včera a obdržel ho včera předseda poslaneckého klubu ANO už včera, případně zastupující místopředseda, a stejně tak ho měla k dispozici vaše místopředsedkyně klubu. Každopádně z tohoto důvodu žádám o schůzku grémia Sněmovny, respektive vedení klubů, abychom se pobavili o tom, umožnit tento bod dohlasovat po 14. hodině, jelikož jednací den končí v 19.00 a bude na to prostor. Tak prosím o toto jednání a jinak si myslím, že (nesrozumitelné - do řeči poslanci vstupuje předsedající) nešťastný.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: No, pane poslanče, já jsem vám dal, jenom aby to bylo v souladu s jednacím řádem - jsme v pauze a vy nejste poslanec s přednostním právem, jste navrhovatel a zároveň zpravodaj. No dobře, ale už jsem dal pauzu. Nechci nikoho omezovat, jenom aby to bylo formálně... Já jsem vám naopak chtěl dát pozitivní návrh, promiňte, jen mě nechte domluvit. Až skončí ta pauza, tak jestli chcete nějakým způsobem se někdo za klub Pirátů vyjádřit, tak samozřejmě můžete, kdo z vás má přednostní právo, ale teď jsme v pauze. Teď jsme v pauze a v pauze hovoří případně - speciálně můžu dát někomu slovo, ale jsme v pauze, to znamená pauza běží, pauza běží, tady se teď nic nenavrhuje v pauze, a až skončí pauza, tak teprve budou probíhat nějaké návrhy. Ale speciálně, jestli chce někdo diskutovat v pauze, tak demokraticky nechám zapnutý mikrofon řečníka, dobře. Tak prosím, místopředseda Sněmovny.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Zazněl tady návrh, aby se poradilo grémium Sněmovny, jestli budeme dnes pokračovat po 14. hodině, nebo ne. Tak já bych vyzval kolegy z vedení poslaneckých klubů, abychom to případně mohli probrat. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: (Hlasy ze sálu.) Ale přestože jsou pevně zařazené body, tak každý klub má právo si vzít pauzu, a klub hnutí ANO si ji vzal. (Námitky mimo mikrofony.) To ano, ve 13.10 začíná ten pevně zařazený bod, který byl zařazen od jedné hodiny, takže tam budeme pokračovat tímhle pevně zařazeným bodem.

 

(Jednání přerušeno ve 12.55 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP