Úterý 13. dubna 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Tomio Okamura)

394.
Návrh na jmenování členů Kontrolní rady Grantové agentury České republiky

První kolo proběhlo dne 27. ledna 2021 a já prosím předsedu volební komise, poslance Martina Kolovratníka, aby zopakoval kandidáty, kteří postupují do druhého kola. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo, pane předsedající. Přeji dobrý večer a kolegyně, kolegové, navážu na to, co pověděl pan předsedající Okamura. Skutečně, u téhle volby první kolo neúspěšně proběhlo 27. ledna. Od konce ledna jsme nevolili, tak jsem rád, že konečně teď v dubnu se k tomu Sněmovna dostává. Chci tímto i poděkovat předsedům klubů, především tedy opozičních, že jsme nakonec nalezli shodu a dokázali jsme se dohodnout, že volební body dneska, alespoň ty, na kterých není nějaká neshoda, že zvládneme zorganizovat.

U prvního bodu Kontrolní rady Grantové agentury, jak bylo řečeno, jsou neobsazená dvě místa. Jsme ve fázi první volby a druhého kola. První kolo bylo neúspěšné 27. ledna a do druhého kola postupují čtyři kandidáti. Je to dvojnásobek členů míst, která jsou neobsazena, a těmi postupujícími jsou pan Robert Čep se 41 hlasy, Jan Kysela s 22 hlasy, Jan Trlifaj s 15 hlasy a paní Mirka Wildmannová se 44 hlasy.

Protože se jedná o druhé kolo tajné volby, tak už se nekoná rozprava, ani vás nebudu seznamovat s usnesením. Pouze poprosím, pane předsedající, abyste přerušil tento bod a otevřel další.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ano, rozprava se nevede, byla již ukončena. Přerušuji jednání na tajnou volbu. Nyní tedy přistoupíme k dalšímu návrhu

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 16. 6. 2021 v 15:27.




Přihlásit/registrovat se do ISP